RX 570 2022'de Kullanılabilir mi?

Peki bu oyunun güncellenmesinden kaynaklı grafik yükseltmesi bunun sebebi olabilir mi?

Çok yenilikçi biri değilim akşamları iş çıkışı arkadaş grubumla bu oyunları oynuyoruz beraber. Tek başıma da Knight Online oynuyorum hatta.
Ama bazen şöyle yeni oyunları bi deniyorum. Forza 4 oynuyoruz mesela bi arkadaşımla onda da sıkıntı yok grafik farkı çok fazla ise Forza 5 almayı düşünüyorum bakalım.
hayır oyunun güncellemesi değil grafik kartının güncellemesi.bu artık tüm elektronik cihazlarda yapılan birşey.alışverişin devamlılığını sağlamak şirketleri kar ettirmek amaçlı.zaten bu güncellemeyi oyuna koyuyorlar.oyunu oynamak için driver güncelleyin diyor.ve tuzak bu şekilde işliyor.

Bi ara şey vardı 750 ti diye sipariş veriyorlardı 610 falan geliyordu. Kutuda da 750 yazıyordu kartın özelliklerinde de 750 yazıyordu ama 610 veya 420 gibi kartlardı. Amazondan alınmış kartlar değildi tabi ama sizce böyle bir durum olur mu?
Yani ben böyle bir şey duymadım da, okumadım da. Doğruluk payı var mı elbette var. Özellikleri Çinden gelen ürünler için.

Forum üzerinden Amazon JP'den alışveriş yapanların deneyimlerini sorabilirsiniz.

Ben 2 hafta önce rx 580 inimi sattim 2 senelik. Para ekleyip yeni ekran kartı aldım. Şahsi görüşüm bence değdi. Öyle ki sanki sistemin ses kalitesi bile değişti 😃 Rx 6600 aldım. Yüksek grafiklerde ve daha yüksek fpsde oynamak cidden fark ediyormuş, birde rx580le oynarken keyif alamadığım yeni oyunları rahatlıkla oynuyorum.
Hocam eğer maddiyattan yana sıkıntı yoksa hiç düşünmeden 3060/3060ti/rx6600/6600 xt. Bunlardan birini alın geçin.

Ben 2 hafta önce rx 580 inimi sattim 2 senelik. Para ekleyip yeni ekran kartı aldım. Şahsi görüşüm bence değdi. Öyle ki sanki sistemin ses kalitesi bile değişti 😃 Rx 6600 aldım. Yüksek grafiklerde ve daha yüksek fpsde oynamak cidden fark ediyormuş, birde rx580le oynarken keyif alamadığım yeni oyunları rahatlıkla oynuyorum.
Hocam eğer maddiyattan yana sıkıntı yoksa hiç düşünmeden 3060/3060ti/rx6600/6600 xt. Bunlardan birini alın geçin.
evde 2 pc var ikisindede ben zamanında aynı kartı almıştım rx580.o kadar çok sorun yaşamıştım ki.siyah ekran sorunu.driver çökmesi.2. kartta oğlumun bilgisayarıydı.win 8 kullanıyorduk onda.ama güncelleme almıyordu kart.win 10 a geçtik kartı güncelledik.bios uçtu .servise gönderdik bios yazamadı.değişim isteği sordular ama kart yoktu kabul etmedim kartı geri aldım.kendim araştırdım bios yazma yazılımını buldum kartı kurtardık.ama dediğim gibi bazı oyunlarda rezalet performansı yüzünden sattık nvidia a geçtik valla ekran kartının kralı nvidia.amd işlemcide iyi ama ekran kartı tarafı sorunlu malesef.

Rx 500 serisinin sıkıntı olduğu doğrudur. İlk aldığımda bende biraz sıkıntı çektim ama sonra hallettim. Uzun zamandır ne wattman, ne siyah ekran almıyordum. Çok çok nadir alıyordum. Siz baya sıkıntı çekmişsiniz. Bende büyük sıkıntı çeksem almazdim belki. Ama rx 6600 alali 10 gün kadar oldu, sıfır sıkıntı. Umarım böyle devam eder. Yoksa bir dahaki ekran kartım sizin gibi nvidia olur.

evde 2 pc var ikisindede ben zamanında aynı kartı almıştım rx580.o kadar çok sorun yaşamıştım ki.siyah ekran sorunu.driver çökmesi.2. kartta oğlumun bilgisayarıydı.win 8 kullanıyorduk onda.ama güncelleme almıyordu kart.win 10 a geçtik kartı güncelledik.bios uçtu .servise gönderdik bios yazamadı.değişim isteği sordular ama kart yoktu kabul etmedim kartı geri aldım.kendim araştırdım bios yazma yazılımını buldum kartı kurtardık.ama dediğim gibi bazı oyunlarda rezalet performansı yüzünden sattık nvidia a geçtik valla ekran kartının kralı nvidia.amd işlemcide iyi ama ekran kartı tarafı sorunlu malesef.
Ben hiç sorun yaşamadım 570 ile.

Ben hiç sorun yaşamadım 570 ile.
herkes yaşayacak diye bişey yok.bende kendi pc de bir sorun yaşamadım yazılımsal olarak.ama oyunlarda yerli yersiz performans düşüşleri oyun hevesimi kırdı.şimdi ekran kartı yetmese bile dlss devreye girip işi çözüyor.ama gelişen teknoloji elbet benide sıkıntılar çemberine alıcak işte o zaman banka kredisi mi çekeriz tefecilerden para mı alırız yeni kart için bilemem :)

herkes yaşayacak diye bişey yok.bende kendi pc de bir sorun yaşamadım yazılımsal olarak.ama oyunlarda yerli yersiz performans düşüşleri oyun hevesimi kırdı.şimdi ekran kartı yetmese bile dlss devreye girip işi çözüyor.ama gelişen teknoloji elbet benide sıkıntılar çemberine alıcak işte o zaman banka kredisi mi çekeriz tefecilerden para mı alırız yeni kart için bilemem :)
Firma ismi vermeden anlatacağım bir yerde RTX 3090 fiyatı 63 bin TL ama aynı mağazanın toplanmış bir şekilde satılan bir bilgisayarının içerisinde İ7 11700F işlemci 24 GB DDR 4 RAM MSI orta segment bir anakartı 500 GB SSD ve aynı marka ve aynı model RTX 3090 67 bin TL yani 4 bin fazla verip hazır sistem halinde alıp kalan parçaları satmak da mantıklı veya eski kartı bu sisteme takıp sistem komple de satılabilir bunu da düşündüm böyle mi yapsam diye. Kutularıyla beraber veriyorlar donanımları zaten.

Bahsettiğiniz oyunlar için halen daha kullanılır tabii ki. Ama AAA oyunlar için (RDR2, Cyberpunk) vs. 1080P'de akıcı oynayamayabilirsiniz.

1080p orta yüksek de hala RDR2 de 55-60 FPS veriyor güçlü bir kart Cyberpunk'da zaten RTX kartlar bile zorlanıyor oyunun optimizasyonu kötü.

1080p orta yüksek de hala RDR2 de 55-60 FPS veriyor güçlü bir kart Cyberpunk'da zaten RTX kartlar bile zorlanıyor oyunun optimizasyonu kötü.
Güçlü bir kart zaten hocam. Akıcı oyun deneyiminden kastım 60+ FPS sabit bir biçimde anlamında. Eğer 50-55 FPS'lere düşmesi sıkıntı oluşturmuyorsa tabii ki kullanılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı