RX 5600 XT WattMan hatası veriyor

AyberkOrnk

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2017
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayar sürekli oyun oynarken kapanıyor. Her kapandığında bildirim olarak WattMan ayarların sıfırlandı diye bir bildirim çıkıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? PSU'dan kaynaklı mı? Ekran kartından kaynaklı mı?
 
Sistem özellikleri nedir? Sistem özelliklerinizi detaylı şekilde marka modeline kadar belirtin. WattMan hatası donanımsal ya da yazılımsal bir problemden dolayı meydana gelebilir ve bunun net tespiti zordur maalesef. Eğer yazılımsal bir sıkıntı ise ekran kartı için çıkan bütün sürücüleri tek tek denemek, Frekans Mhz ve güç limiti değerlerini değiştirmek ya da düşürmek, undervolt (voltaj düşürmek) işlemleri belki çözüm olabilir.
 
Sapphire RX 5600XT, Ryzen 5 3600, MSI B450M-A PRO Max, Corsair Spec Delta 550W 80+, James Donkey 1 TB SSD.

GPU frekansımı 100 MHz kadar düşürmeme rağmen kapandı.
DDU ile denedim olmadı. AMD clean up Utility kullansam farkı olabilir mi?
 
Son düzenleme:
Güç limitini +%50 yap, Core hızlarının hepsini aynı ayarlayıp voltaj kontrolünü otomatikte bırak. Min akustik sınırı Full'e. Fan hızı planını kendin yap eski driverdaki yaptırdığım ayarların yeni driverdaki yerlerini bulabilirsen sana bu konuyu kökten çözdüğüm konu linkimi bırakıyorum.

..ve kesinlikle yeni çıkan RX5600 biosunu güncelle.

 
Dostum Discord kullanıyor musun? Tam olarak anlayamadım da oradan anlatsan daha iyi olur gibi.
Güç limitini amd driverından +%50 yapamıyorum. Max 20 yapabiliyorum.
 
Aslinda bu watmann galiba ekran ksrtini guvenli bir sekilde optimize ediyor yani ani kesintide vs bir şey olmasin diye kendini guvene aliyor olabilir yani yazilimsal mantikli bir şey benim yorumum bu. Cunku benim de basimda vardi elektrik kesintilerinden sonra basima gelmeye basladi yani direk PC kapaninca actigimda bildirim geliyor sadece bu performans kaybi vs bir şey yok. Sen PSU'nu kontrol ettir yani kisacasi neden kapaniyor durduk yere ona bak bence ekran kartlik bir şey degil. Bende de RX 5500 XT var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı