Rusya savaşı seçti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu işin sonunda kazanan olmayacağı kesin. Rusya'da bunu biliyor zaten. Eğer dünyanın sonunu istemiyorsa Ukrayna'nın Rus yanlısı halkını kışkırtıp Ukrayna'nın kendi kendini bitirmesini izleyecek. Bir nevi Amerika'nın demokrasi getirmesi gibi. Amerika'nın savunma bütçesi belli dünyanın toplam savunma bütçesinden daha fazladır belki de. Avrupa desen deneyimsiz asker sürüsü. Bu yüzden bence NATO'nun en güçlü 2 ordusundan biriyiz. Rusya tek başına bile çok büyük bir güç. Hele bir de yanında Çin, Pakistan, Hindistan, İran falan var. İran bile daha birkaç ay önce Amerika'yı tehdit ediyordu.

Kısacası AB'nin de NATO'nun da BM'ninde bir şey yapacağı yok. Türkiye için en iyisi çıkar politikası uygulayıp tarafsız kalmak. Yeri geldiğinde Rusya yeri geldiğinde Ukrayna diyeceğiz.
 
1212.png
 
Çin tehdit olacak kadar güçlenmeseydi Amerika önderliğinde NATO çoktan savaşa dahil olurdu en azından Ukranya içlerine girerdi askerler Rusya'nın daha da ilerlememesi için bence. Amerika'nın asıl hedefi Çin Pasifik kaynıyor. Çin Tayvan'a girmiş haberleri bir gün gerçekliğe kavuşursa alın size 3.Dünya savaşı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı