Çözüldü RX 460 Ekran kartı boşta 1600 RPM

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

r.yasar10

Megapat
Katılım
15 Nisan 2017
Mesajlar
4.167
Çözümler
73
Yer
Ege Bölgesi
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar kardeşime bir bilgisayar topladık ve hiçbir sorun yoktu. Ancak bugün şunu fark ettik, GPU kullanımı boşta 0 (normal) ancak fan 1600 RPM hızda dönüyor ve sıcaklık 34 derece. Ne oldu anlamadık yardımcı olursanız seviniriz.

Sistem:
  • Ryzen 3 1200.
  • MSI RX 460.
  • 8 GB RAM.
  • 480GB SSD.
  • Gigabyte B450M S2H.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hızından rahatsız iseniz MSI Afterburner ile fan hızını ayarlayabilirsiniz.
Afterburner ile Auto'ya çektik fark etmedi. Radeon ayarlarından da Auto'ya çektik orası değişmişti yine fark etmedi. Önceden her şey Auto'dayken boşta 0 RPM idi. Birden böyle oldu. Yarın da Radeon sürümüne bakar yazarım @btekin01 .

Edit: Afterburner fan ayarlarında 40 derecede iken fan dönmeye başlaması ayarlı varsayılan olarak ancak 36-38 derecelerde de 1600 RPM hızda dönüyor fan.
 
Radeon'dan Performans-Fan Ayarı-0 RPM etkinleştirmeyi denediniz mi?
Sabah hepsini deneyip buraya yazacağım. Bilgisayar şu an işyerinde. Sabahı beklemek zorundayım.
Arkadaşlar bugün girdim ve Afterburner üzerinden kendim fan ayarı yaparak 30 derece sıcaklığa ulaşınca fanın dönmesini ve sonra da fan hızının sıcaklık ile doğru orantılı olarak artmasını ayarladım. Sorun çözülmüş oldu hepinize teşekkür ederim. Özellikle @Kaleo arkadaşa teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı