Çözüldü RTX 4070 sistemde ekran kartı ve USB girişleri çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LOSTCPTRR

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

27 Temmuz'da vatandan bir RTX 4070 Super ve Rampage C9 Blade işlemci soğutucusu aldım. Ürünler her şey yolundaydı ama dün akşam GTA 5 FiveM oynarken ekran birden çalışmamaya başladı. Sistemi yeniden başlattım ama ekran kartındaki LED ışık yanmıyor ve USB girişler çalışmıyor. BIOS pilini söktüm ve taktım, RAM'leri söktüm ve taktım, ama hiçbiri işe yaramadı. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Sistem bilgilerim:

Ekran kartı: Gigabyte Eagle RTX 4070 Super.
Anakart: ASUS TUF Gaming B650-Plus Wi-Fi
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
İşlemci soğutucusu: Rampage C9 Blade.
Depolama: 1TB SSD XPG Gammix S70 Blade.
RAM: 2x16 GB (32 GB) G.Skill flarex.
Güç kaynağı: Rampage RMP-750-80pb 750W.

Çözüm
Ben LGA pinlerinden şüpheleniyorum, montajı ora yaptıysa işlemciyi sökmeyin, RAM'i geri takıp götürün, pinlerde sıkıntı varsa ihale size kalmasın.
Merhaba arkadaşlar,

27 Temmuz'da vatandan bir RTX 4070 Super ve Rampage C9 Blade işlemci soğutucusu aldım. Ürünler her şey yolundaydı ama dün akşam GTA 5 FiveM oynarken ekran birden çalışmamaya başladı. Sistemi yeniden başlattım ama ekran kartındaki LED ışık yanmıyor ve USB girişler çalışmıyor. BIOS pilini söktüm ve taktım, RAM'leri söktüm ve taktım, ama hiçbiri işe yaramadı. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Sistem bilgilerim:

Ekran kartı: Gigabyte Eagle RTX 4070 Super.
Anakart: ASUS TUF Gaming B650-Plus Wi-Fi
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
İşlemci soğutucusu: Rampage C9 Blade.
Depolama: 1TB SSD XPG Gammix S70 Blade.
RAM: 2x16 GB (32 GB) G.Skill flarex.
Güç kaynağı: Rampage RMP-750-80pb 750W.

USB girişler çalışmıyor derken ekran kartındaki portlarımı kastediyorsun.

Ekran kartını çıkar tak yaptınız mı?
Ekran kartındaki kabloları çıkaramadım çok serti zarar gelmesin diye söylemedim ama Anakartaki ekran kartının yuvasından söktüm 3 dk bekledim tekrar taktım yine olmadı

USB girişler çalışmıyor derken ekran kartındaki portlarımı kastediyorsun.
Hem öyle ekran kartının görüntü girişleri çalışmıyor ve Anakartaki usb girişleri çalışmıyor klavyem,mouse çalışmıyor

Ekran kartındaki kabloları çıkaramadım çok serti zarar gelmesin diye söylemedim ama anakartaki ekran kartının yuvasından söktüm 3 dk bekledim tekrar taktım yine olmadı.

Hem öyle ekran kartının görüntü girişleri çalışmıyor ve anakartaki USB girişleri çalışmıyor klavyem, mouse çalışmıyor.

Hocam PCI Express kablosunu sök tak yapar mısınız? Karta bağlı kabloyu.

Dosya Ekleri

• IMG_20240801_151948.jpg
    IMG_20240801_151948.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 34

Technopat Haberler

Geri
Yukarı