RTX 5070 - R7 7800x3D sistem nasıldır?

• Konuyu başlatan OXİDE
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 180

OXİDE

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yeni bir sistem aldım bayağıdır hayalimdi iyi bir sistem kurmak, sizce sistem kötü mü iyi mi? Eksikleri ile değerlendirebilir misiniz? Yayın da veya oyunlar da kasar mı bu sistem? Teşekkür ediyorum şimdiden yazacağınız her şey için.

İşlemci:
AMD Ryzen 7 7800x3D tray 5.0GHz 8 çekirdek 96MB önbellek soket AM5 işlemci.

İşlemci soğutucu:
ENERMAX lıqmaxflo ARGB 240mm Intel-AMD uyumlu işlemci sıvı soğutucu (ELC-LMF240t-ARGB)

Anakart:
MSI Pro B650M-E 6800MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX anakart.

Ekran kartı:
MSI GeForce RTX 5070 12g Shadow 2X OC 12 GB GDDR7 192 bit DLSS 4 ekran kartı.

RAM:
Lexar Thor OC 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL38 Intel XMP 3.0 / AMD EXPO DDR5 heatsink siyah RAM (LD5U16G60C38LG-RGD)

SSD:
Lexar NM790 2TB NVMe PCI-e Gen4 X4 okuma 7400 MB – yazma 6500 MB PS5 uyumlu M.2 SSD (lNM790x002t-rnnng)

Kasa:
MSI MAG Forge 121a B75 PCI-E5 4x120mm ARGB fan temperli cam USB 3.0 MAG A750bn 750W 80+ Bronze mid Tower ATX.

Aldığım ekipmanlar:

ASUS ROG Delta II siyah kablosuz Gaming kulaklık.

Logitech G PRO X Superlight Ultra hafif Hero 25.600 DPI 400 IPS Lightspeed kablosuz oyuncu mouse - beyaz.

ASUS ROG STRIX XG27acs 27 inç 180Hz 1ms 2K QHD Adaptive Sync Fast IPS pivot Gaming monitör.

Akko MonsGeek Fun 60 Pro shine-through Black Hall effect manyetik switch 8K Hz ARGB kablosuz hotswap mekanik Gaming klavye.

Sadece işlemci soğutucusu hakkında bilgi sahibi değilim, ayrıca RAM olarak CL değeri daha düşük bir model bulabilirseniz daha iyi olacaktır. Aldıysanız eğer hayırlı olsun. Ürünleriniz gayet güzel. Kasma donma yapmaz. Driverların tamamını ve BIOS'u güncellemeyi unutmayın. Güncelleme sonrası EXPO profilini açabilirsiniz RAM için.

Sadece işlemci soğutucusu hakkında bilgi sahibi değilim, ayrıca RAM olarak CL değeri daha düşük bir model bulabilirseniz daha iyi olacaktır. Aldıysanız eğer hayırlı olsun. Ürünleriniz gayet güzel. Kasma donma yapmaz. Driverların tamamını ve BIOS'u güncellemeyi unutmayın. Güncelleme sonrası EXPO profilini açabilirsiniz RAM için.
Maalesef aldım aldıktan sonra zaten anakartı düşük seçtiğim için de pişman oldum 2 RAM slotu varmış.

Maalesef aldım aldıktan sonra zaten anakartı düşük seçtiğim için de pişman oldum 2 RAM slotu varmış.

Zaten 4 RAM slotu doldurduğunuz zaman AMD sistemlerde hız düşüyor hocam maksimum hızda kullanamazsınız, oyun için verimli olmaz, en iyi oyun sistemlerinde bile 2 slot kullanılır.2.olarak oyun için 7800x3D biçilmiş kaftan ama hem yayın hem oyun için 9700X daha tercih edilebilir bence. 7800x3D kullandığınız için RAM gecikmeleri diğer işlemcilere nazaran daha az önemlidir CL38 ile CL30 farkı X3D işlemcilerde çok göze batmaz. Sıvı soğutucu rahat kurtarır montajını düzgün yaptığınız sürece. LS520 ile 80 dereceyi geçmiyor benim 7800x3D işlemci Cinebench de.

Son düzenleme:
Zaten 4 RAM slotu doldurduğunuz zaman AMD sistemlerde hız düşüyor hocam maksimum hızda kullanamazsınız, oyun için verimli olmaz, en iyi oyun sistemlerinde bile 2 slot kullanılır.2.olarak oyun için 7800x3D biçilmiş kaftan ama hem yayın hem oyun için 9700X daha tercih edilebilir bence. 7800x3D kullandığınız için RAM gecikmeleri diğer işlemcilere nazaran daha az önemlidir CL38 ile CL30 farkı X3D işlemcilerde çok göze batmaz. Sıvı soğutucu rahat kurtarır montajını düzgün yaptığınız sürece. LS520 ile 80 dereceyi geçmiyor benim 7800x3D işlemci Cinebench de.

Montajı Gaming Gen TR'te yaptırıp yollaması için fazla ücret ödedim Armor pack ile yolluyorlar hocam yani oyun ve 1080p yayın için yeterli bir sistem midir?

Bu anakart soğutması 7800x3D'yi zar zor kaldırır. Ram ve SSD de böyle high tier sistem için düşük kalmış. Yine de stabil çalışıyorsa güle güle kullanın.

Bu anakart soğutması 7800x3D'yi zar zor kaldırır. RAM ve SSD de böyle high tier sistem için düşük kalmış. Yine de stabil çalışıyorsa güle güle kullanın.

Tam ben yazıyordum anakartta MOSFET soğutucu yok diye de çok sıkıntı olmaz maksimum da 95W görmüştüm ben herhalde kaldırır.

Tam ben yazıyordum anakartta MOSFET soğutucu yok diye de çok sıkıntı olmaz maksimum da 95W görmüştüm ben herhalde kaldırır.

Anakart düşük kalmış ama adamlar bunu koymuştu değiştirilmiyordu anakart mecbur bu şekilde aldım yarın sistem gelecek kurunca anlaşılır her şey.

Anakart düşük kalmış ama adamlar bunu koymuştu değiştirilmiyordu anakart mecbur bu şekilde aldım yarın sistem gelecek kurunca anlaşılır her şey.

PBO ayarlarını düzgün yapın hocam çok kritik. Ondan sonra hw monitör kurar değerleri izlersiniz MOSFET sıcaklıklarına bakarız, 10 15 dk lık testte frekans kısmıyorsa işlemci sorun yoktur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı