RX 480 vs GTX 1060

Ekran Kartı Seçimi Hakkında Yardım

• Rx 480

Oy: 27 81,8%
  • GTX 1060

Oy: 6 18,2%

• Oy verenlerin toplamı
    33
Beyler şimdiye kadar sayısız benchmark izledim gördüğüm sonuçlar ise şu şekilde rx 580> gtx 980> gtx 1060 > rx 480 fakat görülüyor ki rx 580 bazı oyunlarda (gta 5 ) fps açısından geride kalıyor. (Hiçbir benchmarkta önde olduğunu görmedim Gta da ). Almaya değer mi değmez mi emin değilim çünkü bir örnek vermek gerekirse logitech kullanıcısıydım (maus ). Kırılınca ben de piyasa araştırdım herkesin dilinde bir a4 tech x7 şahsen memnun değilim. Şu anki ekran kartım gtx 620m ve çok eski.Denetim masasından felan memnundum Nvidia nın fakat şimdi amd ye geçersem aynı durumu yaşar mıyım bilmiyorum. Almışken iyisini alalım diye düşünüyorum hani parasının karşılığını versin bu paralar kolay kazanılmıyor .

*Geleceğe yönelik bir kart almak her zaman daha mantıklıdır o yüzden RX 580 tavsiyemdir.
*Enerji verimliliği konusuna gelirsek en azından 80+ sertifikalı 600w güç kaynağı alırsan kafan rahat olur yani bu olay bence bir kriter degil iki karta da güç kaynağın yetiyorsa performans olarak iyi olanı almalısın.
*DX 11 de RX 580 ile GTX 1060 arasında genellikle 5 fps oynuyor bu RX 580 almamak için bir mazeret olamaz.
*DX 12 de RX 580 ile GTX 1060 arasında genellikle 10-15 fps oynuyor bu RX 580 almak için bir mazerettir bence.

*Geleceğe yönelik bir kart almak her zaman daha mantıklıdır o yüzden RX 580 tavsiyemdir.
*Enerji verimliliği konusuna gelirsek en azından 80+ sertifikalı 600w güç kaynağı alırsan kafan rahat olur yani bu olay bence bir kriter degil iki karta da güç kaynağın yetiyorsa performans olarak iyi olanı almalısın.
*DX 11 de RX 580 ile GTX 1060 arasında genellikle 5 fps oynuyor bu RX 580 almamak için bir mazeret olamaz.
*DX 12 de RX 580 ile GTX 1060 arasında genellikle 10-15 fps oynuyor bu RX 580 almak için bir mazerettir bence.
Kaç tane dx12 oyun oynuyorsun?Tdp farkı yüksek 80w oynuyor 2 kart arasında hem rx 580 480 in hız aşırtılmış sürümü.Hem geleceğe yönelik kart istiyorsan vegaları bekleyeceksin ara geçiş kartlarını millete yalan yalnış önerme bence.

Kaç tane dx12 oyun oynuyorsun?Tdp farkı yüksek 80w oynuyor 2 kart arasında hem rx 580 480 in hız aşırtılmış sürümü.Hem geleceğe yönelik kart istiyorsan vegaları bekleyeceksin ara geçiş kartlarını millete yalan yalnış önerme bence.
1-)Benim düşüncelerimi eleştirmeden önce kendi düşüncelerinin doğruluğuna bir bak derim çünkü buradan okuyunca her yerde file veriyor ezbere cevaplar verme her şeyden önce.
2-)Kaç tane DX12 oyunu oynuyorsun diye bir soru olamaz çünkü ben geleceğe yönelik dedim.
3-)Sana göre yüksek bana göre az olabilir ben sadece al 600w güç kaynağını keyfine bak TDP ye bakma dedim.
4-)Vegayı bekle demekle kolaya kaçıyorsun arkadaş şuanda piyasadaki kartlardan sistem toplamak istiyor ve belliki Vegayı beklemek istemiyor bu verilebilecek en saçma cevap.
5-)Başkalarının fikirlerini eleştirmektense kendi yaratıcı fikirlerini insanlara söylesen daha çok yararlı olursun...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı