RTX 5060 alınır mı?

Arkadaşın halihazırdaki sistemine baktığımda aşırı VRAM gerektiren Studio işleri veya ağır render yaptığını düşünmüyorum. Muhtemelen kişisel işlerini ve birkaç ufak Adobe uygulaması kullanarak küçük çapta işler yapıyor. Konu eğer böyle değilse yine de bu sisteme 5070 önerilmez. Hem 12 GB VRAM ile sınırda kalıyor hem de bu sistem bileşenlerinden bayağı bir üst segment kalıyor. Bütçenin de önemli olduğunu düşünerek 5060 8 GB'ın yeterli olacağını düşünüyorum. Eğer bütçe önemli değil deniyorsa da bu bileşenler için 5060 Ti 16 GB'tan fazlası overkill olacaktır.

Arkadaşın halihazırdaki sistemine baktığımda aşırı VRAM gerektiren Studio işleri veya ağır render yaptığını düşünmüyorum. Muhtemelen kişisel işlerini ve birkaç ufak Adobe uygulaması kullanarak küçük çapta işler yapıyor. Konu eğer böyle değilse yine de bu sisteme 5070 önerilmez. Hem 12 GB VRAM ile sınırda kalıyor hem de bu sistem bileşenlerinden bayağı bir üst segment kalıyor. Bütçenin de önemli olduğunu düşünerek 5060 8 GB'ın yeterli olacağını düşünüyorum. Eğer bütçe önemli değil deniyorsa da bu bileşenler için 5060 Ti 16 GB'tan fazlası overkill olacaktır.

Aynen dediğiniz gibi hocam şu an bu Adobe işlerine yeni başladım aşırı yoğun çalışmıyorum. İleride zaten gelirim arttıkça ihtiyacım doğrultusunda yeni bir sistem veya yükseltme yaparım.

Aynen dediğiniz gibi hocam şu an bu Adobe işlerine yeni başladım aşırı yoğun çalışmıyorum. İleride zaten gelirim arttıkça ihtiyacım doğrultusunda yeni bir sistem veya yükseltme yaparım.

Hocam tavsiyem bir şeyde karar kıldığınız zaman alın konu açıp insanlar fikrimi değiştirsin diye beklemeyin lütfen.

Hocam aslında ben PSU kaldırır mı diye konu açmıştım da muhabbet uzadı nerelere geldi. Teşekkürler.
Nereden alacaksınız. Piyasayı takip etmediğim için 3 gün önce Asus Dual EVO RTX4060 aldım ve bugün dün bir baktım RTX5060 çıkmış. Fakat akakçe'de sadece 3 model var. Palit, sorunlu MSI Ventus ve Asus dual. Palit ile RTX4060 aynı fiyat. Asus için biraz daha vermem gerekiyor. Fakat çekincem bu kartların ilk kullancısı olmak. Ya sorunlu modellerse? Siz hangisini almayı düşünüyorsunuz?

5060 gayet güzel alınır 4060 Ti ile aynı güçte. Fakat işlemci değişimi iyi olur.

Hocam işlemci olarak 5600 ve 5600X öneriliyor fakat internetten versus sitesine baktığımda sonuçlar yakın gibi 3600le. Bir de ek olarak benim işlemcimde OC var galiba çünkü 4-4.10 arası GHz değerlerinde çalışıyor.

1747856485662.png

1747856405632.png

Nereden alacaksınız. Piyasayı takip etmediğim için 3 gün önce ASUS Dual EVO RTX 4060 aldım ve bugün dün bir baktım RTX5060 çıkmış. Fakat Akakçe'de sadece 3 model var. Palit, sorunlu MSI Ventus ve ASUS Dual. Palit ile RTX 4060 aynı fiyat. ASUS için biraz daha vermem gerekiyor. Fakat çekincem bu kartların ilk kullancısı olmak. Ya sorunlu modellerse? Siz hangisini almayı düşünüyorsunuz?

Hocam hepsi zaten kendi markaları içinde en düşük segment seri. Ben MSI tercih ediyorum. Ventus sorunlu falan diyorlardı ama 4000 serisinde zaten kartlar optimize çalıştığı ve fazla ısınmadığı için 5000 serisinde de aynı şekildedir diye düşünüyorum. Ventus'un dış tasarımı da değişmiş daha hoş duruyor artık. Hepsiburada üzerinde 17000TL şu anda.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı