Rusça vs Almanca vs İtalyanca öğrenme

ipekkmiss

Femtopat
Katılım
7 Haziran 2023
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Merhaba, şu an 10. sınıfım. İleride sanattan, turizmden veya tarihten ilerlemeyi düşünüyorum ve ikinci yabancı dil seçmeye çalışıyorum. Çok kararsızım. Sizce Rusça mı, Almanca mı yoksa İtalyanca mı seçmeliyim? Rusça ile alakam 0 ancak Antalya'da yaşadığım için ileride işime yarayabilir diye düşünüyorum. Almanca ile tek alakam Rammstein ve 9. sınıf Almancası :D İleride CV'me çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. İtalyanca ise, ileride İtalya'da okumak istiyorum ama gerçekleşmesi biraz zor bir hayal bu. Hangisi benim daha çok işime yarar? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
  1. Rusça: Rusça, Türkiye'de iş ve turizm alanında giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Özellikle Antalya gibi turistik bir bölgede yaşıyorsanız, Rusça bilmenin size avantaj sağlayabileceğini söyleyebilirim. Turizm sektöründe çalışmak veya turizmle ilgili bir iş kurmak isterseniz, Rusça bilmek size müşteri ilişkilerinde büyük kolaylık sağlayabilir. Ayrıca, Rusya gibi büyük bir ülkenin kültürüne ve tarihine ilgi duyuyorsanız, Rusça öğrenmek size bu konularda daha fazla kaynak ve bilgiye erişme imkanı verebilir.
  2. Almanca: Almanca, dünya genelinde yaygın olarak konuşulan bir dildir ve birçok ülkede iş fırsatları sunar. Almanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde iş imkanlarına sahip olabilirsiniz. Almanya, ekonomik gücü ve iş imkanlarıyla tanınan bir ülke olduğundan, Almanca bilmenin kariyerinizi olumlu etkileme potansiyeli yüksektir. Ayrıca, Alman kültürüne ilgi duyuyor veya Almanya'da eğitim almak gibi bir hedefiniz varsa, Almanca size bu konularda daha fazla fırsat sunabilir.
  3. İtalyanca: İtalyanca, dünya genelinde popüler bir dil ve turizm, sanat ve moda gibi alanlarda etkili olabilir. İtalya, tarih, kültür ve sanat açısından zengin bir ülke olduğundan, İtalyanca bilmek size bu konulara daha derinlemesine bir anlayış kazandırabilir. Eğer İtalya'da okumak gibi bir hayaliniz varsa, İtalyanca öğrenmek size bu süreci kolaylaştırabilir.

    Kısacası biraz kendi içinizde değerlendirin hangisi sizin ilgi, yetenek ve isteklerinize uyuyorsa onu seçin.
 
Bence Rusça. Konuşması zevkli bir dil ve Türkiye'ye çok fazla Rus turist gelir ileride Antalya'ya gidersen çok işine gelir. Almanca biraz kaba gibi duruyor ve pek kanım ısınmıyor artikelleri yüzünden. İtalyanca da güzel dil.
 
Her şeyden önce İngilizce'ni ilerleteceksin. Ayrıca tarih, sanat ve turizm bambaşka kapılara çıkar. Tarih çok geniş, Avrupa mı Asya mı çalışacaksın? Bence bu dil seçme işini biraz daha alanları daralttıktan sonra yapmalısın. Hedefini netleştirip ona göre ilerle. O zamana kadar da İngilizce'ni B2-C1 yap.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı