RX 480 vs GTX 1070

Daha önce bir testlerinde Intel işlemci kullanmışlardı, bunu da gizlememişlerdi. Çünkü, kartın performansını ölçmek için buna mecburlar zaten. :D

Ben hem AMD kanadında hem de NVIDIA kanadında onların ön sunumlarına kuşkulu yaklaşıyorum daima. Tarafsız teknoloji oluşumları tarafından incelenmeden de asla bir kanıya varmak istemiyorum. Biz gözümüzle görelim hele bir, sonra yiğidin hakkını teslim ederiz elbet. :)

O da aynı mantık kardeşim...

GTX 1070 e 400 dolar fiyat biçildi 1200TL ye denk gelir o da.

KDV+Gümrük+Satıcı Firmanın Kârı derken 2000 TL gibi bir fiyat çerçevesinde karşmıza çıkar.

RX 480 1200TL ve 2000TL olan GTX 980 performansı vereceği iddia ediliyor.

GTX 1070 ise 2000 TL ve 4000 TL olan GTX TITAN X ten fazla performans verdiği görülüyor.

RX 480 i 2400 TL ye Crossfire yapıp 3200 TL lik GTX 1080 performansı almak daha mantıklı geliyor bana ama bütçen yetmiyorsa GTX 1070 almanda sakınca yoktur.

Sana daha 6 ay öncesinden örnek vereyim...

İnsanlar 2000TL lik GTX 980 leri aşıp 4000 TL ye Titan X alıyorlardı.

Sen de 1200 TL lik GTX 980 performansı veren RX 480 yerine 800TL ekleyip 2000 TL ye GTX TITAN X performansı veren GTX 1070 i almak istiyorsun.Yani eskiden insanlar bu performans farkını almak için 4000 TL lere kadar giderek TITAN X alıyorlardı.Ama sen şimdi 2000 TL ye aynısının bi tık üstü performansı alacaksın.

Yani kısacası senin soruna cevap olarak şunu diyeyim
Ben senin yerinde olsam RX 480 i Crossfire yaparım.Eğer o kadar bütçem yoksa da GTX 1070 e bütçem yeiyorsa 800 TL farka değer bence gidip GTX 1070 alırdım.

Yine çok uzun oldu kusura bakma.
Bildiklerimin hepsini anlatmaya çalıştım.
Bilgilendirdiysem ne mutlu bana...
Haklısınız zaten tüm sosyal oyunları sanal gerçeklikte oynuyor...
Yanlışım olabilir bilmiyorum. Doom 3 vulkan ile çalışıyordu. NVidia vulkanda başarılı değildi sanırım o yüzden CF ile geçmiş olabilir. Zaten tek oyunla bu sonuca varamayız. Orada anlatılmak istenen biz hala fiyat performansta iyiyiz. 1080 i geçeriz daha düşük fiyata. Bunu anlatmaya çalışıyorlar. Başkaları da hemen CF yapmalıyım falan diyor bu yüzden anlattım bu kadar. Emin değilim ama o CF testinde x 99 kullanmıştır AMD, iddiaya bile girerim yani. :D
Hocam zaten X99 ve 5930K yada X serisi işlemci kullanmayıp CF yapmanın veya SLI yapmanın mantığı yok.

Son düzenleme:
O da aynı mantık kardeşim...

GTX 1070 e 400 dolar fiyat biçildi 1200TL ye denk gelir o da.

KDV+Gümrük+Satıcı Firmanın Kârı derken 2000 TL gibi bir fiyat çerçevesinde karşmıza çıkar.

RX 480 1200TL ve 2000TL olan GTX 980 performansı vereceği iddia ediliyor.

GTX 1070 ise 2000 TL ve 4000 TL olan GTX TITAN X ten fazla performans verdiği görülüyor.

RX 480 i 2400 TL ye Crossfire yapıp 3200 TL lik GTX 1080 performansı almak daha mantıklı geliyor bana ama bütçen yetmiyorsa GTX 1070 almanda sakınca yoktur.

Sana daha 6 ay öncesinden örnek vereyim...

İnsanlar 2000TL lik GTX 980 leri aşıp 4000 TL ye Titan X alıyorlardı.

Sen de 1200 TL lik GTX 980 performansı veren RX 480 yerine 800TL ekleyip 2000 TL ye GTX TITAN X performansı veren GTX 1070 i almak istiyorsun.Yani eskiden insanlar bu performans farkını almak için 4000 TL lere kadar giderek TITAN X alıyorlardı.Ama sen şimdi 2000 TL ye aynısının bi tık üstü performansı alacaksın.

Yani kısacası senin soruna cevap olarak şunu diyeyim
Ben senin yerinde olsam RX 480 i Crossfire yaparım.Eğer o kadar bütçem yoksa da GTX 1070 e bütçem yeiyorsa 800 TL farka değer bence gidip GTX 1070 alırdım.

Yine çok uzun oldu kusura bakma.
Bildiklerimin hepsini anlatmaya çalıştım.
Bilgilendirdiysem ne mutlu bana...
Çok teşekkürler hocam gerçekten bilinçlendim.
Bütçem ekran kartı için 1300-1800 civarında olduğu için 1070 alma hayallerim vardı sürkli onları takip ediyordum sonra amd çıktı nvidia'yı sollayacağı söylendi orada kararsız kaldım.
Şimdi bir tane Rx 480 980 performansını veriyormuş (Benim alacağım bütçede olduğu için)
Ama Gtx 1070 titan x ile yarıştırıldığı için nvidia istedim performans kadar yazılım desteğide önemli benim için.

5960x olayını anlamayıp benim yazdıklarıma düzmece diyenler var işte. :)

Önemli olan insanları ne kadar bilgilendirdiğindir...

İnsanların yazından ne kadar yararlandığıdır yani insanların yazılarını eleştirmektense bilgilendirici yazılar yazsanız daha iyi olacaktır.

Bekle deyip geçmek en kolay şeydir ama belliki arkadaşın acelesi var.

Ve ben ona GTX1070 almasını da tercih ettim.

Ama lafı dolandırıyorsunuz çok derine iniyorsunuz (adamın elektrik faturasına bile)...

Zaten ben ona GTX1070 almasının daha sağlıklı olacağını söylemiştim gerek bütçesi gerek istediği NVIDIA avantajlarından dolayı.

Bu arada DirectX 12 de R9 390 ekran kartı DirectX 11 de geçemediği GTX 980 e açık ara fark takmıştır bilginize...

Eğer istediğiniz oyunlar DirectX 12 destekliyorsa AMD nin bahsettiğimiz sınıf ekran kartlarıyla çok avantajlısınızdır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı