İnceleme RTX 4070 Ti Super'in basit şekilde bir incelenmesi

Merhaba, RTX 3070 kullanıcısı olarak oldukça mutluydum ancak oyun harici işler için biraz daha ömürlü ve performanslı bir karta geçmek istiyordum. Tabii oyun kanadında özellikle 1080P'de RTX 3070'in hala daha uzun bir yolu var. Diğer çözünürlüklerde 8 GB VRAM barajı engel olabilir.

RTX 5000 serisini beklemekte kararlıydım ama ekonomik olarak belirsizlik, kapıda bekleyen kripto, 5000 serisinin bizim ve bizim gibi ülkelerde dolar bazında ki fiyatının daha üstünde satılma ihtimalini aklıma getirdi. (tabii şu an öyle bir şey yok ya neyse (!)

Daha fazla uzatmayayım ben lansman günü bu kartı (ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti super)RTX 4070 Ti fiyatından alabildim ve hatta aldığım modelin düz Ti'leri daha yüksek fiyattaydı. Bu açıdan kendimi biraz olsun motive ediyorum ama yine de benden RTX 3000 kullanıcılarına tavsiye, RTX 5000 serisini beklemeleri olacak (3nm ve GDDR7). Ben biraz fazla heyecanlanmış olabilirim. İtiraf edeyim 16 GB VRAM gazına geldim. Ama NVIDIA kullanıcıları bilir ki NVIDIA VRAM'de cimri bile olsa VRAM kullanımında oldukça başarılı, azla yetinmeyi bilmekteler, özetle optimizasyonda başarılılar. Tabii bu VRAM'den kaçındıkları gerçeğini örtbas edemez.

Yine de VRAM'de neden böyle başarılılar ve daha da iyi olabilirlere dair kendilerinden bir link paylaşayım buraya.
Random-Access Neural Compression of Material Textures

Hazırladığım incelemeyi hızlı hızlı izlemek isteyenler için özenmeden çektim, sizlerde özenmeden izleyip geçin, zamanınızı harcamayın; NVIDIA'nın son sürücüsü 551.23'ü kurdum. Windows 11 yüklü ve son güncellemeler tamam. Tüm sürücüler yüklü. CPU tarafında Ryzen 7 5800x3D bulunmakta. Karşılaştırma yapmak isteyen olursa diye belirtmek istedim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Dosya Ekleri

  • rtx tis.jpeg
    rtx tis.jpeg
    369,5 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleme:
Testler gelecek mi? Yoksa böyle mi kalacak inceleme?
 
Videonun sonunda 2K çözünürlük Ultra ayarlarda RDR 2, GTA V ve Witcher 3'ü test etmiştim. Ama telefon kamerası ile kayıt olduğu için çok verimli değil yine de bir fikir oluşturabilir.

Bunun haricinde, kart ilk çıktığında Testing Games kanalında yapılan benchmarkta RDR 2'de vardı. Bende aynı çözünürlük ve aynı ayarlarda benchmark yapıp iki sonucu karşılaştırmıştım.

Testing Games CPU tarafında Ryzen 7 7800x3D kullanmış ve 126 FPS almıştı. Ben Ryzen 7 5800x3D ile 128.5 FPS aldım.

Tabii burada farkı yaratan güncel sürücü oldu. RTX 4070 TIS çıktığında testler, onun için çıkan sürücü kurulamadan yapılmıştı.(Çünkü daha sürücü yayınlanmamıştı) Bu yüzden daha düşük işlemci ile 2 FPS'lik artış buradan gelmekte diye yorumlamaktayım.

Bende çok fazla oyun yüklü değil ama GoW, Spider-Man gibi oyunları da ekleyerek yeni testler yapmak istiyorum. Ve tabii yeni sürücüler çıktıkça olumlu gelişmeler olacak mı, bunula ilgili benchmarklar yapabilirim.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı