RX 570 ITX 6 Pin için 400W PSU yeterli mi?

YusufOZARMA

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, elimde 400W Platoon güç kaynağı var. Bayağıdır RX 460 ile kullanıyorum herhangi bir sıkıntısı ses çıkarması vs. yok.
Bu ITX versiyonunda 6 pin güç girişi var, benim güç kaynağımda da var. İşlemcim i3 2120 TDP değeri 65W, sizce bir sıkıntı çıkarır mı kart?

9799581204530.jpg

Ben Zaten anakart,ram,işlemci alıcam bunları ilerleyen aylarda benim amacım yerinde durmayan dolar yüzünden malum yarın kalktığımızda fiyatın yerinde duracağını kimse garanti edemez . 2 Fanlı modeli ile tek fanlı modeli arasında fps farkı çok varmı peki ?

O Feragat edilen durumları söylermisiniz ? Peki size birşey soracağım bu kart 400 w psu ma yetermi
Forumda bulmuş olduğum bir yazı:

“Konuyu hortlatacağım ama Sapphire RX 570 ITX lerin VRM hakikaten zayıf. Belli bir noktadan sonra MOSFETler ve sonra da sigorta atıyor. Yani kart ölüyor. Kısacası Mosfet koruması (eğer var ise) yeterli seviyede değil. RMA'ya (garantiye) göndermeniz gerekiyor. Başka Sapphire RX 570 Pulse (ITX olmayan versiyonu), RX580 Vega56, Vega64... lerde bu sorun başıma hiç gelmedi. Sadece RX570 ITX lerde bu sorunla karşılaştım. Büyük ihtimalle yerden kazanmak için olmaması gereken kararlar almışlar...”

Peki size birşey daha soracağım , Bu itx versiyonu g4560 ile darboğaz yaparmı ? ve Bu güvenlik sorunları varsa bu kart ayarında bana kart önerebilirmisiniz teşekkürler

Dostum git ikinci el GTX 950 al PSU olarak 500W kaliteli bir PSU seç anakartının en son verebileceği i5 veriyorsa o işlemciyi al güle güle kullan.
GİGABYTE GTX 950 2GB - Gigabyte Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 652032941
FSP FSP500-60AHBC 500W 80+ PFC Aktif Power Supply Fiyatı
toplam 800 TL yapıyor en azından elinde bomba taşımazsın biraz daha paranı biriktirip i5 2. veya 3. nesil işlemci alırsın.
Peki size birşey daha soracağım , Bu itx versiyonu g4560 ile darboğaz yaparmı ? ve Bu güvenlik sorunları varsa bu kart ayarında bana kart önerebilirmisiniz teşekkürler
Yapar hele ki anladığım oyun takıntınız var yüksek ayarlar için yapılmış bir karttır eğer o kadar güncellik istiyorsanız RX 560 en uygun modellerden alabilirsiniz. PSU'yu elinizden yok edin.

Elimde zaten rx 460 var , Kart düşük psu larda kullanıldığı için mi ölüyor yoksa genel bir anlamda sorunmu var
Tek fanlı ise evet malzemeden çalıyorlar gibi düşünebilirsin ayırca PSU iyi olmayınca ekran kartına verdiği güç dengesiz olduğu için ekran kartı erken emekliye ayrılıyor.

İlerleyen aylarda daha satın alım yapacaksan kısman gereken parça kesinlikle ekran kartı olmamalı. Dar bütçeye sahip olan kişiler genelde anakarttan kısar sonra eğer RAMler 16GB düşünülmüşse ileride yükseltmek üzere 8GB alınır. Sapphire RX 570 Pulse 4GB'a bütçen gerçekten yetmiyor mu? Eğer öyleyse RX560'a da düşebilirsin. Benchmark videoları sana yardımcı olacaktır.

İlerleyen aylarda daha satın alım yapacaksan kısman gereken parça kesinlikle ekran kartı olmamalı. Dar bütçeye sahip olan kişiler genelde anakarttan kısar sonra eğer RAMler 16GB düşünülmüşse ileride yükseltmek üzere 8GB alınır. Sapphire RX 570 Pulse 4GB'a bütçen gerçekten yetmiyor mu? Eğer öyleyse RX560'a da düşebilirsin. Benchmark videoları sana yardımcı olacaktır.
Dostum ram olarak 8 gb normal öncelik PSU ve işlemcide olacak ekran kartı ile idare etse dahi yeter.

Benim Para açısından bir sıkıntım yok . Tek fan ile çift fan arasında 100 tl gibi bir fark var . Benim güç kaynağım 6 pin olduğu için tek fanı tercih edicektim lakin sizde burda Kart ölüyor diyince biraz kafa karıştı
Benim planım şu yönde 8 gb ram , g4560 , H110m . RX 570 alıcam . Hani ekstradan para vermiyim açısından söylüyorum 400 w yetiyorsa boşuna para vermiyelim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı