RX 570 Armor fazla ısınma ve düşük FPS sorunu

MertYigitrr

Hectopat
Ekran kartına FurMark testi yaptığım zaman böyle bir sonuç ile karşılaştım, kart gereğinden fazla ısınıyor her zaman.
Kasamın hava akışı pek iyi değil ama yine de sıcak geldi. Undervolt Vb. işlemler yapmadım.
1578585570204.png

Kasanın kapağını açtım ve fanları hızlandırdım bu seferde aşağıdaki gibi bir sonuç aldım ama süpürge makinesi gibi ses çıkıyor. Sanıyorum normal değil bu durum fakat yine de sormak istedim. Ayrıca oyunlarda videolardan izlediğim kadarıyla başkalarına göre düşük FPS'ler alıyorum. Örneğin Rust'ta ekran kartım %70 civarını kullanıyor. (İşlemci'm Ryzen 3 2200G)
2020.01.09-19.07.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar herkese cevaplarından dolayı teşekkür ederim. Oyunlarda ayarları yükselttiğimde hem ısı hem de fps düşüklüğü sorunumdan kurtuluyorum, ama düşük ayarlarda daha fazla fps almam gerekiyor işlemci'm yetersizde olsa, yinede çözmüş değilim ama yüksek ayarlara aldığımda diğer kartlarla aynı oranları alıyorum hemen hemen. Zaman ayırdığınız için teşekkürler, herkese iyi forumlar dilerim.

Hemen Rust'a girip ekran fotoğrafı atayım görün isterseniz.

Test bir kaç dakikalık bu arada

Overclock yapmadım fabrika çıkışlı olarak OC lu geliyor diye biliyorum ama onu kastetmiyorsun sanırım
Evet Fabrika OC'sine karışmayın. Afterburner'da Reset Tuşuna basıp Core Clock düşürün demek iştemiştim.
Benim anlamadığım kart 60W çekerken neden 3000RPM'de (%60 civarlarında) çalışıyor ve sıcaklığı da 60W'ye göre fazla geldi bana.

Hocam şimdi ben kendi Nitro+ 4G modelini anlatayım. 1340MHz OC'li geliyor. Ben bunu 1500MHz'ye alıyorum. Memory'e de yükleniyorum baya bi. Power Limit %50'de. Ben bu kartın 200W çektiğini hatırlıyorum. Ama sıcaklıklarım 75'i geçmedi. Fanlar ise %55 civarlarında çalışıyordu. Hafif bi ses yapıyoer ama kulaklıktan dolayı hissetmediğim için dert etmiyorum.

Son düzenleme:
O kadar Armor kartlar sorunlu almayın kullanmayın dandik dedikçe bir küfür yemediğim kalmıştı. Nasılmış şimdi? MSI zaten başlı başına sorunlu olan bir marka Armor serisi ise tümden sorunlu. Neden diğer RX 570'lerden daha ucuz sanıyorsunuz? Malzeme kalitesi yok soğutması iyi değil o kadar söyledim kimse dinlemedi beni. Almayın şu markanın ürünlerini alıyorsanız da Armor serisi almayın. Farklı forumlarda da görüyorum Armor serisi RX 570 kullanıpta nerdeyse aşırı ısı sorunu yaşamayan kimse yok. Boşuna uğraşmayın ayar yapmakla kart sorunlu servise de gönderseniz birşey değişmeyecek boşuna beklediğinizle kalacaksınız.
Bende de armor rx570 var ve tertemiz ısınma sorunu da yok. 1600 RPM civarında 62 63 derecelerde dolaşıyor oyunlarda

Bende de armor rx570 var ve tertemiz ısınma sorunu da yok. 1600 RPM civarında 62 63 derecelerde dolaşıyor oyunlarda

Genel olarak sorunlu Armor serisi. RX serisi kart alınacaksa kesinlikle Rog Strix, Sapphire Nitro alınmalı. MSI zaten sorunlu bir marka Armor serisi ise tam bir baş belası. Parasının ürünü değil kesinlikle. Zaten bütün satış sitelerine girip bakın diğer RX serisi kartlardan daha ucuz ve millet ucuz diye satın alıyor ve böyle sorunlar yaşıyor. Gigabyte markasının da var RX serisi kartları Allah var sorun yaşattığını daha görmedim.

Genel olarak sorunlu Armor serisi. RX serisi kart alınacaksa kesinlikle Rog Strix, Sapphire Nitro alınmalı. MSI zaten sorunlu bir marka Armor serisi ise tam bir baş belası. Parasının ürünü değil kesinlikle. Zaten bütün satış sitelerine girip bakın diğer RX serisi kartlardan daha ucuz ve millet ucuz diye satın alıyor ve böyle sorunlar yaşıyor. Gigabyte markasının da var RX serisi kartları Allah var sorun yaşattığını daha görmedim.
Açıkçası rx 570 armor 4gb oc yi bende bi 3 aydır falan kullanıyorum ve daha hiç 73 dereceyi geçtiğini görmedim 2300rpm de. Zaten 75 e geldiğinde 3100 rpm e çıkıyor ve 65 e iniyor sıcaklık. Pek bir sorun olduğunu söyleyemem armor serisinde. Mutlaka 5,10 kartta sorun olur ama bu kronik bir sorun olduğunu anlamına gelmez

Armor kart sorunlu diyince cahil fanboy ne halt ise o oluyorum. Sorunlu bunlar işte kendimde var tanıyorum bunları. Garantiye gönder geçmiş olsun. Kart elinde kalır bu şekilde kullanmaya devam edersen. Benimki de 89 derece oluyor. Eski konularıma bakarsan çok uğraştım bunla.
Bencede sorunlu ve ISINIYOR, bende Saphire'in tek fanlı modeli var boşta 30 dereceyi geçmiyorken arkadaşımdaki Armor modeli 40 derecenni üstünde.

Senin kart sıkıntılı ya da kasa havalandırma sebepli ısınma yaşıyorsun. Bende de rx 570 8gb var armor serisi ama kartim en çok 75 derece görüyor. Ha hemen demeyin fanboy falan, armor serisi bazı kartlar soğutması sıkıntılı olabiliyor. Ne de olsa teknoloji şans işi ve uretilen kartların bir kaçı arızalı çıkabilir, garantiye gonderin benim fikrim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı