RX 5600 XT mi, RTX 2060 mı?

RTX teknolojisi 2060 için bence tamamen göz boyama. Çünkü yetersiz olduğunu düşünüyorum. RTX için minimum 2070S olması gerektiği kanaatindeyim. DLSS ama FPS açısından önemli bir detay olabilir.

RX 5600 XT'de güzel bir kart. WHQL sürücüleri kullanıyorum ve henüz hiç bir hata ile karşılaşmadım. 1 yılı aşkın süredir 5700 XT Nitro+ kullanıyorum.

5600 XT yer yer FPS olarak biraz önde. Ben bu ikili arasından tepe modellere bakarak ucuz olanı alırdım.

Dlss var rtx2060 da ben sonradan keşfettim. Rx5600 xt aldım ben keşke bilseydim rtx2060 alırdım. Ama tabi rx5600xt üzmez 2 sene rahat oynatır oyunları muhtemelen.

Ben de bu ikilemde kalmıştım. Sonrasında 2060'ın RTX için biraz yetersiz bir kart olduğunu gördüm. RTX yoksa eğer kas gücü olarak Rx5600XT daha önde dedim ve driver sorunlarının geçtiğini umarak ona yöneldim. 3 ayı geçti sanırım kullanışım henüz bir problem ile karşılaşmadım. Sadece 1 kere oyundayken kapandı o kadar başka bir soruna denk gelmedim.

Aklıma bugün bir soru takıldı. Normalde Ray Tracing ve DLSS olduğu için RTX 2060 almayı düşünüyordum. RX 5600 XT ekran kartında da DLSS teknolojisi gibi bir şey varmış sanırım. Peki ya ray tracing var mı? (Biraz sistem parçası özürlüsüyüm, kusura bakmayın.)
RX5600XT daha performanslı bir kart. Eğer RTX ve DLSS istiyorum derseniz bilemem. Ancak 2060'da da çok yüksek bir RTX performansı alamıyorsunuz. Bana soracak olursanız Rx5600Xt, driver sorunları kalmadı artık.

Aklıma bugün bir soru takıldı. Normalde Ray Tracing ve DLSS olduğu için RTX 2060 almayı düşünüyordum. RX 5600 XT ekran kartında da DLSS teknolojisi gibi bir şey varmış sanırım. Peki ya Ray Tracing var mı? (Biraz sistem parçası özürlüsüyüm, kusura bakmayın.)

2060 ile RTX kullanılabilir öncelikle ve her RTX destekli oyun DLSS'de desteklediği için her oyunda rahat kullanılır. RTX açmadan da DLSS kullanılabildiği için 2060 net. Benzer güçte karltar.

RX 5600XT kullanan biri olarak çok fazla siyah ekran, reset, donanım yazılım hataları gibi şeylerle uğraştım. 2060 almanızı öneririm lakin Ray Tracing tarafından çok bir şey beklemeyin çünkü o tarafta giriş seviyesi bir kart.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı