RTX 4070 Super vs RX 7800 XT

Bütçe
25000
Sade dediğin kartın fanları full RGB hocam.

Evet hocam haklısınız. 4070 süper tarafında 12 gb vram konusu da aklımı karıştırıyor? Siz hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?

Hocam ben şahsen performansı estetiğe tercih ederim ama madem estetik görüntü istiyorsunuz sisteminize beyaz ekran kartı yakışıcaksa alın geçin, güzel oluyor beyaz sistemler. "Beyaz vergisi" olarak adlandırdığımız birşeyde var ama onu unutmayın her parçayı beyaz yapmaya kalktığınızda 40 bin TL'lık sistemi 45-50bin TL civarına çıkarbilirsiniz.

Sıcaklıklara gelince ben Asus Dual RX 7800XT kullanıyorum, 65-70 derecelere ulaştığını çok nadir görüyorum, geçen gün Rainbow Six Siege oynarken fanlar bile dönmüyordu sıcaklığı 48 dereceydi ama biraz darboğaz yiyordum onla alakalı tabi.
12 gb vram ilerki seneler için yererli olur mu acaba hocam? En az 5 sene falan kullanmak istiyorum sistemi.

12 gb vram ilerki seneler için yererli olur mu acaba hocam? En az 5 sene falan kullanmak istiyorum sistemi.
Bence 12GB VRAM yeterli olur ama ben Forza Horizon 5'te 13GB'ın üstünde GOW RAGNAROK'ta ise 15GB civarı VRAM kullanımını gördüm(AMD'nin NVIDIA'dan daha fazla VRAM kullandığını unutmamak lazım). VRAM'ın yetmediği yerdede Doku kalitesini kısarsınız hocam ya öyle 5 yılı rahat götürür.

Evet hocam haklısınız. 4070 süper tarafında 12 gb vram konusu da aklımı karıştırıyor? Siz hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?

Ben bunu kullanıyorum hocam. 12GB gayet yeterli. Ben ileriye dönük olması için anakartı baya bir üst düzey tuttum. Son çıkacak AM5 işlemciyi rahatça destekleyecektir.

Ben bunu kullanıyorum hocam. 12GB gayet yeterli. Ben ileriye dönük olması için anakartı baya bir üst düzey tuttum. Son çıkacak AM5 işlemciyi rahatça destekleyecektir.
Sistemim siyah hocam benim. GALAX ta şu an güzel geldi gözüme önerir misiniz? MSİ B650M Gaming Wifi modeli anakart kullanıyorum ben de. Bir de 7900GRE nin üstüne 4 bin koyup almak mantıklı mı? (Bütçem var)

Sistemim siyah hocam benim. Galax'ta şu an güzel geldi gözüme önerir misiniz? MSI B650M Gaming Wi-Fi modeli anakart kullanıyorum ben de.

Soğutması ASUS gibi markalardan biraz daha düşük tam bir F/P markasıdır, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Bende Galax marka ekran kartı kullanıyorum.

Sistemim siyah hocam benim. GALAX ta şu an güzel geldi gözüme önerir misiniz? MSİ B650M Gaming Wifi modeli anakart kullanıyorum ben de. Bir de 7900GRE nin üstüne 4 bin koyup almak mantıklı mı? (Bütçem var)
7900GRE'den daha kötü bir kart her türlü. Ayrıca attığım 7900GRE'nin soğutması da giriş seviye değil. Gayet kaliteli. İlla 4070S diyorsanız Galax öneririm. Kasa içi görüntüsü bu şekilde.
IMG-20240622-WA0004.jpg

7900GRE'den daha kötü bir kart her türlü. Ayrıca attığım 7900GRE'nin soğutması da giriş seviye değil. Gayet kaliteli. İlla 4070S diyorsanız Galax öneririm. Kasa içi görüntüsü bu şekilde.
Hocam teşekkürler. İleriye dönük olması amacından büyük ihtimalle 7900GRE Alıcam. Satıcı sinerji diye biraz soru işaretleri vardı kafamda. Bir sıkıntı çıkarsa geri gönderirim büyük ihtimalle.

Hocam teşekkürler. İleriye dönük olması amacından büyük ihtimalle 7900GRE Alıcam. Satıcı sinerji diye biraz soru işaretleri vardı kafamda. Bir sıkıntı çıkarsa geri gönderirim büyük ihtimalle.
Sorun olacağını sanmıyorum hocam. İyi bir ders çıkardılar zaten. Muhtemelen şuan bu olayları unutturmak için diğer firmalardan daha fazla inisiyatif kullanıyorlardır.

Sorun olacağını sanmıyorum hocam. İyi bir ders çıkardılar zaten. Muhtemelen şuan bu olayları unutturmak için diğer firmalardan daha fazla inisiyatif kullanıyorlardır.
Bence de hocam. Şans işi zaten bu teknoloji işi 7900GRE alıyorum o zaman 12 vram sanki 3 4 sene sonra yetmezmiş gibi geliyor bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı