RX 480 Sistem BF1 Düşük ve Yüksek Ayarlarda Aynı FPS Sorunu

cruoizei

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Infrastructure Operations Manager
Merhabalar,
AMD Rx 470 Battlefield 1 Performansı - Technopat

Yukarıdaki incelemede bulunan bileşenlerin hemen hemen aynıları mevcut. Birkaç değişiklik dışında. Ancak BF1'de ultra ayarlarda 60 FPS stabil alıyorken, ayarları düşüğe çektiğimde FPS'de herhangi bir yükselme olmuyor. Hemen hemen aynı seviyelerde dolaşıyor hatta bazen 50 FPS'in altına düştüğü oluyor. Aklıma gelen bazı şeyleri denedim. Ancak çözüm hala bulmuş değilim. Naçizane fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Mevcut sistemim şöyle;

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun çözünürlüğünü düşürdükçe işlemcinin üzerine daha fazla iş düşer. Nasıl mı ? Sen çözünürlüğü düşürdüğün de ekran kartı üzerinde ki yükü atar ve kare başına görüntüyü daha hızlı vermeye başlar. işlemci de daha hızlı bu görüntüyü işlemeye çalışır ve üzerine düşen yük hatırı sayılır bir derece de artar. Çözünürlüğü düşürmek sanıldığı aksine çok fazla fps değeri artmasına yardımcı olmaz. Eğer işlemciniz üst seviye değilse.

Ram bir neden olabilir bir şey diyemem ancak işlemcinin amd olması görüntüyü bu kadar hızlı işleyememesine bir neden olabilir. Amd işlemcilerle ilgili pek fikrim yok ama her zaman amd der geçerim. benim fikrim bu tabi.

Merhabalar,
AMD Rx 470 Battlefield 1 Performansı - Technopat

Yukarıdaki incelemede bulunan bileşenlerin hemen hemen aynıları mevcut. Birkaç değişiklik dışında. Ancak BF1'de ultra ayarlarda 60 FPS stabil alıyorken, ayarları düşüğe çektiğimde FPS'de herhangi bir yükselme olmuyor. Hemen hemen aynı seviyelerde dolaşıyor hatta bazen 50 FPS'in altına düştüğü oluyor. Aklıma gelen bazı şeyleri denedim. Ancak çözüm hala bulmuş değilim. Naçizane fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Mevcut sistemim şöyle;

-
AMD FX-8370 4GHz 16MB Cache AM3+ İşlemci - FD8370FRHKHBX
- Asus 970 Pro Gaming/Aura AMD 970 2133MHz(O.C.) DDR3 ATX Anakart
- Asus RX480 8GB 256Bit GDDR5 ROG STRIX O.C GAMING Ekran Kartı (ROG STRIX-RX480-O8G-GAMING)
- Team 8GB(2x4GB) DDR3 Overclocking Dark Series 2400MHz Gaming Soğutuculu Dual-Channel Ram Bellek (TM3D240042BLK)
- High Power 750W 80+ Bronze Element Smart Mavi Ledli 56A@12V Güç Kaynağı (HP-EP-750S)

Arkadaşların da dediği gibi 8GB RAM BF1 gibi bir oyun için az 8GB daha RAM alırsanız sorun büyük ihtimalle düzelir. Bir ihtimalde işlemci yetersiz kalıyor olabilir AMD güven olmaz oyunlarda :)
Benim bir arkadaşımın da işlemci ve RAM düşük kalıyor o yüzden normalde alabileceği FPS'i alamıyor. Anlık FPS kayıpları da yaşıyor, eğer sizde anlık düşüşler yaşıyorsanız büyük ihtimal işlemci ve RAM'in yetersiz oluşudur. Veriyi ekran kartına aktaramıyordur.

Arkadaşlar, vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim. Paylaşmış olduğum inceleme videosunda da kullanılan RAM miktarı 8GB. Zaten oyun sistem gereksinimlerinde en düşük 8GB olarak belirtilmiş. Bu durumda yaşadığım FPS sıkıntısının RAM ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Ama gelen yorumlar sonrasında 8GB daha RAM aldım ve tekrar denediğimde sonuç aynı. Değişen bir şey yok :( Eğer farklı bir öneriniz var ise cevaplarınızı beklerim.

MSI Afterburner yükleyin oyun esnasında RAM, CPU, GPU kullanımını low ve ultra ayarlarda fotoğraflayın. Vsync açık olması da muhtemel. Ayrıca monitörünüz 60Hz ise 60FPS üstüne çıkmaya çalışmanızın pek manası yok.

Msi afterburner yükleyin oyun esnasında ram cpu gpu kullanımını low ve ultra ayarlarda fotoğraflayın.
Vsync açık olması da muhtemel.
Ayrıca monitörünüz 60hz ise 60 fps üstüne çıkmaya çalışmanızın pek manası yok.
Afterburner ile OSD görüntülemeyi açtığımda menü ekranı gelir gelmez "bf1 çalışmayı durdurdu" hatası alıyorum. Bu sebep ile detaylı bir ölçüm yapamadım. Ancak OSD görüntüleme diğer oyunlarda (GTA 5, CS:GO vs) çalışıyor. Sistemler ile aram iyidir ve bir çok oyun oynarım aynı zamanda VSYNC her zaman kapalı tutarım. Evet monitörüm 75hz bunun üzerinin faydası tabii ki de olmıycaktır. Ama bu bir sorundur benim için ve bu sebep ile araştırma içerisine girdim. Cevabın için çok teşekkür ederim.

- İşletim sistemi kaynaklı olabilir ihtimali ile sıfır kurulum yapacağım. Gelişme olursa buraya not bırakırım.

Sistemi arkaplanda yoran uygulamalar olabilir, Xbox DVR kapatın.
XBOX VR kapalı :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı