berkay pehlivan
Centipat
Bu kartı soğutmak için ne yapabilirim? Kasamın önünde 3, arkasında 1 adet fan mevcut. Kartın macununu da 3 hafta önce yeniledim.
Evet bence de kaliteli bir macun ile değiştirin. Kullandığınız kasa modeli güzel ve mesh yapıda gözüküyor. Emin olmak için kasanın yan tarafı açık şekilde deneyin. Yan tarafı açık şekilde sıcaklık değerleri düşerse hava akışı kötü demektir. Kaliteli bir macun ve daha stabil bir undervolt ayarları ile sıcaklık değerlerini daha da düşürebilirsiniz. Onun haricinde yine dediğim gibi oynadığınız oyunlarda ekran kartı sıcaklığı en fazla 75-78 derece civarlarında olursa problem olmaz. Ama ona bağlı olarak fanları yüksek seviyede çalıştırıp uzun vadede fan ömrünü etkilememek içinde fanları birazcık daha düşük seviyede çalıştırıp kartın yine 75-78 derece olmasını sağlamak içinde stabil bir undervolt ayarına ihtiyacınız olacak.Bilgisayarcıdan aldığım macun ile yeniledim sanırım dandik bir macun. Linki: Kinamax Kınamax Kx-mn9 Gerçek Kaliteli Termal Macun Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Kasamın modeli: DarkFlash Pollux Mesh Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Tekrardan macununu değiştirmeyi düşünüyorum ama bu sefer gerçekten kaliteli bir macun alacağım ve aklımda şimdilik bu var: Wipaste C2 4Gr 6 W/M-K Yüksek Performanslı Alman Termal Macun: Amazon.com.tr
Stabil bir UV ile FPS düşüşü yaşamaz. Örnek olması açısından kendi kartımda yaptığım UV ayarlarının konusunu paylaşıyorum.UV yapın demesini ben de biliyorum fakat arkadaş UV yapınca FPS düşüşü yaşayacaktır ve belki istemiyordur bunu.
UV yapın demesini ben de biliyorum fakat arkadaş UV yapınca FPS düşüşü yaşayacaktır ve belki istemiyordur bunu.
UV diyoruz hızı düşür demiyoruz. Ben RX580 ile stock hızda 1150'den 1055'e düşürdüm voltajı. Stock voltajla aynı zamanda hızını 1366MHz'den 1450'ye çıkardım. Bilmediğiniz konulara, kartlara hemen atlamayın lütfen.Boş yere 7-8 kişi UV yap demiyor.
Üstteki arkadaşların dediği gibi UV yapmayı deneyin. RX serileri çok yüksek voltaj ile geliyor. Yavaş yavaş düşürüp deneyin. Fan curve ayarı yapın.
Laptop için normal ama masaüstü için 80 derece üstü sıkıntı oluyor.Ekran kartı için bu sıcaklıkların normal olduğunu düşünüyorum.
Ben RX 460 kullanıyorum ve nedense UV bende işe yaramadı. Yanlış bir şey söylemedim.
UV yapmaya korkuyorum hocam adam akıllı bi kaynak bulamadımKasa modelin nedir? UV yapabilirsin.
powercolor red devil rx 570 4gb 3 fanlı modeli88 Aşırı fazla hocam. Ekran kartının marka modelini söyleyebilir misiniz?
Hangi macun ile yenilediniz?
Gerek forum içerisinde gerekse de internette undervolt ile ilgili birçok kaynak ve rehber mevcut oraları inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz. UV mantığı kısaca kartın voltaj değerini düşürüp buna bağlı olarak güç tüketimi de düşeceği için ekran kartının sıcaklık değerlerinin de düşmesidir. Deneme yanılma yöntemi ile kendi kartınız için çalışan stabil bir ayar bulmalısınız. UV ayarlarını Radeon programı ya da MSI Afterburner programı ile yapabilirsiniz. Eğer Radeon programından yaparsanız yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için görsele yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın. Bir önceki mesajımda kendi ekran kartım için uyguladığım undervolt konusunu paylaşmıştım oraya da en azından fikir sahibi olmak için bakabilirsiniz.UV yapmaya korkuyorum hocam adam akıllı bi kaynak bulamadım
powercolor red devil rx 570 4gb 3 fanlı modeli
UV yapabileceğim güzel bir kaynak var mı bildiğiniz? Kasa modeli: DarkFlash Pollux Mesh Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu AkakçeUV yapın. Sıcaklıklar önemli derecede düşer. Kasa neydi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.