Rusya 14 yaşında bisikletli çocuğu bombaladı

Yoktu. Ailesi acaba ülke bu haldeyken neden dışarı çıkıp bisiklet sürmesine izin verdi? Benim aklımdaki soru bu şu an.

Sorulması gereken en mantıklı soru bu. Ülke savaş durumundayken, hadi kendini düşünmüyorsun bari çocuklarını düşün. Bu kadar da serbest kalınmaz yani. O bombanın oraya yanlışlıkla düşmediği ne malum ayrıca.
 
Yoktu. Ailesi acaba ülke bu haldeyken neden dışarı çıkıp bisiklet sürmesine izin verdi? Benim aklımdaki soru bu şu an.
Ailesinin haberi var mıydı acaba? 🤔 Her şey mümkün hocam. Çocuk sonuçta.
 
Ailesinin haberi var mıydı acaba? 🤔 Her şey mümkün hocam. Çocuk sonuçta.

Çocuk, ailesinin haberi olmadan dışarı çıkıp bisiklet sürebilecek pozisyondaysa ben yine ailesini suçlarım. Böylesi bir durumda göz önünde tutması gerekir çocuğunu.
 
Arkadaşlar, Rusya'nın Ukrayna'yı istemesi normal. Şöyle bir düşünün Türkiye İzmir'i kaybetse geri almak için elinden geleni yapmaz mıydı? Çünkü Ukrayna SSCB dağıldığında önüne gelen ülke özgürlük açıkladığından kaybedildi. Fakat bu işin savaşa dönüşmesi sıkıntılı bir durum. Her savaş insanlık suçudur. Fakat bu savaş görece kayıp bakımından ağır değildir. Bu noktada Rusya'dan beklenmeyecek durum. Çünkü onun gibi Avrupa ve Amerika tarihte öyle pislik tekniklerle insanlar katletmiştirler ki Rusya'nın bu noktada iyi olduğunu söyleyebiliriz. Çoğu haber de karşı ülkeyi aşırı derece de kötülemek için ve halkı körüklemek için sahte çıkıyor. Her şeye direkt inanmayın. He bu arada Dünya savaşsız bir yüzyıl daha görmedi. Daha çok savaş olacak ta ki bu aptallar sürüsü insanlık, milliyet, dil, din ve kültürel farkların bir halta yaramadığını ve artık tek bir devlet anlayışının olmasını gerektiğini anladığı vakit savaşlar biter. Ki bu çok zor. Tarihte hep böyle savaşlar görüldü. Normal kaçıyor bu artık. Bizim devletimizin aynı duruma düşme ihtimali de var. Avrupa, Amerika ve Rusya bırakır mı Ortadoğu'yu. Biz böyle yılda her 6 kişiye 1 kitap düşecek şekilde kitap okumaya devam edip, 5-10 dakikalık Youtube videoları sayesinde "bilgili" olmaya devam edersek, bizim ömrümüz de uzun değil. Gençliğimiz bile belli başlı akımlara özenti. Müslüman olan neden müslüman olduğunu bilmiyor, ateist olan neden ateist olduğunu bilmiyor. Her Türk nesilinde olduğu gibi bir de saygısızız. Herkes üniversiteye giriyor ve girdikten sonra iş bekliyor. Üniversitelerin daha eğitim ve araştırma kurumu olduğunu bilmiyor bu gençlik, biliyorlarsa es geçiyorlar. Meslek edinmek istiyorsan, meslek okuluna gideceksin. Bunu da geç her gencin ağzından baştakileri indireceğiz heleley hübeley gibi laflar çıkıyor. E bunların vereceği parti baştakilerin laik olan versiyonu. Hepsi de birbirinin aynısı. Kimse belediyelerin ve bakanlıklarının gereksiz harcamalarını konuşmuyor. Yahu daha elde tutulur ekonomik kalkınma planı ve seçim vaadi yok bu partilerde bunlar mı sizi kurtaracak. Halkımız cahil olduğu kadar gençlerimiz de cahil. Bu durum her gün 1 kilo muz yiyen maymunla, her gün 2 kilo muz yiyen maymun arasında ki farklar gibi. Bir nesil ekonomik durumları bahane ederek dönemin bilgi edinme yöntemlerini kullanmıyor görece yeni nesil bilgi edinmek için böyle bir sorunları olmasa da bunu bahane edip tembelliğe yapıp bilgiyi resmen reddediyor. Arkadaşlar Ukrayna kurulduğu günden beri düzgün yönetilen bir ülke olsaydı başına bu gelir miydi? Başkanları hep başka devletlerin yancısı olmuş bir devlet. Halkına iyi davranan ,onların istihdamını ve yaşam koşullarını geliştiren bir ülke şuana kadar hiç olmadı. Ülkenin ekonomisi bile kurulduğu dönem ki gibi düşük. Önümüzde geleceğimizin canlı örneği var. İyice analiz edin ve kendinizi geliştirmeye çalışın ki bu durumlara düşmeyelim.
 
Arkadaşlar, Rusya'nın Ukrayna'yı istemesi normal.

Üzgünüm ama şu cümlenden sonra yazının devamını okumama gerek kalmadı.

Hadi o halde biz de Musul, Kerkük için Irak'a savaş açalım. Adalar için Yunanistan'a savaş açalım. Nasıl fikir? Ona bakacak olursak tüm dünya ülkelerinin sınırları ve toprakları tartışmalı. Herkes birbirine savaş açsaydı sırf bu yüzden, şimdiye insan ırkı diye bir ırk olmayacaktı.
 

Geri
Yukarı