RX 480 vs GTX 1060

Sizce Hangisi?

• MSI GAMING X RX 480

Oy: 28 57,1%
  • ASUS STRIX GTX 1060

Oy: 21 42,9%

• Oy verenlerin toplamı
    49
dostum burada bütçeye göre cevap vermeye çalışıyorum dar boğaz yaptırmayacak, parası varsa i7 alsın 500 tl fark verip.

Nasıl anlamak istersen anlayabilisin, konuyu bir bütün olarak değerlendirirsen belki arkadaşın işlemcisi sorusunu benim dar boğaz cevabımdan çıkartabilirdin.Buradaki cevabım da sizin için değildi zaten, o yüzden önemi yoktur.

Dağ boğaz kısaca parçalarından tam verim alamaman, bir birini kısıtlaması demektir.
Ferrari araban var, fakat motoru şahin motoru arabanın 150'yi geçememesi gibi.

İki kartında avantajları ve dezavantajları var. RX 480'nin avantajları FreeSync monitörlerin ucuzluğu, Vulkan API, DX 12, biraz daha ucuz olması, 2GB daha fazla VRAM ve CF olabilmesi. GTX 1060'ın avantajları DX 11, biraz daha az güç tüketmesi, ShadowPlay. Bunlara göre karar verip seçimini yapmalısın. Benim tercihim RX 480 olurdu.

İkiside hemen hemen aynı anda ömrünü tamamlar. DX 12'li oyunlarda RX 480 biraz daha fazla FPS veriyor. Çekirdeklerinin asenkron çalışmasıda bir avantaj. Vulkan API'li oyunlar yaygınlaştıkça RX 480'nin avantajı artacaktır. DOOM testini izlediyseniz aradaki FPS farkını görürsünüz. Vulkan API gelecek vaad ediyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı