Rusya savaşı seçti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim şöyle bir sorum var. Atıyorum Türkiye Rusya'ya karşı sert bir tavır falan sergilese asker falan gönderse Ukrayna'ya, Azerbaycan ile olan ilişkiler bozulur mu?

Türkiye çekimser oy kullandı.
Olması gereken şey. Ukrayna'ya şu anda yardımcı olmaya çalışmak, Rusların ekmeğine tereyağı sürmekten başka bir şey değil. Çekimser kalıp iki tarafa da karışmamak lazım. En fazla birkaç haftaya savaş biter, Rusya alacaklarını alır.

Benim şöyle bir sorum var. Atıyorum Türkiye Rusya'ya karşı sert bir tavır falan sergilese asker falan gönderse Ukrayna'ya, Azerbaycan ile olan ilişkiler bozulur mu?
Azerbaycan'la ilişkilerden önce ülkeyi korumamız gerekir. :D

Azerbaycan hükümetiyle aramız bozulur ama böyle bir durum olmaz. Tarafsız kalırız.

Azerbaycan ile ilişkisi Türkiye'nin bozulmaz ama Rusya ile bozulabilir.
Bozulur. Azerbaycan hükümeti Rusya'yı destekliyor. Devletler dost olmazlar, çıkar ilişkileri vardır. Milletler dost olabilirler, bunu çok karıştırıyorsunuz.

Azerbaycan Rusya'nın yanında ya ondan sordum.

Yani bozulursa ayıp eden taraf Azerbaycan olur. Daha önceki dostluklara dayanarak söylüyorum. (hemen ilişki bozulmaz diye tahmin ediyorum.)
Bozulur. Azerbaycan hükümeti Rusya'yı destekliyor. Devletler dost olmazlar, çıkar ilişkileri vardır. Milletler dost olabilirler, bunu çok karıştırıyorsunuz.
Yok, ondan dolayı buna karar vermedim zaten. Kendi fikrimi belirttim.

Ayrıca Türkiye Ukrayna'ya askeri destek yapması daha kötü olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ukrayna ile Rusya arası neden bu kadar gerildi? Haberleri takip etmediğim için bilmiyorum. Özet geçebilecek biri var mı?

Olay şu;

Fransa, Rusya sınırına asker yerleştirmek istiyor. Ukrayna da buna izin veriyor. Sonra Rusya, sınırları korumak için haklı olarak Ukrayna'ya saldırıyor.

Zelenski, yanında başbakanı ve diğer ülke başları ile beraber Kiev'de askerler ile birlikte savunma yaptıklarını söylüyor.

Bunun videosu var ama maalesef atamıyorum buraya video değil fotoğraf atılıyor sadece. Ama ekran resmi alıp atayım
1645809044186.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı