RX 560 nasıl OC yapılır?

Makaleler
2
Ekran Kartı: RX560 4GB
İşlemci: Athlon X4 950

Afternburner ayarları resimdeki gibi. Performans artışı için ne yapmam lazım?

Ekran Alıntısı.PNG

Çözüm
Core clock ve memory clock sırasıyla teker teker arttırılacak.
Önce core clock(sırası farketmez ama en önemlisi bence bu) +25 +25 arttırılarak test edilir. Belirli bir seviyeden sonra anormallik farkederseniz bir alt seviye sizin çıkabileceğiniz en iyi değerdir.
Örnek vermek gerekirse +25 vere vere 1346 değerine geldiniz core clock değerinde, oyuna girdin oyun mavi ekran verdi sapıttı kapandı. O değeri düşürürsün 1330 değerine falan stabilse daha oynama o değer en iyisidir. OC o kadarda tehlikeli bir şey değil abartmadıktan sonra. Firmalar bize stok olarak göndermiyor ki bu kartları. Biz sadece bırakılan toleransları veya satış stratejisi için olan açıklıkları kullanıyoruz.
Darboğaz benim bildiğim ekran kartının işlemciye göre daha iyi olması. İşlemcim zaten kötü olduğu halde ekran kartının performansını arttırır isem daha da kötü bir hale gelmez mi?
Hayır aslında yükü ekran kartına bindirmeniz lazım oyunlarda 60 FPS alabileceğiniz en yüksek değerlere çekin darboğaz gittikçe azalacaktır. Overclock'un amacı genelde oyunlarda FPS'yi arttırmaktır ama sizin durum farklı siz daha fazla FPS alıp darboğazı en aza indirmek istiyorsunuz o yüzden ufak bir overclock yapılabilir sanırım.

Darboğaz benim bildiğim ekran kartının işlemciye göre daha iyi olması. İşlemcim zaten kötü olduğu halde ekran kartının performansını arttırır isem daha da kötü bir hale gelmez mi?
Gelir. OC'yi ekran kartına değil işlemciye yapman gerek şu an ki durumda. O işlemciyi kullandım daha önce. Maalesef çok zayıf bir işlemci. GTX 950'yle bile darboğaz oluyordu.

Şimdi ekran kartının maksimum bir grafik ayarı vardır diyelim ki ekran kartın orta ayarlarda 60 FPS alıyor ama işlemcinde darboğaz var o zaman overclock yapıp grafiği yukarı çekip darboğazı biraz daha azaltmak sizce mantıklı bir fikir değil mi? Ama unutmayın bu söylediğim işlemci overclock olmuyorsa uygulanabilir.

Hocam inşallah bir anda 1400'e çekmemişsinizdir ayrıca o ayarlarda çökse bile Wattman dediğimiz yazılım onu her çöküşte sıfırlıyor sizinkininde sıfırlanmış olması gerekiyor inşallah kartınız zarar görmemiştir.

Anakartım A320 olduğu için işlemciye OC yapamıyorum. Sistemim de kötü olduğu için elimde bir tek ekran kartına OC yapma imkanı var. Core clock'u 1196 dan 1300'e çıkardım sorun olmadı. 1400'e çıkardım sistem çöktü. Yeniden başlattığımda Afterburner başlangışta açıldığı için açılışta pc donuyordu. Güvenli modda açıp afterburner klasörünü C diskinden sildim. Şuan stok ayarlarda yeniden kurdum Afterburner'ı. En iyisi bilmediğim işe bulaşmayayım yardımcı olan herkese teşekkürler.
@M50B28 @Shimada Sensei @Nahri

RX 470 ile performans alabiliyor musun 2. el alsam nasıl olur satmayı düşünüyor musun ya da ?
Hocam ben 2.el aldım RX 470 8GB MSI ARMOR normalde piyasası 600-700 arası bu kartın ama ben 500TL'ye buldum yanınada bir tane X3440 Xeon taktım aslanlar gibi çalışıyor açamadığı oyun yok oyun testleri isterseniz söyleyin size discord linki atayım oradan konuşalım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı