Çözüldü RX 570 80-85 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

samethawkeye

Picopat
Katılım
18 Haziran 2020
Mesajlar
6
Çözümler
1
İyi günler arkadaşlar, kullanmakta olduğum kasamda bulunan ekran kartı oyunda çalışırken 80-85 derece arasında gidip geliyor. Bu değerleri çevreme sorduğumda normal olmadığını söylediler. Kasa modeli olarak Aerocool Split modelini kullanıyorum, bu kasanın tek egzoz fanlı olması bunda bir etken olabilir mi? (İşlemcim AMD Ryzen 3200G, Ekran kartım ASUS ROG STRIX RX 570 8 GB)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar dediklerinizi deneyeceğim, kartı yeni aldım, yaklaşık bir haftalık bir kart.
Arkadaşlar kasanın cam görünümlü plastiğini çıkartıp biraz deneme yaptım , 70-75 derecelerde sonuç aldım galiba kasanın havalandırmasından dolayı bu sonucu alıyorum, kasaya fan yuvası açmaya uğraşıcam malum fan yuvası desteği yok, bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını beklerim :)
RX570'in zaten normal çalışma sıcaklığı o civarda. Daha fazla fan eklemen sıcaklığı düşürebilir ama eklemen zorunlu değil.

Tek fanlı modeline sahibim yaz aylarında Max 72 derece şimdi Max 65 derece de çalışıyor. Tamamen kasanın hava akışıyla ilgili bence.
 
Kasanda hiçbir sıkıntı olmasa dahi o sıcaklıkları görmen normal değil. Ben 4 GB modelini kullandım. Yazın o sıcağında bile bu kadar yükselmedi, termal macun ve termal ped değiştirmeni öneririm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı