RX 460 görüntü gidip gelmesi sorunu

Sizhen7

Hectopat
Daha fazla  
PC toplamaya durumum olmadığı için parça parça topluyorum. İlk, ekran kartını değiştirdim, sonra anakart, işlemci ve RAM'leri aynı anda değiştireceğim. Fakat ekran kartını kullanmaya başladıktan sonra ilk bir kaç hafta görüntü gidip geliyordu. Afterburner ve AMD Crimson Relive'da bulunan WattMan'ın çakıştığını düşünüp Afterburner'ı silmiştim ve üstüne birkaç uğraştan sonra neredeyse görüntü bir daha gidip gelmedi. LoL vs. oynarken hiç olmuyordu hemde. Bir kaç ay sonra format attım ve hata yine nüksetti. LoL'de her 3, 5 dk'da, bazen peş peşe sürekli görüntü gidip gelmesi oluyor.

Hata:
Oyunlarda, görüntü kesiliyor. Görüntü donuyor 2 saniye sonra görüntü gidip tekrar geliyor. O sırada monitör hangi porta bağlıysa "HDMI, DVI" vs. sinyalini verip görüntü geri geliyor. Görüntü gelince oyun aynı şekilde geri açılıyor, bazı oyunlarda da masaüstüne geri atıyor. Bu durumda "alt+tab" vs. ile tekrar oyuna girmeyi denediğimde oyun ya açılıyor ya açılmıyor.

İşletim Sistemi:Windows 10 Pro 64bit
Anakart: Gigabyte G41MT-S2PT
İşlemci: İntel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Bellek: 4GB Kingston
Ekran Kartı: MSI RX460 2GB
HDD: 500Gb Seagate Laptop HDD
PSU: 400w BOOST power

Denediklerim:
Format attım.
Monitör ara kablosunu değiştirdim.
AIDA64 ile CPU, GPU stress testi yaptım. (Görüntüde gidip gelme olmadı.)
HD Tune ile test ettim hiçbir sorun yoktu.

Hatanın darboğaz yüzünden olabileceğini düşündüğüm için parçaları değiştirene kadar sabrederim dedim. Ama bir ara düzelmesi başka bir neden olabileceğini düşündürdü. O yüzden size sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psu dan olamaz çünkü sistem tamamen kapancağını düşünuyorum Heralde Dönüştürücüde sıkıntı var.
monitörüm eski o yüzden dönüştürücü kullanıyorum ama bu dönüştürücüyu kullanan başkaları böyle bi sıkıntı yaşamıyor yarın tv den denicem hdmi ile direk

Benim sorun büyük ihtimal PSU' dan. Yeni bir PSU alana kadar net bir cevap veremeyeceğim. Aldıktan sonra sorunu çözüp çözemediğime göre geri bildirim yaparım.
Kartı başka bir sistemde denedim aynı sorunu verdi geri iade için yolladım üstüne biraz ekleyip 1050 aldım şaun için sorunsuz kullanıyorum kart arızalı olabilir hocam bi yerde konrol etmenizi öneririm.

Karşılaştım bu sorunla kart anakart ile besleniyordu sadece eski anakartlar( g31,g41 chipsetli ) Pci e 75 watt güç veremedeğinde donmalar masaüstüne atmalar yaşanıyor. Rx460 da karşılaştım hep. Garantiye gönderince sorun yok dendi.

Karşılaştım bu sorunla kart anakart ile besleniyordu sadece eski anakartlar( g31,g41 chipsetli ) Pci e 75 watt güç veremedeğinde donmalar masaüstüne atmalar yaşanıyor. Rx460 da karşılaştım hep. Garantiye gönderince sorun yok dendi.
Evet sanırım haklısınız Bilgisayar Mühendisi arkadaşım da aynı sonuca vardı. PSU' yı da değiştirdim. Sorun hala devam ediyor PSU dan değil yani tek mantıklı seçenekte bu kalıyor. Artık anakart değişene kadar kaldık böyle. Yardımlarınız için herkese teşekkürler.

@EisenHertz Bir sorum olacak. Ekran kartının voltaj gereksinimini düşürme gibi bir olay var mı? Performanstan biraz kaybetmesi sorun değil mesela tam anakartın desteklemediği voltaja geldiğinde dahasını çekmeye çalışıp sorun yaşamaktansa çekebildiği voltaja kadar çekip üstüne çıkmasa. Bunun gibi bir şey varsa bir deneyebilirim belki sorunu çözer.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı