RTX 4080 sistem ''grafik cihaz hata kodu 31'' veriyor

Maysterouses

Megapat
Daha fazla  
RAM
CORSAİR VENGEANCE 6000MHz 30 CL
SSD veya HDD modeli
KİNGSTON KC3000 1TB
Ekran kartı
NVİDİA ASUS TUF 4080 SUPER
Anakart
ASROCK B650M PG RİPTİDE
İşlemci
RYZEN 7 78003XD
Merhaba,

3 hafta kadar oldu yeni bir sistem topladım, dün gece saat bir de uzun zamandır oynadığım RDR2 (yüksek ayarlarda oynuyorum) girdim ve oyun içindeyken MSI Afterburner ve RivaTuner açmak için Alt+Tab attım oyunda attı bende tekrar girdim bunun sebebi FPS ve sıcaklık takibi yapıyorum. Yarım saat kadar oyunu oynadıktan sonra bir anda kulaklıkta sesler patlamaya başladı, cızırtılı geliyor işte kalınlaşmalar falan hemen akabinde oyunda FPS düşmüyor ama FPS düşmüş gibi takılıyor, donuyor anlık oluyor devam ediyor kısa süre aralıklarla sürekli tekrarlıyordu. Hemen korkup oyundan çıktım ve bir yayın platformuna girip yayın izleme kararı aldım ancak ses patlamalarını orada da duyunca korkum arttı ve hemen PC yeniden başlatıp tekrar RDR2'de denemeye karar verdim. Girdikten sonra bu sorunları tekrar yaşamadım ancak bu sefer de kulaklığı çıkarttığımda kasadan gelen cızırtı sesini duydum, bayağı bayağı bir cızırtı sesi vardı, ben oyunda ESC yapıp menüye geçtiğimde bu ses kesiliyordu, oyuna tekrar devam ettiğimde devam ediyordu ve ortala bir ses yüksekliğinde kendini gayet rahat duyuruyordu. 2-3 kere denedim ama hep aynı şekilde ilerledi. RDR2 çıkıp Witcher 3'te deneyeyim dedim herhangi bir cızırtı yoktu.

DxDiag üzerinden sürücüleri kontrol ettiğimde, Ekran kısmında;
Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı cihazında bir sorun oluştu. Daha fazla bilgi için 'grafik cihaz sürücü hata kodu 31' aratın
Böyle bir hata mevcut nasıl düzeltebilirim?
Diğer hiçbir sekmede hata gözükmüyor ekran kısmında bu mevcut.

Kasada gördüğünüz üzere üç fan önde var, kule tipi var ve arkada eksoz fanı yok, oyun oynarken kasanın üstündeki fan deliklerine anlık elimi koyuyorum içerisinin sıcaklığı direkt elime vuruyordu kızgın değil, ılıkta değil ama hafif sıcaklık vuruyordu bunu da eklemek istiyorum eksik bir nokta kalmaması adına.

Oyunlarda ısı derecelerini takip ettim, Ekran kartı da işlemci de 60-70 derece arasında takılıyor sıcaklık olarak hiç yukarı çıkmadı bu konuda bir sıkıntı yaşamadım.

Kasa küçük geldi açıkçası ekran kartı tam sıfıra sıfır sığdı ve bizde hava soğutucudan dolayı ekran kartını 2. slota yani PSU yakın kısma taktık altta ikinci slota bunun bir zararı olmuş olabilir mi?

Şöyle de bir durum var kasayı masama koyduğum günden bu güne kasada fan sesleri harici bir sivrisinek vızıldaması gibi ince tiz bir ses var bunada cızırtı denebilir, yani aklıma tarif edebileceğim tek benzer şey bu geliyor bu ses boştaykende var PC yükteykende var, başka bir şeye benzetemiyorum, hiçbir şekilde bu güne kadar gitmedi açıkçası onunda sebebini bulamadım çünkü çok araştırmadımda bir yerden sonra zararsız olduğunu hatta internette bobin sesi falan diyorlar olabilir diyerek saldım ama emin değildim hiçbir zaman. Bir yerden sonra kulak tırmalıyor aslında, seste aşırı yüksek değil hani her insanın anlık fark edebileceği kadar gürültülü değil anlık bir ses değil ama sürekli var.

Sistem:

• Ryzen 7 78003XD İşlemci
  • ASUS TUF 4080 Super
  • ASRock B650M PG Riptide
  • 32 GB Vengeance CL30 6000 MHz RAM
  • Kingston 1TB SSD
  • Peerless Assasin Kule Tipi Soğutucu
  • Corsair 4000D Airlflow + 850W 80+ Gold PSU

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-08-09 at 12.12.34(1).jpeg
    270,7 KB · Görüntüleme: 32
  • aygıtyöneticisi.png
    49 KB · Görüntüleme: 26
  • dxdiag.png
    69,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Şu sistem ile çile çekmek olarak dedim.

Cihaza USB üzerinden ne bağlı ise çek. Bütün bağlantıları çek. Sonra reset at. Düzelir. Sorun işlemci kaynaklı gibi. AMD yapar arada. Bütün USB soketleri çıkar ama. 1 tane kalmasın.

Kasanın arkasında PSU kablosu, ekran kartı DP girişi ve Ethernet kablosu hariç olan usbler; fare, klavye, cam, kulaklık. haricinde kablo yok. Bunların hepsini söktüm DP, PSU ve Ethernet hariç. Reset attım tekrardan dxdiag girdim ancak aynı yazı olduğu yerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…