RX 480 ve i7-6700 Sistemin Uyumluluğu

İki işlemci arasında 500 lira fark var. Neye emin misiniz dediğinizi anlamadım: UserBenchmark: Intel Core i5-7600K vs i7-7700K

Monitör konusunda dedim zaten o monitörü öylesine yazdım diye. Monitörünü kaliteli alması gerektiği konusuna katılıyorum.
@BERWAR

Şimdi bir kere I5 ile I7'yi karşılaştıramazsınız.

Monitör 2k ve üstü veya 144 Hz olmazsa, GTX 1070 için I7 alması lazım.

Hocam o siteyi bilmiyorum ama ona göre 7700k da 6900k modelinden iyi.:ROFL:
Tek çekirdekte iyi. Oyun performansı olarak 6/7700K 6950X'den iyi.

Hocam onu biliyorum. Sadece o siteye göre sıralamada öyle. Yani ona bakarak tam bir şey söylenemez anlamında attım o mesajı. Saf güç olarak 6900k 7700k modelini ezip geçer.

o site dediğiniz kullanıcıların kendi benchmarklarından oluşan en doğru verileri veren sitedir ve o sitede 6900k daha fazla puan almış zaten nereden baktınız anlamadım.
Bu arada i5 ile i7'yi neden karşılaştıramayayım ki veriler ortada ?

Hocam onu biliyorum. Sadece o siteye göre sıralamada öyle. Yani ona bakarak tam bir şey söylenemez anlamında attım o mesajı. Saf güç olarak 6900k 7700k modelini ezip geçer.
Hocam bir işlemci için iki faktör vardır; Render ve Oyun.

Şimdi 7700K oyunda iyi, çünkü mevcut oyun motorları tek çekirdek performansına önem veriyor ve 7700K bunda iyi. Bunu Ryzen çıktığında da gördük.

Ama işin Render kısmında 6950X havada karada geçer.

Zira, kimse 1500$'ı sırf oyun için bir işlemciye vermez.

1. Tek çekirdek performansı
  2. İşlem gücü
  3. Watt/Performans.

Bu nedenden dolayı 7600K + soğutucu yerine 7700 öneriyoruz ( yada r7 1700).

1. Tek çekirdek performansları yakın zaten o %15lik farkın çoğu çok çekirdek performansından geliyor:

Ekran Alıntısı3.PNG

2. İşlem gücünden kastınız eğer çok iş parçacığı ise (çünkü i5 ile i7 arasındaki fark bu) aynı şey 6900k ile de geçerli ama 7700k oyunlarda daha iyi çünkü o kadar iş parçacığının oyunlarda bir etkisi yok

3. Watt/performansın şu konuyla ne ilgisi var onu çözemedim. Aynı performansta 7700'den 30 watt fazla güç harcasın ne sakıncası var

Son olarak:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

İ7 İşlemcinin saf çekirdek gücü daha fazladır. -Berwar

Kesin böyle der ve haklıda. İ7 ile İ5'i karşılaştıramazsınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı