RTX 4070 Ti vs RX 7900XTX

Arada 4000 TL fiyat farkı yok hala bunu anlamadın. 29 bine satılması şu an ki fiyatını göstermiyor. Dediğin şeyin aynısı RX 7900 XTX modeli için de uygulanabilir o zaman o da daha da ucuza satılır. Güncel fiyatıyla karşılaştırma yapmak lazım. Biri 25 bin TL, diğeri 31 bin TL. 6000 TL aşırı fazla bir fiyat. Kimse Nvidia'nın genel olarak daha iyi olduğunu inkar edemez zaten.

Daha da uzatmanın anlamı yok içine sineni alsın artık.

Arada 4000 TL fiyat farkı yok hala bunu anlamadın. 29 bine satılması şu an ki fiyatını göstermiyor. Dediğin şeyin aynısı RX 7900 XTX modeli için de uygulanabilir o zaman o da daha da ucuza satılır. Güncel fiyatıyla karşılaştırma yapmak lazım. Biri 25 bin TL, diğeri 31 bin TL. 6000 TL aşırı fazla bir fiyat. Kimse Nvidia'nın genel olarak daha iyi olduğunu inkar edemez zaten.
Takip eden bulur diye düşünüyorum. Ocaktan sonra ne olur bilinmez.. Inventus dediğim gibi geçen hafta 4 gün 29 bin liradan sattı. Ayrıca rx7900xtx referans model almak biraz riskli. Aibleri beklemek lazım çünkü çok eleştiri var aibler ne kadar çıkar bilinmez. Redditten bakabilirsiniz eleştirilere. Bence 22-23 bin liralardan çıksaydı efsane bir kart olurdu. Şahsen 7900xtx almayı planlıyordum ama beklentilerimi karşılamadı. Nasipse yeni seride bakıcam artık.

29 bin iyi fiyat RTX 4080 için.

Referans tasarım RX 7900 XTX soğutma olarak iyi. Ancak bazı referans modellerde soğutma bloğundan kaynaklı sorunlar var.
Evet aib olarak xfx'i çok beğeniyorum. Xfx Rx 5700xt sahibiyim hâlâ çok kaslı bir kart. Sadece fan ayarı yaptığım zaman watmann uyumsuzluğunu alıyorum onun dışında sorunsuz.

@Sabura48 Bende de Asus Dual RX 6700 XT var, Wattmann bir defa oldu daha. Yüksek kaliteli video oynatmıyor kart AMD'nin yine saçma sapan hataları. XFX 3 fanlı RX 6700 XT alacaktım indirimi bitmişti. Aklımda 3060 Ti var bir türlü inmedi alamadım onu. Monitörde Free SYNC var ve de fiyat nedeniyle 6700 XT tercih etmek zorunda kaldım.

@yapiz
Evet, RT FPS'nin içinden geçiyor. Lakin güzelde gözüküyor hani. :))
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet hatta bu oyunda (bitirdim) RTX açınca yansımaların fazla gerçekçi olması eleştiriliyordu.

@yapiz
Evet, RT FPS'nin içinden geçiyor. Lakin güzelde gözüküyor hani. :))
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Işte rtx40xx serisi çok güçlü hocam. Rtx 4000 serisinin dlss olmadan bile rt açıp oynayabilecek güçleri var. Ha mükemmel mi değil. Rtx 4080 16 GB vram ile 4k kartı olmamalı bence. 4080 ile 2k da rt açıp 60-70 fpsleri görüyorsunuz. Dlss ile 100 fpsler, dlss 3.0 diye tanıtılan Frame gen ile 150 fpsler mümkün.

@Sabura48
XTX referans modelini neden öner miyorlar acaba?
Tasarımında, blok kısmında sorunlar var deniyor. AMD alacaksanız Sapphire ve xfx öneririm hocam.

Fakat rtx 4070ti aşırı kırpılmış bir kart. Her türlü rx7900xtx'i 4070ti ye tercih ederim.

Işte rtx40xx serisi çok güçlü hocam. Rtx 4000 serisinin dlss olmadan bile rt açıp oynayabilecek güçleri var. Ha mükemmel mi değil. Rtx 4080 16 GB vram ile 4k kartı olmamalı bence. 4080 ile 2k da rt açıp 60-70 fpsleri görüyorsunuz. Dlss ile 100 fpsler, dlss 3.0 diye tanıtılan Frame gen ile 150 fpsler mümkün.

Tasarımında, blok kısmında sorunlar var deniyor. AMD alacaksanız Sapphire ve xfx öneririm hocam.

Fakat rtx 4070ti aşırı kırpılmış bir kart. Her türlü rx7900xtx'i 4070ti ye tercih ederim.
Şimdi 4070Tİ için genel olarak 25k'lar civarı fiyat bekleniyor. Durum öyle olunca 1k daha verip XTX modelini almak mantıklı geliyor. Lakin bu seferde RT ve DLSS3'den feragat etmiş oluyorsun. RT neysede DLSS3 baya etkili gözüküyor. Burada sağlam bir kararsızlık var.

İkinci ikilem bu bahsettiğin noktada geliyor. XTX referans tasarımın soğutmasını beğenmeyenler var baya. Eğer XTX modelinin özel soğutmalı modelini alırsan fiyatı ona göre iyi artıyor ve 4080 dayanıyor. O durumda 4080 almak mantıklı geliyor. 🙂
Olay ya 25k 4070Tİ ya 30-31k 4080'e dönüyor gibi.
Umarım 4070Tİ 25k altı gelirde bir alınabilirliği olur. Yoksa kafadan 5-6k daha arttırmak gibi bir yol çıkıyor..

Evet hatta bu oyunda (bitirdim) RTX açınca yansımaların fazla gerçekçi olması eleştiriliyordu.
En çok farkı bu videoda görmüştüm. Oyun bambaşka oluyor, teknoloji güzel ama verdiği FPS kaybına göre kullanışlı değil. En azından DLSS ile bu kayıp biraz yontulması gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı