RTX 4070 Super sistemde Cyberpunk oynarken 84 derece ve %96 kullanım normal midir?

dervisgozel

Hectopat
Yer
Adıyaman
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D
Ekran kartı: RTX 4070 Super
Ryzen 7 78003xD ve 4070 Super ekran kartım var. 84 derece alıyorum ve %96 ekran kullanımı var. Sizce normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanım normal lakin sıcaklık biraz fazla gibi. Hangi ayarlarda oynuyorsun ve kasadaki hava akışı durumu nedir?(kaç fan var, hepsi çalışıyor mu? Egzoz fandan hava çıkışını kontrol et.) Bir de bu sıcaklığa ne zaman ulaşıyorsun?

İşlemci mi 84 yoksa ekran kartı mı?
Ekran kartı
Kullanım normal lakin sıcaklık biraz fazla gibi. Hangi ayarlarda oynuyorsun ve kasadaki hava akışı durumu nedir?(kaç fan var, hepsi çalışıyor mu? Egzoz fandan hava çıkışını kontrol et.) Bir de bu sıcaklığa ne zaman ulaşıyorsun?
Ultra Ayarlar. 3 fan 1 egzoz fan ve hepsi çalışmakta. Hava çıkışı var evet. Bu sıcaklığa herhangi bir oyuna girmem yetiyor.

Laptopta normal masaüstünde değil.

Odada klima açık mı? Değilse pencere açık mı hava giriyormu? Ortam ısısı da çok önemli kasanın konumu da. Kasanın arkası duvara çok mu yakın? Hem kasanın içini (soğutucu gözükecek şekilde) hem de dışardan uzaktan nerede olduğunu anlamak için foto atarsanız kapsamlı yanıt yazarım.

Laptopta normal masaüstünde değil.

Odada klima açık mı? Değilse pencere açık mı hava giriyor mu? Ortam ısısı da çok önemli kasanın konumu da. Kasanın arkası duvara çok mu yakın? Hem kasanın içini (soğutucu gözükecek şekilde) hem de dışarıdan uzaktan nerede olduğunu anlamak için fotoğraf atarsanız kapsamlı yanıt yazarım.

Vallahi duvara sıfır bir konumda. Malum Adıyaman'da yaşıyorum sıcaklıklar 50 dereceyi geçiyor hissedebilirlikte.
.

WhatsApp Image 2025-07-28 at 09.22.57.jpeg Burada arada sadece bir perde var. Zaten pencere de gözükmekte.

Şu an elimde bu resim tek var. Bazen çok ısındığı zaman 3 fan ve egzoz fan kendi RGB'sini kapatıp açmakta.

Vallahi duvara sıfır bir konumda. Malum Adıyaman'da yaşıyorum sıcaklıklar 50 dereceyi geçiyor hissedebilirlikte
Sorunun sebebi bu cümle. Hem masaüstü hem sıvı soğutması olan bir kasada ısınma, çevre faktörü yoksa mümkün değil. Kasanın konumu oldukça yanlış perde hem önü kapatmış hem arkayı. Her zaman kapatmasa bile arka tarafın duvara sıfır olması sıcak havanın rahat çıkamaması demek üst tarafa bile hafiften gelmiş perde. Kasa şuan boğulur durumda böyle uzun müddet çalıştırmak oldukça sıkıntılı bir durum.

Çözüm ; acilen kasanın konumu değiştirilmeli ön arka ve yukarısı özellikle arkası en az duvara 15cm uzaklıkta olmalı ortam ısısı düşürülmeli. Klima açma durumu yoksa evin pencereleri odanın içinden hava geçecek şekilde açılmalı mesela kullanmadığın odaların kapısını kapatıp kasanın olduğu odayı ve en arkadaki odada 1 pencere açarsın rüzgar evin bir yerinden girer diğer yerinden çıkar.

Sorunun sebebi bu cümle. Hem masaüstü hem sıvı soğutması olan bir kasada ısınma, çevre faktörü yoksa mümkün değil. Kasanın konumu oldukça yanlış perde hem önü kapatmış hem arkayı. Her zaman kapatmasa bile arka tarafın duvara sıfır olması sıcak havanın rahat çıkamaması demek üst tarafa bile hafiften gelmiş perde. Kasa şu an boğulur durumda böyle uzun müddet çalıştırmak oldukça sıkıntılı bir durum.

çözüm; acilen kasanın konumu değiştirilmeli ön arka ve yukarısı özellikle arkası en az duvara 15cm uzaklıkta olmalı ortam ısısı düşürülmeli. klima açma durumu yoksa evin pencereleri odanın içinden hava geçecek şekilde açılmalı mesela kullanmadığın odaların kapısını kapatıp kasanın olduğu odayı ve en arkadaki odada 1 pencere açarsın rüzgar evin bir yerinden girer diğer yerinden çıkar.

Eve gittiğim ilk an düzelteceğim. Çok teşekkür ederim. Odam küçük ve her ne yapsam da kasanın herhangi bir kenarı duvara denk gelecek. Vallahi 1 aya yakındır böyle umarım bir problem çıkmaz.

Sorunun sebebi bu cümle. Hem masaüstü hem sıvı soğutması olan bir kasada ısınma, çevre faktörü yoksa mümkün değil. Kasanın konumu oldukça yanlış perde hem önü kapatmış hem arkayı. Her zaman kapatmasa bile arka tarafın duvara sıfır olması sıcak havanın rahat çıkamaması demek üst tarafa bile hafiften gelmiş perde. Kasa şuan boğulur durumda böyle uzun müddet çalıştırmak oldukça sıkıntılı bir durum.

Çözüm ; acilen kasanın konumu değiştirilmeli ön arka ve yukarısı özellikle arkası en az duvara 15cm uzaklıkta olmalı ortam ısısı düşürülmeli. Klima açma durumu yoksa evin pencereleri odanın içinden hava geçecek şekilde açılmalı mesela kullanmadığın odaların kapısını kapatıp kasanın olduğu odayı ve en arkadaki odada 1 pencere açarsın rüzgar evin bir yerinden girer diğer yerinden çıkar.
Hocam daha ferah bir yere aldım şu an ise orta ayarlarda 80 derecelerde.

Son düzenleme:
Hocam daha ferah bir yere aldım şu an ise orta ayarlarda 80 derecelerde.
Hiçbir şey yapmayıp sadece kasanın yerini değiştirerek 4 derece düşüş elde ettiniz oda içinde en iyi yeri bulun köşeler iyi olmaz mesela ön arka açık duvara min 15cm üstü de açık olsun ki tahliyeyi iyi sağlasın. Sıvı soğutmayı bilmiyorum ama bakımları oluyordu onun yanlış hatırlamıyorsam biraz vakit geçtiyse onun da bakımlarını yaptırın dedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00