RTX 4070 Ti sistem oyun oynarken siyah ekran

Cihanunlu1

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba.
Bugün sistemimi yükselttim. (ASUS CrossFire ROG Dark Hero VIII, ASUS ROG 4070 Ti, Ryzen 5900X) Güncel sistemim bu şekilde. Lakin oyun oynarken bir anda ekran siyah oluyor, sinyal gidiyor, ses de gidiyor ama hiçbir bozuk ekran, bozuk ses sorunu vb. değil. Bir anda siyah ekran oluyor. Netten baktım 4070 Ti ile bu sorunu yaşayan çok kişi var. Sorun tam nedir anlamadım. Eski sistemimde hiç böyle bir durum yoktu yeni sisteme geçince oldu. Oyunu 5 dk oynamam yeterli. Sistemde her şey güncel. Eski olan hiçbir şey yok. Yardımlarınızı bekliyorum. Örnek bir video atıyorum yardımcı olması adına.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O kabloda küçük olan taraf 12VHPWR girişi orada sorun yok, diğer uçta 2 tane mi giriş var 3 tane mi?

Görüntü size aitse 3 tabii.

Kablonun 3'e ayrılan kısmına PSU'dan 3 ayrı PCI kablosu çekip, her bir girişe bir PCI kablosu ile bağlarsanız, siyah ekrana düşmezsiniz.

Son düzenleme:
O kabloda küçük olan taraf 12VHPWR girişi orada sorun yok, diğer uçta 2 tane mi giriş var 3 tane mi?

Görüntü size aitse 3 tabii.

Kablonun 3'e ayrılan kısmına PSU'dan 3 ayrı PCI kablosu çekip, her bir girişe bir PCI kablosu ile bağlarsanız, siyah ekrana düşmezsiniz.
Dediğinizi yaptım maalesef sonuc değişmedi..

Ekran kartında sorun olma ihtimali düşük, güç sorununda ve kartın yuvaya tam oturmamasında, siyah ekran oluyor, kullandığınız ara kablo bağlantısında da sorun olabilir.
850w Seasonic gold psu kullanıyorum güç konusunda bir sorun yok hocam. Yuvaya da oturuyor. Ara kabloda sorun varsa maalesef ekran kartını iade etmek zorunda kalacağım o halde teşekkürler.

850W Seasonic Gold PSU kullanıyorum güç konusunda bir sorun yok hocam. Yuvaya da oturuyor. Ara kabloda sorun varsa maalesef ekran kartını iade etmek zorunda kalacağım o halde teşekkürler.

Normalde, ATX 3.0 bir PSU ile bağlamak gerekiyor, söylediğim bağlantı şeklinde de sorun çıkmaması gerekiyor, güç sorunu PSU'dan kaynaklı değil kablo ile aktarımda, iade işi size kalmış tabii ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı