RX 560 Sistem PUBG Takılma Sorunu

Fyria

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Soruna gelmeden önce hemen size bilgisayarımın özelliklerini belirteyim:
- ASUS AMD Radeon RX 560 4GB
- Intel i5 4460
- 8 GB DDR3 RAM 1600MHz
- 500GB HDD ( Yeni olduğu için bir sorun olacağını sanmıyorum )
- 500W PSU

Soruna gelirsek:
Oyunda ayarlar orta civarlarında. Driverlerim falan hepsi güncel.
Oynarken birisi bana sıktığı anda oyun 1-2 saniye için donuyor ve mantık olarakta ölüyorum çünkü bir manevra yapamıyorum.

Fakat arkadaşlarımdan birinin sistemi benimkinden kötü olmasına rağmen ( GTX 1050, i3 4170 ) onda böyle sorunlar yok. O da harddisk kullanıyor.

Sorun nedir ?

oyunu yeniden kurup denediniz mi bir de registryden de silin bakalım bir fark yaratacak mı ?
Bi deneyeceğim fakat onda bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Bu arada HDD'im %45 parçalanmış. Yani bir nevi HDD'nin ateş anında ulaşması gereken efekt dokularına zamanında ulaşamamasından dolayı takılıyor olabilir mi ?

Büyük ihtimalle Bellek yetersizliğinden kaynaklı Ani FPS düşmesi sorunu yaşıyorsun.
PUBG oyunu Yüksek ayarlarda 7 GB bellek miktarına ulaşabiliyor. Windows 1.5-2 GB civarı bellek kullanıyor. Sende arka planda Discord v.b uygulama açtığında onu kabaca 3.5 GB yapalım. Bu yüzden Diskten bellek kullanma için alan ayırıyor. O yüzden FPS ani düşmeler yaşıyor.

MSI Afterburner ile oyun değerlerini paylaşın. (GPU/CPU ve Bellek değerleri)
MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

Ayriyeten BIOS, Chipset, Windows Update güncelleştirmelerini denetle.
Arka planda çalışan otomatik güncelleme görevlerini Autoruns programı ile kapat.
Autoruns for Windows - Windows Sysinternals

Bakım yönergelerini uygula.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Teslim iyileştirmeyi kapat.
[Çözüm] Windows 10 "Teslim En İyileştirme" Ağ Kullanımı Sorunu

Büyük ihtimalle Bellek yetersizliğinden kaynaklı Ani FPS düşmesi sorunu yaşıyorsun.
PUBG oyunu Yüksek ayarlarda 7 GB bellek miktarına ulaşabiliyor. Windows 1.5-2 GB civarı bellek kullanıyor. Sende arka planda Discord v.b uygulama açtığında onu kabaca 3.5 GB yapalım. Bu yüzden Diskten bellek kullanma için alan ayırıyor. O yüzden FPS ani düşmeler yaşıyor.

MSI Afterburner ile oyun değerlerini paylaşın. (GPU/CPU ve Bellek değerleri)
MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

Ayriyeten BIOS, Chipset, Windows Update güncelleştirmelerini denetle.
Arka planda çalışan otomatik güncelleme görevlerini Autoruns programı ile kapat.
Autoruns for Windows - Windows Sysinternals

Bakım yönergelerini uygula.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Teslim iyileştirmeyi kapat.
[Çözüm] Windows 10 "Teslim En İyileştirme" Ağ Kullanımı Sorunu
Önce bellek kısmına geleyim, o kısımda azcık yanlışın var. Şahsen windows şu an bende sadece 1GB bellek yiyor, windowsun çoğu gereksiz özellikleri bende kapalı. Bazen 750MB bile yiyor ( Windows 10 64-Bit)
Steam ve Discord'u toplasan 300 MB anca ediyor.
Yani arkada sadece 1.3GB
Geriye kalansa 6.7GB kalıyor ve PUBG sadece 6.5GB'yi yiyor ve oldukçada yeterli gibi. Bellekten sorun olacağını sanmıyorum. Olsada aradaki 300mb neden duruyor ?

Ekleme olarakta arkadaşlarımdan birinde de yine 8GB bellek var fakat onda hiçbir takılma olmamakta. Bellek kaynaklı değil büyük ihtimalle.

Windows updateleri yapmak istemiyorum çünkü son çıkan updateler kısaca fasa fiso. Hele 1709 güncellemesini yaptığımda eski hale zar zor getirmiştim. Performansım yerlere yapışmıştı.
Win10 otomatik güncelleştirmeleri direk kökünden, registry'den iptal ettim.
Afterburner değerlerini paylaşamıyacağım fakat eskisini vermek zorundayım PUBG son güncellemede afterburneri yasakladı, açarsan oyun crash atıyor.
Fakat 1 hafta önceki değerler tam olarak aklımda.

GPU: 65-75C --- %90-%100 Kullanım Saat hızı 1210MHz, bellek hızı 1750MHz, VRAM kullanımı 3.7GB
İşlemci: 60C sabit, %50-%60 kullanım.
RAM: 6.5GB kullanım
FPS: Orta ayarlarda 85-100 FPS

O bellek hesabı, senin kafandan yaptığın bir hesap. Denemek için bir modül daha RAM takarsan sisteme, 6.5'in üzerine çıktığını görürsün. Arkadaşının sistemi bilemem ama, burada biraz HDD biraz da RAM kaynaklı bir sorun var gibi duruyor. Oyunun da sorunlarını hesaba katmak lazım.
Oyunun minimum sistem gereksinimlerinde zaten 8 GB RAM belirtilmiş. Yani 1080P ve en düşük ayarlarda sorunsuz şekilde oynayabilmek için gerekli değer. Önerilen miktar ise 16 GB. Bu da yüksek değerlerde oynayabilmek için gerekli ideal değer. Oyunun sorunlu yapısını da göz önüne alırsak, yaşadığınız şeyler doğal.

O bellek hesabı, senin kafandan yaptığın bir hesap. Denemek için bir modül daha RAM takarsan sisteme, 6.5'in üzerine çıktığını görürsün. Arkadaşının sistemi bilemem ama, burada biraz HDD biraz da RAM kaynaklı bir sorun var gibi duruyor. Oyunun da sorunlarını hesaba katmak lazım.
O doğru, windows bol ramın varsa resmen bende bol bol yerim diyerek yediği RAM miktarını arttırıyor.
Arkadaşın sistemi;
GTX 1050 (ti değil normal 2GB)
i5 2500k
8 GB DDR3 1600MHz RAM
Aynı şekilde 500GB HDD ( Notebook )

Kendisi hiçbir sorun yaşamadığını sadece ekran kartından kaynaklı FPS'nin biraz düşük olduğunu söylüyor.

Ekleme: Oyunların bulunduğu D: diskinde parçalanma miktarı %45, birleştiriyorum şu an.
Verdiğin optimizasyon kısmındaki şeyleride aynı şekilde hallettim.

Ekleme 2: Oyunun sorunları olduğu acı bir gerçek fakat benden daha düşük bir sisteme sahip birisinin benden daha iyi performans almasında bir sorun yok gibi görünmüyor herhalde değil mi ?

Ekleme 3: Farkettimde, PUBG açıkken her zaman disk %100 civarlarında çalışmakta. Yükleme ekranları değil, oyun boyu! Ama bende o belleğin diskten kullanması ayarı bende kapalı. Kullanmaması lazım.
RAM değil bence parçalanmadan kaynaklı, HDD gerekli olan dokulara ve diğer efektlere ulaşmak istiyor fakat önce dosyayı bulması gerekmekte. Bu da uzun sürüyor çünkü herşey darma dağınık.

10 Çocuk olsun hepsi bir sırada olsun, Ali'yi bul, daha kolay olacaktır.
Yine 10 çocuk olsun ama hepsi bahçede koşsun, Ali'yi bulmak zor olacaktır çünkü dağınıklar

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşının sistem baya bir farklı. Direkt olarak kıyaslayamayız. Zaten genel olarak düşük FPS alıyormuş.
O kadar da değil aslında. Bariz bir şekilde işlemcim daha iyi.
Ekran kartı kısmında RX 560 4GB, 1050 Ti 4GB ile aşağı yukarı aynı güçte. En fazla arada %2'lik bir fark var ki onda GTX 1050 var sadece. Fakat onda hiçbir takılma yok. Sadece FPS'si düşük.
RAM'lar eşit.

Yok, sistem oldukça yeni. Diğer oyunlarda hiçbir sorun yok hatta Crysis 3'ü en yüksek ayarlarda rahatlıkla oynayabildim.
Senin bilgisayarının aynısı sadece GTX 960 4G vardı eski bilgisayarımda, senin gibi aynı takılma sorunları yaşıyordum. Oyun içi tekrar izlemeyi kapat, yani öldüğündeki kamerayı. Bende işe yaradı gibi geldi tabi doğru olmayada bilir. Şuan yeni aldığım notebookta sorun olmuyor. SSD olmadığı içinde olabilir , RAM 1600MHZ olduğu içinde olabilir. Bu örnekleri yeni bilgisayarımda 2400MHZ RAM ve SSD bulunmasından dolayı veriyorum senin sorunun farklıda olabilir. SSD ve RAM eklediğinde düzeleceğinin garantisini veremem. Oyunu silip yeniden kurmakla falan uğraşma bir fayda sağlamıyor.

Senin bilgisayarının aynısı sadece GTX 960 4G vardı eski bilgisayarımda, senin gibi aynı takılma sorunları yaşıyordum. Oyun içi tekrar izlemeyi kapat, yani öldüğündeki kamerayı. Bende işe yaradı gibi geldi tabi doğru olmayada bilir. Şuan yeni aldığım notebookta sorun olmuyor. SSD olmadığı içinde olabilir , RAM 1600MHZ olduğu içinde olabilir. Bu örnekleri yeni bilgisayarımda 2400MHZ RAM ve SSD bulunmasından dolayı veriyorum senin sorunun farklıda olabilir. SSD ve RAM eklediğinde düzeleceğinin garantisini veremem. Oyunu silip yeniden kurmakla falan uğraşma bir fayda sağlamıyor.
Ölüm kamerası olayını biliyorum, bi ara bayağı sallamış PUBG'yi, o zaten kapalı.
RAM'ların 1600MHz olduğuna veremeyeceğim çünkü aynı rama sahip arkadaşta takılma yok.
Bence HDD'deki parçalanmadan kaynaklı. SSD elbet kesin çözüm fakat nerede o para ? ( Yaz mevsiminde kesin şu kingston'un SSD'lerinden alacağım. )

Ölüm kamerası olayını biliyorum, bi ara bayağı sallamış PUBG'yi, o zaten kapalı.
RAM'ların 1600MHz olduğuna veremeyeceğim çünkü aynı rama sahip arkadaşta takılma yok.
Bence HDD'deki parçalanmadan kaynaklı. SSD elbet kesin çözüm fakat nerede o para ? ( Yaz mevsiminde kesin şu kingston'un SSD'lerinden alacağım. )
SSD' nin kesin çözüm olduğuna bukadar emin olma sistemin nekadar mükemmelde olsa illa takılmalar oluyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı