RX 570 performans sorunu

N E İ S İ S

Centipat
Merhaballar 1 yıl kadsr önce Ryzen5 2600X, ROG RX570,8 GB RAM, B450M ile sistem topladim. İnternetteki oyun testlerine kiyasla ciddi performans dusuklugu var. 1 yil icinde de yavaslamalar vs basladi. Herkeste ayni problemler yasaniyor mu acaba? Bir de SSD'ye bayağı uygulama yukledim neredeyse doldu. Bunun da etkisi olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaballar 1 yıl kadsr önce Ryzen5 2600X, ROG RX570,8 GB RAM, B450M ile sistem topladim internetteki oyun testlerine kiyasla ciddi performans dusuklugu var 1 yil icinde de yavaslamalar vs basladi herkeste ayni problemler yasaniyor mu acaba bir de SSD'ye bayağı uygulama yukledim neredeyse doldu bunun da etkisi olur mu

PCnizi antimalware ve ESET ile tam bir tarama yapın. Yedek harddiskinize yerleşmiş bir Bitcoin vürüsü dediğiniz semptomlara sebebiyet veriyor. Tüm driverları özellikle chipset driverlarını kurdunuz mu? Temiz bir sistem kurup SSDinizi temizlemeyi deneyin. Temiz kurulumdan ve tüm yüklemeler yapıldıktan sonra SSDnizin tam bir disk görüntüsünü yedek harddiskinize alın böylece tek tıkla o ana dönebilirsiniz. Yeni 2020 Radeon sürümü FPS azalmasına sebep oluyor. DDU ile silip 19.9.3 sürümünü yükleyip deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'nin neredeyse dolu olması bunu etkiler. AMD kullanıcısı olarak güncellemeler ile ağırlaşma falan yaşamadım onlar kulaktan dolma bilgiler, onları salla gitsin. SSD'nin neredeyse dolu olduğunu düşünerekten, inanıyorum ki o işletim sisteminde baya gereksiz dosya mevcut.

Win + R kombinasyonu ile Çalıştırı açıp;
%temp% yazın.

Açılan pencerede tüm klasör ve dosyaları gönül rahatlığı ile silebilirsiniz. Ayrıca cracklı dosya, uygulama kullanıyorsanız onlar da sistemi az çok yavaşlatır, o yüzden önermiyoruz.

Hangi oyunlar mesela?

Sorun büyük ihtimalle RAM.

1. 8 GB RAM artık yetersiz. Mesela Detroit oynarken 10 GB RAM kullanıldığını gördüm. Senin durumunda sistem 1-1.5 GB RAM kapladığı için oyuna 6-6.5 GB kalıyor. Yetersiz.
  2. 2 tane RAM kullanıp çift kanal yapmak bellek bant genişliğini 2'ye katlar. Performansa önemli etkisi var.

SSD'nin neredeyse dolu olması bunu etkiler. AMD kullanıcısı olarak güncellemeler ile ağırlaşma falan yaşamadım onlar kulaktan dolma bilgiler, onları salla gitsin. SSD'nin neredeyse dolu olduğunu düşünerekten, inanıyorum ki o işletim sisteminde bayağı gereksiz dosya mevcut.

Win + R kombinasyonu ile Çalıştırı açıp;
%temp% yazın.

Açılan pencerede tüm klasör ve dosyaları gönül rahatlığı ile silebilirsiniz. Ayrıca cracklı dosya, uygulama kullanıyorsanız onlar da sistemi az çok yavaşlatır, o yüzden önermiyoruz.

AMD RX500+ serilerini yeni güncelleme ile performanslarını düşürdü. Sebebi RX5500 ile arasında sadece 2FPS ve 50$ fark olması.

Kaynağınız ne çok merak ediyorum. Benim kaynağım bu;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun tamamını izledim oyunların çoğunda FPSde en eski sürüm önde. Aynı benim dediğim gibi. Ben kendim saatlerce denedim kesinlikle 3 ila 6 FPS fark var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı