RX 470 sistemde bilgisayar açılırken siyah ekran oluyor

ömer 341

Femtopat
Daha fazla  
RX 570 4 GB'ım var birkaç ay önce bozulmuştu.(sanırım bir parçası yanmıştı emin değilim) Tamir ettirdikten sonra kullanırken sıkıntı yaşamadım ama sık sık bilgisayar açılırken siyah ekranda kalıyor. Shift+Win+n yapınca birkaç kere açılıyor ve dediğim gibi kullanırken başka bir sıkıntı yaşamadım hiç neden olabilir?

Merhaba bu gibi sorunlar besleme hatasından ziyade gpu da yani ekran kartı işlemcisi üzerinde entegreye lehimli olan bacaklar yuxudnen kaynaklanır sebebi ise lehim çatlaması veya lehimlerin iletkenlik kalitesi azaldığı için gpu kisa devreye düşmesi gibi problemlere sebeb olmaktadır. Sıcak hava havyasi ile flux kullanarak chip ısıtılır fakat bir kaç ay sonra görüntü bozulur veya hiç görüntü alamazsınız temel onsrim süreci ise BGA Makinesi ile sökülen gpu ekran kartı üzerinden söküldükten sonra yeniden lehimlenir tabi besleme sorunu olmayan ekran kartları genelde bur problemi yaparlar.

RX 570 4 GB'ım var birkaç ay önce bozulmuştu.(sanırım bir parçası yanmıştı emin değilim) Tamir ettirdikten sonra kullanırken sıkıntı yaşamadım ama sık sık bilgisayar açılırken siyah ekranda kalıyor. Shift+Win+n yapınca birkaç kere açılıyor ve dediğim gibi kullanırken başka bir sıkıntı yaşamadım hiç neden olabilir?
İkinci tavsiye olarak yedek HDMI kablo kullanarak tekrar deneyiniz veya onarım süreci yeniyse tamir eden firmanizla görüşerek sorunu bildirmenizi önerebilirim. Yukarıda değindiğim konuda yani BGA onarım servisi kesin çözümdür.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı