Çözüldü RX 570 Ekranın karelenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mr.shn

Decapat
MSI Armor RX570 ekran kartımda masaüstündeyken aldığım bir hata var. Birkaç defa başıma geldi. Stres testine soktum 20 dakika çalıştı herhangi bir sıkıntı çıkmadı, sıcaklık değerleri de gayet normaldi. Bu hatayı aldıktan sonra 5-10 sn kadar bekliyor sonrasında siyah ekranda kalıyor. Battlefield 1, Battlefront 2, Rainbow 6 gibi oyunlar yüklü onlardayken hiç olmadı ancak masaüstünde 3 defa karşılaştım. Bu hatanın sebebi ne olabilir?

Dosya Ekleri

• 20210523_222813.jpg
    20210523_222813.jpg
    416 KB · Görüntüleme: 126
Çözüm
Merhaba. Bu hatayı tekrar almıyorum ancak başka bir sorun çıktı. Oyunlardayken bu hatayı alıyorum ardından oyun kapanıyor. Assassin's Creed Odyssey(Epic Games), battefront 2(Origin), R6 Siege(Ubisoft Connect) bu oyunlarda bazen oyuna girdiğim anda bazen de biraz zaman geçtikten sonra oyun siyah ekran veriyor, kapanıyor ve bu hatayı veriyor. Driverı sildim(DDU ile) ve WHQL+ sertifikalı başka bir driver kurdum aynı hatayı halen alıyorum. Sorun ne olabilir?

Tamamdır. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve aygıt yöneticisinden temel görüntü bağdaştırıcı olan aygıta sağ tıklayın ve cihazı kaldır deyin ondan sonra bilgisayarımız yeniden başlatın. (otomatik sürücü güncellemesi açık olmalı )
Monitörüm 60hz olduğu için oyunlarda VSYNC açıyorum ekran kartını yormasın diye. Bundan kaynaklı olabilir mi? Yüksek FPS alsam da nasılsa hissedilemeyecek diye böyle yapıyordum.
Hocam işlemcinizde dahili grafik birimi var mı oradan test edebilirsiniz.
İşlemcim AMD Ryzen 3 2200g ancak bilmiyorum nasıl test edeceğimi. Dahili ekran kartı var mı onu da bilmiyorum ne yazık ki.
Düzenleme: Dahili Ekran kartı varmış ancak nasıl test edeceğimi halen öğrenemedim.

Son düzenleme:
Söylediğiniz durumu kontrol edebileceğim bir yöntem var mı?

Bunu direk nasıl kontrol edebilirsin bilmiyorum genelde ekranın karelenmesi, çizgiler çıkması, piksel piksel oluşması ya da oyunlarda artifact dediğimiz grafik bozulmalarının olması (oyunlarda veya masaüstünde) donanımsal bir arızaya işaret eder.

Temiz kurulum yapıp güncel driver ya da sorun çıkarmayan önceki driver kurulduğunda bile sorun devam ediyorsa.

Veya test edebileceğin başka bir sistem varsa oraya kurup orada benzer sonuç elde edilirse kesinleşir sorun.

Tamam kontrol ettim açık durumda. Dediğiniz gibi yaptım sistemi yeniden başlattım. Şu anda aygıt yöneticisinde RX 570 olarak görünüyor. Radeon Software PC de kurulu değil. Şimdi ne yapmam gerekiyor?

Tam da doğru olanı yapmışsınız. Radeon Software kurmayın. Şimdi sistemi biraz kullanın. Sonucu bildirirsiniz.

Bunu direk nasıl kontrol edebilirsin bilmiyorum genelde ekranın karelenmesi, çizgiler çıkması, piksel piksel oluşması ya da oyunlarda artifact dediğimiz grafik bozulmalarının olması (oyunlarda veya masaüstünde) donanımsal bir arızaya işaret eder.

Temiz kurulum yapıp güncel driver ya da sorun çıkarmayan önceki driver kurulduğunda bile sorun devam ediyorsa.

Veya test edebileceğin başka bir sistem varsa oraya kurup orada benzer sonuç elde edilirse kesinleşir sorun.
Hocam baştaki hatayı halen almıyorum. O sorunum çözüldü gibi duruyor şuan için(emin olmadığım için konuyu kapatmadım ama bir süredir hatayı almadığım için geribildirim yapamadım), şuan ki sorun oyunlarda ekteki gibi bir hata alıyorum. Oyun esnasında siyah ekran veriyor sonrasında hata raporu açılıyor ve oyun kapanıyor.
Tam da doğru olanı yapmışsınız. Radeon Software kurmayın. Şimdi sistemi biraz kullanın. Sonucu bildirirsiniz.
Daha önce bu şekilde hiç kullanmamıştım. Oyunlara girmek için Radeon Software'e ihtiyaç duymuyor mu Ekran kartım. Bu şekilde çalışmasının bir dezavantajı yok mu?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    12,4 KB · Görüntüleme: 31
Hocam baştaki hatayı halen almıyorum. O sorunum çözüldü gibi duruyor şu an için(emin olmadığım için konuyu kapatmadım ama bir süredir hatayı almadığım için geribildirim yapamadım.), şu anki sorun oyunlarda ekteki gibi bir hata alıyorum. Oyun esnasında siyah ekran veriyor sonrasında hata raporu açılıyor ve oyun kapanıyor.

Daha önce bu şekilde hiç kullanmamıştım. Oyunlara girmek için Radeon Software'e ihtiyaç duymuyor mu ekran kartım. Bu şekilde çalışmasının bir dezavantajı yok mu?

Hayır ihtiyacı yok. Radeon Software sadece bir yönetim programı. Sürücü Radeon Software değil. Sadece ekran kartınız ile ilgili bazı özelliklere erişemeyebilirsiniz.

AMD ve klasik yazılım sorunları hiç şaşmıyor zamanında RX 470 ile o kadar çok sorun yaşadık ki kaç defa driver sil yükle yaptım hatırlamıyorum güncel driver bildirimi geldiğinde eyvah diyordum.

Neyse dostum siyah ekran sorunu AMD'nin klasikleşen zamanında RX 400 500 serisi hatta 5000 serisinde bile sıklıkla karşılaşılan bir problem nasıl çözülebilir bilmiyorum Windows sıfırdan kurmak ve sorun çıkarmayan sürücüyü kurmak belki çözüm olur.

Hayır ihtiyacı yok. Radeon Software sadece bir yönetim programı. Sürücü Radeon Software değil. Sadece ekran kartınız ile ilgili bazı özelliklere erişemeyebilirsiniz.
Umarım sorun çözülür. Birçok yardımınız oldu gerçekten çok teşekkür ederim.
AMD ve klasik yazılım sorunları hiç şaşmıyor zamanında RX 470 ile o kadar çok sorun yaşadık ki kaç defa driver sil yükle yaptım hatırlamıyorum güncel driver bildirimi geldiğinde eyvah diyordum.

Neyse dostum siyah ekran sorunu AMD'nin klasikleşen zamanında RX 400 500 serisi hatta 5000 serisinde bile sıklıkla karşılaşılan bir problem nasıl çözülebilir bilmiyorum Windows sıfırdan kurmak ve sorun çıkarmayan sürücüyü kurmak belki çözüm olur.
Gerçekten öyle artık beni bilgisayardan soğuttu. Sistemi hurda fiyatına satıp bu işleri bırakmak geliyor içimden. HD7850 ve Rx570 insanın şevkini kıran deneyimler yaşattı bana hep. AMD bu işi giriş ve orta segmentte yeterince ciddiye almıyor sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı