RX 460 Sistem Yükseltme Önerisi

Yer
Mersin
İyi günler arkadaşlar, bir şey danışmak istiyorum.
Şu anki kullandığım sistem şu şekilde:
  • Sapphire RX 460 2 GB ekran kartı
  • I5 3340 işlemci
  • 6 GB 1333MHz RAM
  • 1 TB HDD
  • Asus H61M-K anakart
  • 1440X900P monitör
Danışmak istediğim konu ise şu: Sistemim yeterli fakat upgrade etmek istiyorum çoğu oyunda takılmalar yaşıyorum bunun sebebi HDD sanıp yeni HDD aldım fakat fayda etmedi. Örnek olarak ETS2 de sürekli takılma yaşıyorum birden FPS örneğin 60'ken 20'ye iniyor geri 60'a çıkıyor. Çoğunlukla şehirlerde oluyor. Tek bu oyunda değil çoğu oyunda yaşıyorum. Size sorum ise şu; 8 GB DDR3 RAM ve 120 GB'lık bir SSD yeterli olur mu, yoksa Ryzen sistem mi toplamalıyım?
Sistemim haliyle eski nesil bir sistem yakın zamanda RX 460 alıp bir nebze geliştirdim. Alırsam R5 1400 alırım sizce gerek var mı? Yanında 1080p monitör alacağım BenQ marka 450 TL'lik bir fiyatı var. Yardım ederseniz sevinirim, şimdiden teşekkür ederim hepinize.

Son düzenleyen: Moderatör:
ETS2 deki FPS dalgalanmalarının nedeni sistemin yetersizliğinden değildir büyük ihtimalle, üstelik 900P monitörünüzün olduğunu belirtmişsiniz. Sırf bu yüzden yükseltmek istiyorsanız bence kalsın. Paranızı ayarlayınca elinizdeki sistemi satıp yeni mimarilerle 0'dan dizersiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı