RV505 ekran kartı sürücüsü

eysw

Hectopat
Katılım
13 Ekim 2020
Mesajlar
83
Yer
Samsun
Selam, elimizde eski bir ekran kartı var ve modeli ile girdiğimizde driver bulamıyoruz. Nasıl bulabiliriz veya bulabilir miyiz? İşletim sistemi: Windows 8.1
 

Dosya Ekleri

  • Ek Açıklama 2022-09-09 174219.png
    Ek Açıklama 2022-09-09 174219.png
    37,4 KB · Görüntüleme: 18
RV505 çipine sahip tek GPU, Radeon X1550. sürücüleri: https://www.amd.com/en/support/graphics/legacy-graphics/ati-radeon-x-series/ati-radeon-x1xxx-series
Windows Vista sürücüsüyle 7 ve 8.1'de kullanmıştım.
"Wdm ıntegrated driver" bunu da indirmem lazım mı?

İkisini de inidirip kurduk fakat hiçbir değişiklik olmadı. Sürücü tarihi 2006 gösteriyor.

2009 yılından "ATI'de kural şudur, eski driveri kaldırıp yeniden başlatmadan yenisni yükleme, çakışıyor, NVIDIA gibi üstüne kur geç değil" şöyle bir yorum buldum doğru ise eğer kaldırıp tekrar kuracağım.
 
Son düzenleme:
"Wdm Integrated Driver", bunu da indirmem lazım mı?

İkisini de indirip kurduk fakat hiçbir değişiklik olmadı. Sürücü tarihi 2006 gösteriyor.

2009 yılından "ATI'de kural şudur, eski driveri kaldırıp yeniden başlatmadan yenisini yükleme, çakışıyor, NVIDIA gibi üstüne kur geç değil" şöyle bir yorum buldum, doğru ise eğer kaldırıp tekrar kuracağım.
Bende setup üzerinden kurunca farklı işletim sistemi olduğu için her türlü hata veriyordu. Setup'u WinRAR veya 7-zip ile açıp içinden INF dosyalarıyla kurulum yapınca sorun olmuyordu.

Catalyst Software Suite yazanı indirin ve bir arşiv programıyla klasöre çıkarın. Sonra klasörün içerisinde sırasıyla Packages, Drivers, Display yolunu takip edin. İşletim sistemi 64 bit ise LH6A_INF, 32 bit ise LH_INF klasörünü masaüstüne kopyalayın. Daha sonra aygıt yöneticisinden ekran kartını bulup sürücüyü güncelleştir diyin. Sürücü yazılımı için bilgisayarı tara diyip gözat seçeneğinden kopyaladığınız klasörü seçin. Sonra devam edin, kurulacaktır. Bu şekilde Catalyst Control Center gelmiyor ama onun yükleneceği şekilde kurunca sorunlar oluşuyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı