RTX2060 vs RX5600 XT sistem

Olabilir fakat Ryzen 5 3500X çok geleceğe donük bir işlemci değil.
Bu sistemi alıp işlemciyi Ryzen 5 3600'e çevirebilirsiniz. Bu arada kafanıza takılmasın Teknobiyotik gayet.
Güvenilir bir yerdir.

Evet sanırsam fikrimi yeniden değiştirdim ve daha ucuz ama buna yakın bir sistem olan e3'ü güçlendirdim. Böylelikle ekipmanlara daha fazla önem vereceğim. E3'ü şöyle güncelledim, eklememi istediğiniz bir şey var mı? Zaten RTX aşığı değilim 1660 Super götürür bence beni.
Son karar sizin.

Yine de görüşünüzü almak isterim bu konular çok bilgi alanıma girmiyor. Lütfen görüşlerinizi esirgemeyin :)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntıs1ı.PNG
    Ekran Alıntıs1ı.PNG
    28,6 KB · Görüntüleme: 57
Evet sanırsam fikrimi yeniden değiştirdim ve daha ucuz ama buna yakın bir sistem olan e3'ü güçlendirdim. Böylelikle ekipmanlara daha fazla önem vereceğim. E3'ü şöyle güncelledim, eklememi istediğiniz bir şey var mı? Zaten RTX aşığı değilim 1660 Super götürür bence beni.

Yine de görüşünüzü almak isterim bu konular çok bilgi alanıma girmiyor. Lütfen görüşlerinizi esirgemeyin :)
Güzel bir güncelleştirme olmuş.

O siteden alınır mı ? Çok pahalı. Vatanda 6300 ₺ 2060 lı sistem var. Şimdi 6900 olmuş ama yine senin sistemden ucuz.

Ya da

Game garajdan al.

1660 süper
2x8 ram
Rryzen 5 3600
480 gb ssd
B450 anakart
550 w 80+ bronze

5600 TL fotoğraf ekte.

5600 xt li sistem 5900 TL ( ben de aldım kargoda bekliyorum).

O siteden alınır mı ? Çok pahalı. Vatanda 6300 ₺ 2060 lı sistem var. Şimdi 6900 olmuş ama yine senin sistemden ucuz.

Ya da

Game garajdan al.

1660 süper
2x8 ram
Rryzen 5 3600
480 gb ssd
B450 anakart
550 w 80+ bronze

5600 TL fotoğraf ekte.

5600 xt li sistem 5900 TL ( ben de aldım kargoda bekliyorum).

Ya da 2060 süperli sistem ryzen 5 3600 var. Özelleştirilmiş. 7300 ₺

Ekte.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200529-114904.png
    Screenshot_20200529-114904.png
    69,7 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
O siteden alınır mı? Çok pahalı. Vatan'da 6300 ₺ 2060'lı sistem var. Şimdi 6900 olmuş ama yine senin sistemden ucuz.

Ya da

Game garajdan al.

1660SÜPER
2x8 RAM
Rryzen 5 3600
480 GB SSD
B450 anakart
550W 80+ Bronze

5600 TL fotoğraf ekte.

5600 XT'li sistem 5900 TL ( ben de aldım kargoda bekliyorum).

Ya da 2060 Super'li sistem Ryzen 5 3600 var. Özelleştirilmiş. 7300 ₺

Ekte.

Siz yanlış anlamışsınız, arkadaş 8300'e ekipmanlar dahil alıyor haberiniz olsun.

Ben bilgisayar üzerine yoğunlaştım. Çevre ekipmanlar önce ucuz alınabilir. Sonra yavaş yavaş kalitesi artırılır. Bana göre iyi bir oyun deneyimi için kasa önemli sonrası bir şekilde hallolur. Önerdiğim Sistemlerin en pahalısı 7300 tl idi. Kalan para ile (dün ince hesap.com cuma indirimi) 600 ₺ 75 hz 1 ms monitör vardı. Kalan para ile kulaklık, mouse ve klavye alınabilir.

Ben bilgisayar üzerine yoğunlaştım. Çevre ekipmanlar önce ucuz alınabilir. Sonra yavaş yavaş kalitesi artırılır. Bana göre iyi bir oyun deneyimi için kasa önemli sonrası bir şekilde hallolur. Önerdiğim sistemlerin en pahalısı 7300 TL idi. Kalan para ile (dün ince hesap.com cuma indirimi) 600 ₺ 75 Hz 1 ms monitör vardı. Kalan para ile kulaklık, mouse ve klavye alınabilir.

Evet ekipman alırken Gaming gecesine denk getireceğim ve güzel bir indirim yakalayacağımı düşünüyorum. Eğer çok ucuza bulursam bilgisayara daha da odaklanırım.
Siz yanlış anlamışsınız, arkadaş 8300'e ekipmanlar dahil alıyor haberiniz olsun.

Ben bilgisayar üzerine yoğunlaştım. Çevre ekipmanlar önce ucuz alınabilir. Sonra yavaş yavaş kalitesi artırılır. Bana göre iyi bir oyun deneyimi için kasa önemli sonrası bir şekilde hallolur. Önerdiğim sistemlerin en pahalısı 7300 TL idi. Kalan para ile (dün ince hesap.com cuma indirimi) 600 ₺ 75 Hz 1 ms monitör vardı. Kalan para ile kulaklık, mouse ve klavye alınabilir.

144 Hz monitörü gerekli görüyorum ayrıca bilgisayar hariç tüm ekipmanlarımda karar kıldım. Onlardan sapmak istemiyorum. Eğer sınav sonucum iyi gelirse bilgisayarı daha da güçlendirebilirim.

Şöyle ki ben uzun zamandan beri güzel bir bilgisayarda oyun oynayamıyorum o yüzden bir bilgisayar almaya karar verdim ve FPS 144'ü görmesi beni yeterince tatmin eder. Ayrıca bu sistemi uzun soluklu yani 8-9 yıl kullanmak istiyorum. Kullanamazsın demeyin ben tost makineleriyle 10 yıl geçirdiğim için rahat rahat kullanacağımı düşünüyorum.
1. sistem: [Teknogenetik Gamer Pro X3] AMD Ryzen 5 3600 3.6Ghz, 16GB DDR4 Ram, RTX2060 6G OC GAMING, 480GB SSD, 27 inc 1ms 144Hz, Oyun Bilgisayarı.
2.sistem: El Capitan [Donanım Arşivi] | R5 3600 RX 5600 XT 6G 16GB DDR4 480GB SSD Gaming PC - incehesap.com
2.sistemde Gamepower 27 Inc 144 Hz monitör de olacak ve öyle olunca fiyatı 8000 TL'yi buluyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim.

1. sistem Total fiyat (monitör, kulaklık dahil her şeyiyle) 10300TL.
2.sistem Total fiyat (monitör, kulaklık dahil her şeyiyle) 9000 TL.

Sizce beni hangisi götürür? Eğer bak kardeşim sen bu FPS aralığında (100-200, 144 sabit olabilsin mümkünse) daha ucuza alabileceğin sistemler de var deyip görüş belirtirseniz çok sevinirim :). Aynı zamanda oyunları yüksek grafiklerde de oynamak istiyorum. Her görüşe açığım.

Uzun süre kullanılacaksa bence en azından kasım'a kadar bekleyin. AMD 3000 serisi işlemcilerini yenileyecek, RTX 3000 serisi çıkacak. AMD 5000 serisi GPU'ları yenileyecek ve yeni nesil çıkacak. AMD B550 ve A520 yonga setlerini çıkaracak. Ryzen 4000 serisi işlemciler tanıtılacak. Yani anlayacağınız hem rekabet hem de performanslar artacak. Yeni nesiller çıkınca eskileri de ucuzlar. Eğer yeni nesiller çok pahalı olursa eski nesillerde ucuzlayacağından her türlü daha karlı olur. Ve şu an covid nedeniyle stok sorunu var bu da fiyatların arttırıyor. Bu dediklerim aşağı yukarı Ekim'in ortalarına doğru gerçekleşecektir. Ama kasım ayındaki Black Friday indirimlerini de beklerseniz bu işten iyice karlı çıkarsınız. Çünkü 9-10 sene az zaman değil, yeni nesilerin de çıkmasına 5-6 ay kalmışken bu pcleri almaya değmez.

Uzun süre kullanılacaksa bence en azından kasım'a kadar bekleyin. AMD 3000 serisi işlemcilerini yenileyecek, RTX 3000 serisi çıkacak. AMD 5000 serisi GPU'ları yenileyecek ve yeni nesil çıkacak. AMD B550 ve A520 yonga setlerini çıkaracak. Ryzen 4000 serisi işlemciler tanıtılacak. Yani anlayacağınız hem rekabet hem de performanslar artacak. Yeni nesiller çıkınca eskileri de ucuzlar. Eğer yeni nesiller çok pahalı olursa eski nesillerde ucuzlayacağından her türlü daha karlı olur. Ve şu an covid nedeniyle stok sorunu var bu da fiyatların arttırıyor. Bu dediklerim aşağı yukarı Ekim'in ortalarına doğru gerçekleşecektir. Ama kasım ayındaki Black Friday indirimlerini de beklerseniz bu işten iyice karlı çıkarsınız. Çünkü 9-10 sene az zaman değil, yeni nesilerin de çıkmasına 5-6 ay kalmışken bu pcleri almaya değmez.

Yani dediğim gibi sınavım var ve sınavdan hemen sonra bilgisayar almak istiyorum. Ne yapsam bilemedim çok kararsızım. Ayrıca hayatımda hiç iyi bilgisayarım olmadığı için çok fazla heyecanlıyım ve sabırsızım.😞

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı