2. el bir ekran kart aldım ve dolandırıldım diyebilirim. Fakat şöyle bir durum var, kart çalışıyor. Her türlü işlemi yapabiliyorum fakat bilgisayar ilk açılırken ekran da yatay çizgiler çıkıyor. Keza açılırken birkaç kere değişik renkler veriyor ve bilgisayar kendini birkaç kere resetliyor. Sonrasında düzeliyor, sizce kartın sorunu ne olabilir?
2. el bir ekran kart aldım ve dolandırıldım diyebilirim. Fakat şöyle bir durum var, kart çalışıyor. Her türlü işlemi yapabiliyorum fakat bilgisayar ilk açılırken ekran da yatay çizgiler çıkıyor. Keza açılırken birkaç kere değişik renkler veriyor ve bilgisayar kendini birkaç kere resetliyor. Sonrasında düzeliyor, sizce kartın sorunu ne olabilir?
Farklı renkler derken?Tek bir renk mi oluyor,yoksa ufak bir çizgi parazit mi oluyor ilk açılışta.Eğer ufak bir çizgilenme derseniz,o bazen olabilir Amd kartlarda.Occt veya Furmarkta test edin.Sorun yoksa ekran kartı sağlam denilebilir.Veya aynı şekilde oyunlarda da deneyin sistemi yarım saat 1 saat kadar.Ama başlangıçta reset durumu varsa eğer kart sorunlu olabilir.
Farklı renkler derken? Tek bir renk mi oluyor, yoksa ufak bir çizgi parazit mi oluyor ilk açılışta. Eğer ufak bir çizgilenme derseniz, o bazen olabilir AMD kartlarda. OCCT veya FurMark'ta test edin. Sorun yoksa ekran kartı sağlam denilebilir. Veya aynı şekilde oyunlarda da deneyin sistemi yarım saat 1 saat kadar. Ama başlangıçta reset durumu varsa eğer kart sorunlu olabilir.
Öncelikle, reballing işlemi kartı az da olsa hayata döndürmeye yarayan bir işlem sayılabilir. Ama bu ilerleyen zamanlarda tekrar aynı sorunu vermeyecek anlamına gelmez.Denemeden bilemezsiniz.1 senede vermeyebilir,4 senede. Fiyatlar hakkında pek bir bilgim yok. İstanbul içerisinde yaşıyorsanız Ensa bilgisayar adında bir tamir yeri var. Bahçelievler tarafında olması lazım. Ekran kartı ve anakart tarzı parçaların tamirini yapıyorlar, orayı arayıp bilgi alabilirsiniz.
GPU'nun asıl çipi arızalı gibi. Garantisi varsa garantiye yollayabilirsiniz. Yoksa bilindik bir bilgisayarcı fırınlama yapabilir. Fırınlama uzun ömürlü bir çözüm değildir.