Rust Loading Ekranı Çok Uzun Sürüyor

oynozan

Kilopat
Katılım
4 Eylül 2018
Mesajlar
2.981
Makaleler
2
Çözümler
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Nvidia MX150 Ekran kartım ve İntel i5 8. nesil bir işletimim var. Ekran kartım falan güncel ve oyun dosyaları doğrulanmış durumda ama oyunumda sürekli drop sorunu ve serverlara girerken loading ekranında en az 20 dakika bekliyorum. Acaba çözümü nedir bilen var mı?
 
Sorulan soruyla verdiğin cevaplar birbirini tutsa açık açık cevap vereceğim. Vardır, olabilir ile cümle kuruyorsun. Arkadaşın sorduğu soru loading ekranı, iyi alsın 8 GB RAM hemen girsin oyuna var mı öyle bir şey? Çözümü SSD. Sen biraz oyun hakkında donanım hakkında bilgi edin ondan sonra yazarsın. 2 bin saattir türlü türlü sistemden oynadım. 4 senedir büyük bir firmada IT bölümünde çalışıyorum kurmadığım sistem incelemediğim parça kalmadı. Benim sistemimde 8 GB RAM var, 1 dakika civarında bağlanıyorum. SSD yokken en az 10 dakika sürüyordu. Produceral official 70-100 FPS arası - Barren 100-150 FPS arası ayarlar 4'te 1080p drop sıkıntısıda yok. Yazmak için yazma, bildiğin şeyler hakkında insanları doğru yönlendir.

Hocam bende SSD var ama 8 GB RAM. Yine de uzun sürüyor, neden o zaman?
 
Loading denilen şeyin diskten RAM'e yüklenen verilerin olduğundan haberin var mıydı? Ve RAM az olunca bunların diske yükleyerek daha uzun sürelerden falan?
Zamanında bunun testlerini yapmamış olmasam dediğine mantık vereceğim. HDD'yi SSD ile değiştirmedikçe loading ekranı 10 saniyeden fazla değişmiyor. :)
Zamanında bunun testlerini yapmamış olmasam dediğine mantık vereceğim. HDD'yi SSD ile değiştirmedikçe loading ekranı 10 saniyeden fazla değişmiyor. :)
8 GB PC'ye 8 GB RAM eklemesiyle 10 saniye civarı fark etti.
 
Soruda loading ekranını soruyor sen RAM yükselt diyorsun dostum. RAM 8 GB yeterli önemli olan SSD ve DDR4 Ram olması, DDR3 RAM sadece oyun içinde drop sorunu yapabilir.
Diskteki veriler işlenmek için nereye gidiyor sence ?

not: Bilgisayarımda 2x4 rami var 30dk civarı sürüyor ve 2x8 olan arkadaşın oyuna girmesi 3 dakika almıyor . Bir örnek daha vereyim daha net olsun . 12 gb ddr 4 ram +ssd si olan arkadaşım 10 dk civarında oyuna girebiliyor .
Tam bilgim yok ama işlemciden dahi yapıyor olabilir çünkü bazı oyunlar işlemcinin ön belleğinden etkileniyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı