Rusya Avrupa'ya saldırabilir mi?

Öncelikle kısa vadede olmaz bu savaş. Kısa vadeden kastım, 3-5 yıl arası. Bence 2035'e kadar tamamen su, maden odaklı bir savaş çıkacak. Diyebilirsiniz 10 yılda ne kadar şey değişir diye. 2015e gidin sorun kaç kişi elektrikli otomobillerin yollarda olacağını tahmin edebilir. Bu bir örnekti. Ya da telefonlar. 10 yıl önceki telefonla şimdikinin alaka seviyesi açıklanmaz. Yani bana göre 2035e kadar uluslararası bir savaş kesin çıkacak. Ama direk NATO'ya girmeye cesaret edemezler. Abi bir tuşa basıyorsun apartmanın sadece 5. katını yok edip hedefi mahvediyorsun. Bir de direkt Ukrayna'yı bitirip Avrupa'ya girmeye girmek risk olur. Saygılar herkese.
Maden savaşı yakında Venezuela üzerinden çıkabilir yani yeraltı kaynağı savaşı.

Birebirde Rusya hepsini yer, daha doğrusu Avrupa ülkeleri tek başlarına Rusya'ya karşı bir savaşı göze alamazlar ama birleşmiş bir Avrupa karşısında askeri anlamda Rusya'nın bir şansı olmadığını 2 yıl önce Putin bile kabul etti. Avrupa'nın toplam envanter ve teknolojik üstünlüğü var, üstelik Ukrayna/Polonya/Baltık ülkeleri gibi tampon bölgeleri var yani savaşı büyük oranda kendisinden uzakta başka ülkeleri kurban ederek yürütecek durumda. Rusya'nın tek avantajı nükleer silah ama Avrupa ülkelerinin de bazılarında nükleer silahlar var ve binlerce olmasa bile ellerindeki miktar yine Dünya'yı felakete sürüklemeye yetecek kadar fazla, kısacası Avrupa'nın da nükleer caydırıcılığı bulunuyor.

Putin eminim Ukrayna'dan sonra Baltık ülkeleri ve Polonya'ya göz dikmiştir fakat 2. Dünya Savaşı zamanındaki tecrübelerinden bunun ne anlama geldiğini İngiltere de Fransa da iyi biliyor. Savaşı bu ülkelere taşırlar, kendi sınırlarından uzakta savaşı devam ettirirler ve fiili olarak bulunurlar.

Ayrıca Almanya'nın şimdiki ezik görüntüsüne aldanmayın, sanayileri savaşın ilk yılının sonunda Avrupa'daki lider konumuna gelmelerine yetecek kadar iyi. Japonya geçen yıla kadar nasıl barışçılken şu anda Çin'i doğrudan savaşmakla tehdit edecek duruma gelip hızla silahlanıyorsa bu Almanya için daha da kolay çünkü üretim kapasiteleri ve üretim altyapıları daha da gelişmiş durumda.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı