RX 560 Sistem PUBG Takılma Sorunu

Fyria

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Soruna gelmeden önce hemen size bilgisayarımın özelliklerini belirteyim:
- ASUS AMD Radeon RX 560 4GB
- Intel i5 4460
- 8 GB DDR3 RAM 1600MHz
- 500GB HDD ( Yeni olduğu için bir sorun olacağını sanmıyorum )
- 500W PSU

Soruna gelirsek:
Oyunda ayarlar orta civarlarında. Driverlerim falan hepsi güncel.
Oynarken birisi bana sıktığı anda oyun 1-2 saniye için donuyor ve mantık olarakta ölüyorum çünkü bir manevra yapamıyorum.

Fakat arkadaşlarımdan birinin sistemi benimkinden kötü olmasına rağmen ( GTX 1050, i3 4170 ) onda böyle sorunlar yok. O da harddisk kullanıyor.

Sorun nedir ?

SSD' nin kesin çözüm olduğuna bukadar emin olma sistemin nekadar mükemmelde olsa illa takılmalar oluyor.
SSD kesin çözüm bence, çünkü sistemim başlangıç ta değil, üst seviye de değil. Ortanın biraz üstünde. FPS sorunları değil, takılma yaşıyorum sadece.
HDD'deki parçalanmayı hallediyordum, birde sistem belleğini temizleyip akşama doğru öyle bir deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak. HDD'deki parçalanma ciddi, %45 nedir yahu ?

Aslında i5 4460, 2500K'dan birazcık daha iyi. 2500K'ya hız aşırtma yapılınca 4460'ın önüne geçiyor bariz şekilde ki efsane bir işlemcidir kendileri. Belki arkadaşının RAM'i 2*4 çift kanal şeklindedir ve oradan kurtarıyordur. Ama sorunumuz bunların kıyaslanması değil şu an.
Ayrıca Afterburner açınca oyunun çöktüğüne denk gelmedim ben hiç.

Aslında i5 4460, 2500K'dan birazcık daha iyi. 2500K'ya hız aşırtma yapılınca 4460'ın önüne geçiyor bariz şekilde ki efsane bir işlemcidir kendileri. Belki arkadaşının RAM'i 2*4 çift kanal şeklindedir ve oradan kurtarıyordur. Ama sorunumuz bunların kıyaslanması değil şu an.
Ayrıca Afterburner açınca oyunun çöktüğüne denk gelmedim ben hiç.
Yok yok, OC falan yapmıyor.
Zaten benim RAM'lerde 2*4 çift kanal. 4x2GB kullanıyorum.

Ekleme; Ki arkadaşın bilgisayar Laptop, yani birde ısınıyor bol bol. Ramları ta DDR3L, düşük voltaj.

GTX1050, RX 560'dan kötü bir kart mı?
Evet, RX 560'ın düşmanı 1050 Ti.
Intel® Rapid Storage Teknolojisi
Bağlantıdaki program Disk'in %100 kullanımda takılmasını bir nebze olsun önlüyor.
https://downloadmirror.intel.com/26759/eng/setuprst.exe
Dediğiniz şeyi yaptım, şimdi birsürü düzeltmeden sonra yine PUBG'yi deniyeceğim. Umarım sorunum çözülmüş olur
Ekleme: Bu arada GTX 1050'li olarak geçen arkadaşın bilgisayarı buymuş; PC
Ekleme 2: Video ekteki gibi adam 8 gb ramla cillop gibi götürüyor hani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı