RTX vs GTX ekran kartı

Bende Rtx 3050 var pek memnun değilim.
Doğrudur hocam GTX 1080TI bende kullandım efsanevi ötesi bir kart tokatlar dediğiniz gibi ama RTX'e kıyasla daha az piyasada tutacaklarından dolayı ileride sorun yapar. RTX serisi zaten DLSS olmasa birşeye yaramaz. GTX 1080TI daha az güncelleme alır tahminimce RTX'i önde tutmak için yapacakları şey bu.

Her şey saf performansta bitmiyor ki. DLSS var RTX var NVIDIA Broadcast gibi uygulamaları kullanmana olanak tanıyor. Ben sadece birkaç tane saydım çünkü pek bilgim yok ancak daha varda vardır yani.
Bunları biliyorum arkadaşım dls vs zaten yazdım. fakat saf performans diyorum kaç yıllık kart saf performansta tokatlıyor.

Bana saf performans testinde bir tane video göster kendin çek 1080 Ti tokatlayan RTX 3050 sana 4090 göndereceğim. Zaten 4090 varsa on tane göndereceğim. Türkçe yazıyorum oku ve anla saf performans diyor.

Konuyu 3050'ye para kıyıp pişman olduğunuz için mi açtınız? Foruma danışsaydınız daha iyi bir sistem toplayabilirdik.

Her şey saf performansta bitmiyor ki. DLSS var RTX var NVIDIA Broadcast gibi uygulamaları kullanmana olanak tanıyor. Ben sadece birkaç tane saydım çünkü pek bilgim yok ancak daha varda vardır yani.
RTX (yani Ray Tracing) GTX kartlarda da var hocam. GTX kart kullanıyorum. Cyberpunk 2077 de RTX açıp denediğim oldu.

Demek istediğim şu değerli arkadaşlar yukarıda da Türkçe yazdım saf performans testi diye saf.
Dlss vs biliyorum bunları fakat
Kaç yıllık kart olmasına rağmen hala rtx serisini saf güçte tokatlayabiliyor. yani dlss olmayan oyunlarda oyun oynamak için alıyorsan üzücü bir durum rtx 3050. Yani 1080ti varsa rtx 3060 3050 alınca üzülme.

Bunları biliyorum arkadaşım dls vs zaten yazdım. Fakat saf performans diyorum kaç yıllık kart saf performansta tokatlıyor.

Tamam bu normal zaten baştaki 10 20 30 bakmak pek de doğru değil. Sondaki sayılara bakmak lazım sonuçta 80 ve 80 Ti serisi zamanının en kral kartları olarak çıkıyor ancak gidip de 3050'nin onu geçmesini beklemek zaten yanlış. Bunu herkes biliyor ancak RTX ve GTX diye bir yarış olacaksa o zaman 3080 Ti ile 1080 Ti yan yana getirilmeli.

RTX (yani Ray Tracing) GTX kartlarda da var hocam. GTX kart kullanıyorum. Cyberpunk 2077 de RTX açıp denediğim oldu.
2 fps olarak mı?

1080Ti gibi bir Beast'ten bahsediyorsunuz, hakkında konuşurken herkes önünü iliklesin🖖

Şaka bir yana, önceki nesillerde GTX690 gibi, 780Ti gibi hatta 980Ti gibi kartlara oranlara 1080Ti kullanım ömrü olarak yeryüzündeki tüm kartlara fersah fersah fark atmış bir karttır. Hâla üst düzey yayıncıların sistemlerinde aktif kullandıkları, sahip olanların daha yeni yeni 7 sene sonra bunu değişmenin zamanı geldi diye dışündükleri bir karttır. 3060Ti gibi Mid-Range bir GPU tarafından en sonunda saf dışı bırakılmış olması teknoloji tarihinde önemli bir gelişmedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı