Rx 480 alınmalı mı?

GB yerine gb yazdığın için ban yemezsin, çok afedersiniz fakat mesela sıkılmak yazmak yerine ingilizce karakterleri kullanarak kullansanız dahi sorun olacağını sanmıyorum fakat şöyle bir şey var ilk cümlenizi aynen kopyalıyorum ;
"Yine ceza verdi moderatör.Anlayamadım ki kpss magduru turkce ogretmeni midir nedir?"

Cümlede "Yine ceza verdi moderatör." kısmından sonra Türkçe kuralları gereği noktadan sonra boşluk bırakmanız gerekiyor.
Kısaltmaları küçük harfle yazdınız diye banada ceza vermişlerdi. Yani gayette ban yeniliyor böyle sebeplerden. Noktadan sonra boşluk bırakmanın neresi türkçe kuralı orasıda ayrı bir saçmalık. Adam üye oluyor soru soruyor sonra bir bakıyor ban yemiş. Ya bunu başta söylesin site kocaman yazılarla yada ilk başta uyarsın güm diye banlamak nedir. Zaten sitede üye sayısı çok az birşey soruyorsun cevap veren bile yok. Kimse bu kural saçmalığı nedeniyle burada fazla takılmıyor

Kısaltmaları küçük harfle yazdınız diye banada ceza vermişlerdi. Yani gayette ban yeniliyor böyle sebeplerden. Noktadan sonra boşluk bırakmanın neresi türkçe kuralı orasıda ayrı bir saçmalık. Adam üye oluyor soru soruyor sonra bir bakıyor ban yemiş. Ya bunu başta söylesin site kocaman yazılarla yada ilk başta uyarsın güm diye banlamak nedir. Zaten sitede üye sayısı çok az birşey soruyorsun cevap veren bile yok. Kimse bu kural saçmalığı nedeniyle burada fazla takılmıyor

TDK: Noktalama işaretlerinden nokta, virgül, noktalı virgül, iki nokta, üç nokta, soru, ünlem, tırnak işaretleri, ayraç ve kesme ait oldukları kelimelere bitişik olarak yazılır ve kesme dışındaki işaretlerden sonra bir harf boşluğu ara verilir.

Site kurallarını kayıt olurken kabul ediyorsunuz, ayrıca konu açmadan kurallarıda okumak zorundasınız okumadan konu açarsanız yersiniz banı. Bende şimdi baktım hesabımı açtığım tarih ile o tarihten sonraki 4 ay içinde 5 kere yasaklama yedim o günün üzerinden uzun bir süre geçti dikkat ettiğim için herhangi bir yasaklama ile karşılaşmadım. Türkçe korunuyor diye forum yönetimini övmeniz gerekirken isyan ediyorsunuz bu kuralları takmayan onlarca forum var dışarda onları kullanmanız sizin hayrınıza olur. Ayrıca teknoloji odaklı sitelerden en aktifi benim gözlemlediğim kadarıyla burası. Üye sayısının az olduğu konusuna katılmıyorum. İyi geceler.

Siz biraz uçmuşsunuz okumak zorundaymışımda, TDK' nın maddesini gelmiş bana yazmış. Abartı ve saçma bir kuralcılık var unutup nokta koymadım diye neden ban yiyorum ben.

Alper kardesim hata aramaya kalkinca insan o kadar cok hata buluyor ki sasarsin. Sen istersen yazdigin mesajlarina bak, editle, turkceye uygun hale getir. Duzeltemedigin kisimlari ben yarin yine yazarim sana. Simdu yoldayim net kopuyor surekli. Burada forumdan "imla isaretinden sonra bosluk birak" ezberiyle olmuyor.

Alper kardesim hata aramaya kalkinca insan o kadar cok hata buluyor ki sasarsin. Sen istersen yazdigin mesajlarina bak, editle, turkceye uygun hale getir. Duzeltemedigin kisimlari ben yarin yine yazarim sana. Simdi yoldayim net kopuyor surekli. Burada forumdan "imla isaretinden sonra bosluk birak" ezberiyle olmuyor.

Arkadaşlar kurallar böyle dediğim gibi başlarda bende banlandım, hatta konu bile açtım neden banlanıyorum diye o yazdığım TDK maddesini bu site sayesinde öğrendim. Sitenin yöneticisi ben değilim fakat ortada bir kural varsa uyulmalı. Tekrardan iyi geceler. @Oldsardokar İyi yolculuklar hocam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı