Rx 480 mi, GTX 970 mi ?

ergunokan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben uzun süre kullanmak için orta bütçeli oyun bilgisayarı toplamayı düşünmüştüm ve aşağıda gördüğünüz sistemi topladım, fakat bu sisteme hangi ekran kartını koyacağımı karar vermekte güçlük çekiyorum. GTX970 mi yoksa Rx 480 mi karar veremedim. Çünkü RX 480 herkesin klasik laflarına göre çok ısınıyor deniliyordu. AMD olduğu için ama GTX 970 de eski bir kart artık ne kadar etkin olur oyunlarda meçhul. O yüzden size sorma gereği duydum umarım yardımcı olabilirsiniz bana.
sistem.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RX480 kesinlikle. Yeni teknoloji, daha çok performans... Üstüne de firmaların overclocklu ürünleri girince GTX970 geride kalıyor diyebilirim.

GTX 970 alınacağına GTX 1060 alınmalı, RX 480'de bir alternatif tabi.

Elden alacaksanız Vatan olabilir ama internetten sipariş verecekseniz aynı işlemci Sinerji'de 715, Inventus'ta 750 TL. Vatan'da işlemciler çok pahalı. Anakart ve kasa ise uygun :)

RX 480 daha yeni ve daha performanslı. RX 480'in 14 nm üretim mimarisi varken bu GTX 970'de 28nm. Yani bu durum RX 480'in daha az ısınmasını ve Watt başına %70 performans artışı sağlıyor.

RX 480 her türlü daha iyi, hatta artık GTX970 almak hata olur. Hem fiyatıda daha ucuz :). Buyrun kanıtı. İsterseniz oyun testlerinide gönderebilirim?Eki Görüntüle 185635
gönderirsen güzel olur buraya ikilemde kalan arkadaşlara da yardımcı olmuş olur ben rx480 kararımı verdim sanırım ama şimdi abimi ikna etmem gerekiyor bu yorumlarınız sayesinde umarım ikna olur :)

rx 480 kesinlikle çok iyi tercih her zaman yeni teknoloji iyidir ve bütçenize uygunsa vatanda rx480 nıtro 8gb modelini tercih edebilirsiniz

Bence beklemene fazla gerek yok RX470 8GB alabilirsin aralarında performans farkı çok az. Tavsiyem MSI. Sapphire PowerCooler gibi markalar @Recep Baltaş tarafından tavsiye edilmiyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı