RX 5500 XT Düşük performans

Muhammet{Can}

Hectopat
Sistemim:
GPU MSI RX 5500 XT Mech 4 GB OC
CPU Intel i5 4590 3.3GHz
SSD Kioxia 240GB 555/540
RAM 8 GB DDR3 1333MHz
Ekran kartı ve SSD'yi dün aldım ve CS:GO ve Valorant yükleyip oynamaya başladım ama FPS çoğunlukla 144 altında takılıyor çok rahatsız edici bir durum darboğaz yaşayacağımı biliyordum ama bu kadar olacağını sanmıyordum. Acaba unuttuğum başka bir şey mi var bu kadar düşük performans alıyorum. Ekran kartı ortalama 35 derece de çalışıyor işlemci ise 55-60.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğazla alakalı olduğunu sanmıyorum. Valorant, LoL gibi oyunlarda ekran kartından çok işlemcinin gücü ve kaçıncı nesil olduğu daha önemli. Bu tip oyunlar oynuyorsanız ekran kartından önce işlemci gücünüzü düşünmeniz gerekli. Çözünürlük ve grafik kalitesini yükseltip yükü ekran kartına vermeyi deneyebilirsiniz.

Dalgınlıkla ramı 1333 yazmışım 1600 MHZ aslında. Ve eski ekran kartım r9 270x ile 150-250fps arası alıyordum cs ve valorant da
Darboğazla alakalı olduğunu sanmıyorum. Valorant, LoL gibi oyunlarda ekran kartından çok işlemcinin gücü ve kaçıncı nesil olduğu daha önemli. Bu tip oyunlar oynuyorsanız ekran kartından önce işlemci gücünüzü düşünmeniz gerekli. Çözünürlük ve grafik kalitesini yükseltip yükü ekran kartına vermeyi deneyebilirsiniz.
Onu da denedim aynı kalıyor fps :D

5500 XT 4 GB, RX 570 ve 580'den güçlü bir kart ama denge olarak pek sıkıntı yaratacak seviyede de değil. Bu videolarda da seninle aynı işlemci ve RAM kullanılmış.

Ekran kartı sürücüsünü Windows'a yükletmedin değil mi? Güncel 21.2.2 sürücüsünü indirseydin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

5500 XT 4 GB, RX 570 ve 580'den güçlü bir kart ama denge olarak pek sıkıntı yaratacak seviyede de değil. Bu videolarda da seninle aynı işlemci ve RAM kullanılmış.

Ekran kartı sürücüsünü Windows'a yükletmedin değil mi? Güncel 21.2.2 sürücüsünü indirseydin.

Windows'a yükletmedin derken ne demek istedin anlayamadım

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı