RX 5600 XT FPS düşmeleri

fatherofzeus

Centipat
Daha fazla  
Red Dead 2 oynarken bazen inanılmaz kasılmalar 15 FPS'ler %0.1 FPS'in 1'e düşmeleri oluyor.
Daha önce Witcher 3 oynadım 80-100 FPS aralarıydı hiç sorun yaşamadım.
Horizon Zero Dawn'da da bazenleri düşüşler yaşıyordum ama RDR 2'deki kadar değil.

GPU: AMD 5600 XT Pulse modeli.
CPU: Ryzen 3 3100.
RAM 2 kanal 8 - 8

CPU kullanımım kaç olmalı normalde? Bu tarz oyunlarda.

Bazen ekran kartı kullanımım çok düşüyor özellikle hep kaydetmesem de bazen video kaydederken oluyor bu. Ama tabii normalde de FPS düşüşleri yaşıyorum dostlar sebebi nedir, bilen var mı?

NOT: Şimdi sizlerle benchmark yapıp paylaşacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ekran kartına göre daha düşük seviyede. Eğer oyun oynarken grafik ayarlarını yüksekte tutmak yerine daha çok FPS alabilmek için düşürürseniz işlemciye binen yük artacak, işlemci %90 üstünü görmeye başlayınca özellikle %100'lerde drop yaşanacaktır. Bunun dışında işlemci sıcaklığınız fazla ise bu da frekansın düşmesine ve buna bağlı drop yaşanmasına sebep olur. Video kaydederken özellikle drop yaşamanız işlemcinizin yetmediği şüphesini kuvvetlendiriyor. İşlemci kullanımı oyun oynarken benim nazarımda %80'i geçmemeli.

Size çözüm olarak şunları tavsiye ederim. Sıcaklık fazlaysa kule tipi bir soğutucuya geçin. İşlemciyi stock frekansta kullanıyorsanız 4.3-4.4 GHz gibi bir değere overclock edin. Ryzen DRAM Calculator kullanarak RAM belleklere overclock yapın ki bu da işlemcinin çalışmasına doğrudan etkilidir. Oyun ayarlarınızı yüksekte tutun. Bunlara rağmen video kaydederken drop yaşamaya devam ederseniz işlemci yükseltmekten başka çareniz yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı