RX 550 açılırken farklı renkler çıkarıyor

thegunays411

Centipat
Daha fazla  
2. el bir ekran kart aldım ve dolandırıldım diyebilirim. Fakat şöyle bir durum var, kart çalışıyor. Her türlü işlemi yapabiliyorum fakat bilgisayar ilk açılırken ekran da yatay çizgiler çıkıyor. Keza açılırken birkaç kere değişik renkler veriyor ve bilgisayar kendini birkaç kere resetliyor. Sonrasında düzeliyor, sizce kartın sorunu ne olabilir?

2. el bir ekran kart aldım ve dolandırıldım diyebilirim. Fakat şöyle bir durum var, kart çalışıyor. Her türlü işlemi yapabiliyorum fakat bilgisayar ilk açılırken ekran da yatay çizgiler çıkıyor. Keza açılırken birkaç kere değişik renkler veriyor ve bilgisayar kendini birkaç kere resetliyor. Sonrasında düzeliyor, sizce kartın sorunu ne olabilir?
Fotoğraf atma şansınız var mı ?

Farklı renkler derken?Tek bir renk mi oluyor,yoksa ufak bir çizgi parazit mi oluyor ilk açılışta.Eğer ufak bir çizgilenme derseniz,o bazen olabilir Amd kartlarda.Occt veya Furmarkta test edin.Sorun yoksa ekran kartı sağlam denilebilir.Veya aynı şekilde oyunlarda da deneyin sistemi yarım saat 1 saat kadar.Ama başlangıçta reset durumu varsa eğer kart sorunlu olabilir.

Farklı renkler derken? Tek bir renk mi oluyor, yoksa ufak bir çizgi parazit mi oluyor ilk açılışta. Eğer ufak bir çizgilenme derseniz, o bazen olabilir AMD kartlarda. OCCT veya FurMark'ta test edin. Sorun yoksa ekran kartı sağlam denilebilir. Veya aynı şekilde oyunlarda da deneyin sistemi yarım saat 1 saat kadar. Ama başlangıçta reset durumu varsa eğer kart sorunlu olabilir.

Funmark testleri 10 dk boyunca 80 geçmedi diyebilirim keza oyunlarda BF1 Ultra ayarlarda en az 2 3 saat oynadım problem olmadı.
Fotoğraf atma şansınız var mı ?
Bazen Windows tam açılırken yeşil veya beyaz ekran verip resetliyor ama sonrasında saatlerce kullanabiliyorum kapanma herhangi bir durum yoktur.

Dosya Ekleri

• 138d78d7-ccc8-4dc0-ab76-58ba69340ff8.jpg
    138d78d7-ccc8-4dc0-ab76-58ba69340ff8.jpg
    146,1 KB · Görüntüleme: 116
  • 138d78d7-ccc8-4dc0-ab76-58ba69340ff8.jpg
    138d78d7-ccc8-4dc0-ab76-58ba69340ff8.jpg
    146,1 KB · Görüntüleme: 106
Funmark testleri 10 dk boyunca 80 geçmedi diyebilirim keza oyunlarda BF1 Ultra ayarlarda en az 2 3 saat oynadım problem olmadı.

Bazen Windows tam açılırken yeşil veya beyaz ekran verip resetliyor ama sonrasında saatlerce kullanabiliyorum kapanma herhangi bir durum yoktur.
Anlaşılan kart soğukken yapıyor bunu.Isındıkça yapmıyor.Lehim toplarıyla alakalı olabilir.Reballing veya ayrı bir onarım gerekebilir karta.

Anlaşılan kart soğukken yapıyor bunu. Isındıkça yapmıyor. Lehim toplarıyla alakalı olabilir. Reballing veya ayrı bir onarım gerekebilir karta.

Tamamen tarif ettiğiniz gibi ahmet bey bilginiz varsa reballing işlemi için ne kadar bir mablağ öderim ve sizce bu onarımı yapmak ne kadar mantıklı.

Tamamen tarif ettiğiniz gibi ahmet bey bilginiz varsa reballing işlemi için ne kadar bir mablağ öderim ve sizce bu onarımı yapmak ne kadar mantıklı.

Öncelikle, reballing işlemi kartı az da olsa hayata döndürmeye yarayan bir işlem sayılabilir. Ama bu ilerleyen zamanlarda tekrar aynı sorunu vermeyecek anlamına gelmez.Denemeden bilemezsiniz.1 senede vermeyebilir,4 senede. Fiyatlar hakkında pek bir bilgim yok. İstanbul içerisinde yaşıyorsanız Ensa bilgisayar adında bir tamir yeri var. Bahçelievler tarafında olması lazım. Ekran kartı ve anakart tarzı parçaların tamirini yapıyorlar, orayı arayıp bilgi alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı