RX 570 Oyun oynarken siyah ekran ve ses takılma sorunu ( atikmpag.sys, dxgkrnl.sys, ntoskrnl.exe )

Zireaell

Decapat
Yüksek ayarlarda oynadığım çoğu oyunda (GTA 5, BF 1) bilgisayar siyah ekran ve ses takılmasıyla birlikte donuyor, reset atmak zorunda kalıyorum. Sorunu kaç aydır çözemedim, mavi ekran gibi geliyor ama ekran siyah olduğundan anlayamadım durumu.

Blue Screenview indirdim gün içerisindeki hatalarda 0x00000116 hata kodu var ve atikmpag.sys, dxgkrnl.sys, ntoskrnl.exe dosyalarında sorun oldugunu gösteriyor. Anlayan lütfen yardım etsin.

Sistem:
İntel core i5 2500k 3.30GHz 4 çekirdek
Sapphire RX 570 Nitro+ 4 GB
8 GB RAM
Gigabyte B75m-D3V anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun çözümü yoktu en son. Ben kartı garantiye gönderdim 20 gündür garantide ne oldu ne bitti haberim yok. Forumda baya konu var bu sorun ile ilgili araştır bence.

Oyun sırasında arkaplanda MSI Afterburner ile GPU kullanımını takip edip, mümkünse oyun sonrasında kullanım grafiğini inceleyin. Grafikte aşırı dalgalanmalar mevcutsa enerji ile ilgili bir problem olabilir. Kartı servise göndermeden önce farklı bir ekran kartı ile deneyip sorunun GPU'dan olduğundan emin olun derim.

Oyun sırasında arkaplanda MSI Afterburner ile GPU kullanımını takip edip, mümkünse oyun sonrasında kullanım grafiğini inceleyin. Grafikte aşırı dalgalanmalar mevcutsa enerji ile ilgili bir problem olabilir. Kartı servise göndermeden önce farklı bir ekran kartı ile deneyip sorunun GPU'dan olduğundan emin olun derim.
Daha önce denemiştim değerler normal gözüküyor.Ekran kartını alalı daha 1 ay anca olmuştur.Az önce DDU yükledim önceki ekran kartım gtx 560 dı bilgisayardan nvidia sürücülerini silmemiştim DDU ile hem nvidianın hem amd nin sürücülerini sildim amd yi tekrar yükledim fakat henüz denemedim sizce nvidia sürücülerini silmediğimden kaynaklanıyor olabilir mi ?
Sorun çözülmemiş sanırım driver ile bi alakası yok .

Son düzenleme:
Daha önce denemiştim değerler normal gözüküyor.Ekran kartını alalı daha 1 ay anca olmuştur.Az önce DDU yükledim önceki ekran kartım gtx 560 dı bilgisayardan nvidia sürücülerini silmemiştim DDU ile hem nvidianın hem amd nin sürücülerini sildim amd yi tekrar yükledim fakat henüz denemedim sizce nvidia sürücülerini silmediğimden kaynaklanıyor olabilir mi ?
Sorun çözülmemiş sanırım driver ile bi alakası yok .
Mümkünse farklı bir GPU ile deneyin. Sorunun kartta olduğundan emin olmamız gerek.

Ben bu sorunu laptopta yaşıyordum.(atikmpag.sys)
Sorun genellikle ekran kartında oluyor.
Ben sorunun ekran kartında olduğunu harici ekran kartını devre dışı bırakıp anakrtın (stok) ekran kartını aktive ettim sorunu yaşamıyorum artık. Büyük ihtimalle ekran kartında

Kusura bakmayın aktif olamadığım için cevap veremedim.Sorunu saçma bi yöntemle çözdüm.MSI Afterburner uygulamasından yaptığım OC yi geri alıp fan hızını otomatikten 65 e çektim bi daha kapanma yaşamadım.Ancak fan hızını otomatiğe alırsanız yeniden kapanmaya başlıyor.

Kusura bakmayın aktif olamadığım için cevap veremedim.Sorunu saçma bi yöntemle çözdüm.MSI Afterburner uygulamasından yaptığım OC yi geri alıp fan hızını otomatikten 65 e çektim bi daha kapanma yaşamadım.Ancak fan hızını otomatiğe alırsanız yeniden kapanmaya başlıyor.
Demek ki kart çok ısınıyor ve kasanızın hava sirkülasyonu kötü mantıklı bence

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı