RX 570 Oyun oynarken siyah ekran ve ses takılma sorunu ( atikmpag.sys, dxgkrnl.sys, ntoskrnl.exe )

Merhaba. Benzer bir sorun bende de var oyun oynarken bir anda ekran simsiyah oluyor ne yapsam görüntü gelmiyor bir süre oyun sesleri devam ediyor bu sırada.Oyun içinde sıcaklık değerlerini sürekli kontrol ediyorum 60-65 derecenin üstüne çıkmıyor.Tüm sürücüler güncel.Hatta format atıp temiz kurulum bile yaptım ama düzelmiyor. SSD, GPU, CPU, RAM testleri yaptım hiçbirinde hata almadım ama oyunlarda bu siyah ekran verme sorunu devam ediyor.Konu hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

Sistem özellikleri:
AMD Ryzen 5 2600X 3.6GHz
GeForce GTX 1660 Ti
ASRock B450M hdv-r4.0
HyperX DDR4 8 GB RAM
Adata SU360 480GB SSD
 
Kusura bakmayın aktif olamadığım için cevap veremedim.Sorunu saçma bi yöntemle çözdüm.MSI Afterburner uygulamasından yaptığım OC yi geri alıp fan hızını otomatikten 65 e çektim bi daha kapanma yaşamadım.Ancak fan hızını otomatiğe alırsanız yeniden kapanmaya başlıyor.
Hocam sorunu tamamen çözdünüz mü?
 
Arkadaşlar sorunu çözdüm sanırım 1 haftadır herhangi bir kilitleme olmadı. Bir çok şey denedim ancak yaptığım son 2 şey Aida 64 programını silmek ve ekran kartını söküp tekrar takmak oldu. Bunlardan biri sorunu çözdü. Aynı sorunu yaşayanlar deneyebilir. İlgilenenlere teşekkür ederim.
 
Çok sık olmasada ayda 1-2 kere ekran siyah olup oyun donuyor. Alt+tab yapabiliyorum, yeni program felan açabiliyorum fakat sürekli oyuna atıyor. Mecburen reset atmam gerekiyor. Çok sık alt+tab yaptığım için olduğunu düşünüyorum. Undervolt işlemini yapıp OC yaptıktan sonra herhangi bir kapanma olmadı.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı