RX 570 CrossFire için 600w PSU yeterli mi?

Yanlis bilgilendirme yapmayalim lutfen. Amd crossfire ozelligini kullanirken kopru denen herhangi bir aparat kullanilmaz bu islem anakart uzerinden saglanir ancak nvdia tarafinda 2 kartin sli ile calismasi icin kopru gereklidir.
Yanlış bilgilendirme yapmayalım, her AMD GPU'ları da köprüsüz CF olarak çalışamıyor 🙂 Tabloda mavi olan kutucuklardaki kartlar CF için ek köprüye ihtiyaç duyuyor.

KAYNAK: http://amdlover.com/wp-content/uploads/2015/03/54710A_Crossfire_Compatibility_Tool_March-2014.pdf
Adsız.png
R9-280X-CrossFire-3-600x472.jpeg

Yanlış bilgilendirme yapmayalım, her AMD GPU'ları da köprüsüz CF olarak çalışamıyor 🙂 Tabloda mavi olan kutucuklardaki kartlar CF için ek köprüye ihtiyaç duyuyor.

KAYNAK: http://amdlover.com/wp-content/uploads/2015/03/54710A_Crossfire_Compatibility_Tool_March-2014.pdf
Eki Görüntüle 407711Eki Görüntüle 407712
Yanlis bilgilendirme yapmayalim ben kopru uygulamasindan bahsettim her amd ekran kartinda bu uygulama yapildigini dile getirmedim.
Ki bahsettiginiz urunler eski urunler olup yeni nesillerde buna ihtiyac yoktur.

Hocam bende de Corsair 450W PSU var, RX 570'le patlamayalım?

Yetmeme riski cok yüksek ama corsair güzel marka 80 plus sertifikalı.Yinede sistem açılırda oyunların çözünürlüğünü arttırınca, yani ekran kartı güç çekince sistem kendine otomatik restart atıyor.

Hocam bende de Corsair 450W PSU var, RX 570'le patlamayalım?
Rahatlıkla yeter. Ne abartıyor insanlar mübarek kart değil ütü falan mı sandılar ne yaptılar? RX 570'e OC yaptığım zaman bile en fazla 180W tüketti o da anlık! Normalde 120W'a bile nadiren çıkıyor kart! Kaliteli bir 450W orta-orta/üst segment için fazlasıyla yeterli. YouTube'da küçük bir araştırma yaparsanız millet 450W PSU ile i7 7700K + GTX 1080 Ti çalıştırıyor.

Mantıklı geliyor, çapraz ateş nasıl yapıyoruz ? Tek ekran kartına 600W zor yetiyor bende :)
sen ne kullanıyorsun :)
Arkadaşlar RX570 ile CrossFire yapmayı düşünüyorum. 600w 80+ PSU ve i5 6400-6500 yeterli midir?
(Sistem RTX 2060'dan daha fazla FPS veriyor)
crossfire yapacağına anakart ı işlemciyi ekran kartını sat vega 56 ve ryzen 5 2600 al ?

Rahatlıkla yeter. Ne abartıyor insanlar mübarek kart değil ütü falan mı sandılar ne yaptılar? RX 570'e OC yaptığım zaman bile en fazla 180W tüketti o da anlık! Normalde 120W'a bile nadiren çıkıyor kart! Kaliteli bir 450W orta-orta/üst segment için fazlasıyla yeterli. YouTube'da küçük bir araştırma yaparsanız millet 450W PSU ile i7 7700K + GTX 1080 Ti çalıştırıyor.

O zaman herkes 450W alsın bütün gaming pc ler boyle bir mantık olabilir mi ? Tabikide her marka birbirinin aynısı değil ben Thermaltake 600W aldım yetmedi. Arkadaşımda 500W getirdi başka markasını bilmediğim onla bilgisayar açılmadı bile. RX 580 in internette tam yükde 225W çekdiği heryerde yazıyor. Benim makinem 600W da açıldı ama oyunları 1080P çözünürlüğe alınca pc restart atıyordu. İsteyenle istediği testi yapabiliriz makinemde. Abartı falan değil olan birşeyi anlattım. İsteyen istediğini alsın.

O zaman herkes 450W alsın bütün gaming pc ler boyle bir mantık olabilir mi ? Tabikide her marka birbirinin aynısı değil ben Thermaltake 600W aldım yetmedi. Arkadaşımda 500W getirdi başka markasını bilmediğim onla bilgisayar açılmadı bile. RX 580 in internette tam yükde 225W çekdiği heryerde yazıyor. Benim makinem 600W da açıldı ama oyunları 1080P çözünürlüğe alınca pc restart atıyordu. İsteyenle istediği testi yapabiliriz makinemde. Abartı falan değil olan birşeyi anlattım. İsteyen istediğini alsın.
Şaka mı yapıyorsun? Öncelikle 450W önermedim kimseye, o sadece bir örnekti, çalışabildiğini göstermek için yazdım. 600W PSU kullanıyorum, işlemcim yükte 110W civarı çekiyor OC yapılı RX 570'de 1414 MHz Core clock da ve o da 170W civarı çekiyor. Bu PSU'yla GTX 1070'e bile OC yapıp test ettik arkadaşımın kartını. Sen nasıl açamadın aklım almıyor. R9 380 denen kartın TDP değerinin 190W, RX 570'in 150W olduğunu göz önünde bulundurarak izleyin videoyu.

Şu videoya bir göz at:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı