RTX3070 göz kırpma sorunu

Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Meslek
Küçük Girişimci
Merhaba, ekranım dün belirli kısımlarda göz kırptığını fark ettim. Kırpmalar nerelerde oluyor aşağıda belirteceğim.

Ayarlar >Monitör > Windows HD Color Ayarlarına tıkladığımda
İnternet Explorer açıp kapatırken.
Windows Media Player tam ekrana alıp çıkarken.

Çözümü şöyle buldum. Fotoğraftaki ekrana bildirilen içerik türü seçeneklerinden masaüstü programlar veya tüm ekran videolar seçince sorun çözülüyor. Otomatik seç olarak bırakırsam yapıyor. Burada sizlere sormak istediğim soru ekran kartımda herhangi bir problem söz konusu mudur? Wacth Dogs 2'yi Ultra ayarlarda saatlerce oynadım bir sorun olmadı.
Ekran Alıntısıs.PNG

Buda videolu görüntü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
9700K işlemci var. Sadece wacth dogs 2 oynadım orada Ultra ayarlarda kullanım %80 falandı galiba. 60 dereceyi hiç geçmedi. Kartta problem olduktan sonra zaten servisten iade alırdım da bende kartta olduğunu sanmıyorum. Bu OCCT testini ne kadar yapmamız gerekiyor.
Sistem boştayken kullanımı şu an 0 ile 15 arası maksimum 20 oluyor.

Hocam teşekkür ederim öncelikle.
OCCT testi 24 saat yapılırsa kesintisiz en iyi sonuç alınır ama genelde 5-10 dk yapanlarda sonrasından bir sorun olmadığını söylüyorlar.

Hocam teşekkür ederim öncelikle.
OCCT testi 24 saat yapılırsa kesintisiz en iyi sonuç alınır ama genelde 5-10 dk yapanlarda sonrasından bir sorun olmadığını söylüyorlar.
20-25 dakika yapacağım. Çünkü o özelliği kapattığımda düzeliyor ise bence monitörümde otomatik bir şey açık ondan yapıyor. Bir de şimdi fark ettim sadece tam ekrandayken yapıyor o uygulamalarda.

20-25 dakika yapacağım. Çünkü o özelliği kapattığımda düzeliyor ise bence monitörümde otomatik bir şey açık ondan yapıyor. Bir de şimdi fark ettim sadece tam ekrandayken yapıyor o uygulamalarda.
Hocam siz bir testi yapın ona göre hareket edelim. Sadece tam ekran da böyle ise maalesef aklıma bir şey gelmiyor.

Yukarıdaki linkteki monitörünüz değil mi?

Nvidia Pendulum'u indirip çalıştırdığınızda ekran gidip geliyormu bakar mısınız? Soldaki seçeneklerden simulate 40-60 arasını deneyebilir misiniz? Eğer ekran gidip gelirse monitörün üzerinden freesycn'i kapayıp tekrar dener misiniz?

Yukarıdaki linkteki monitörünüz değil mi?

NVIDIA Pendulum'u indirip çalıştırdığınızda ekran gidip geliyor mu bakar mısınız? Soldaki seçeneklerden simulate 40-60 arasını deneyebilir misiniz? Eğer ekran gidip gelirse monitörün üzerinden Freesycn'i kapayıp tekrar dener misiniz?

Evet yukarıdaki benim monitörüm. Monitörde FreeSync açık mı kapalı mı bilmiyorum ayarlara öyle kapat aç gibi bir bölümde yok.
Ekran gidip gelmedi hocam.

Evet yukarıdaki benim monitörüm. Monitörde FreeSync açık mı kapalı mı bilmiyorum ayarlara öyle kapat aç gibi bir bölümde yok.
Ekran gidip gelmedi hocam.

Freesync açıkken monitörün range limitleri dışında olduğu zaman göz kırpma yapabiliyor. Nvidia Pendulum'da bunu test etmiş oldunuz. Freesync kaynaklaklı değil gibi sorununuz.

Bu arada'da monitörün kullanım kılavuzunda Freesync'in nasıl kontrol edildiği yazılmış.
1610543677480.png

Freesync açıkken monitörün range limitleri dışında olduğu zaman göz kırpma yapabiliyor. Nvidia Pendulum'da bunu test etmiş oldunuz. Freesync kaynaklaklı değil gibi sorununuz.

Bu arada'da monitörün kullanım kılavuzunda Freesync'in nasıl kontrol edildiği yazılmış.
Eki Görüntüle 833707
Yani hocam problem kartta mı? Bir de az önce bir samsung televizyonda test ettim o sorunu yapmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı