RX 570 Pulse 8 GB alınmalı mı?

Arkadaşım, VRAM yetersiz kaldığında RAM'den alıyor zaten 16 GB RAM yetmeyen 1GB VRAM'i çok rahat karşılayabilecek seviyede zaten. Ona rağmen sen takılma yaşıyorsan senin sorunun VRAM değildir. Benim de 2 GB VRAM'im yetmediği için çok drop yaşıyordum, inanılmaz derecede yaşıyordum. 16 GB RAM'e yükseltince çoğu oyunda yaşadığım drop çözüldü. Bunun sebebi de eksik VRAM'i RAM'in tamamlayabiliyor olması.
Sistem belleği ve GPU arasında takas yapılması istikrarlı bir performans için çözüm değil. Ekran kartında bulunan video belleğinin yerini asla tutmaz. Ekran kartlarında kullanılan bellek türü ile sistem de kullanılan bellek çok farklı bir kere. Biri DDR3-4 diğeri çok daha hızlı olan GDDR5 bellekler.

Bugün nasıl ki 2 GB VRAM'den hiç bahsetmiyoruz bile 4 GB VRAM'de yarın öyle olacak. Keşke yetseydi de kimse sıkıntı yaşamasaydı ama teknolojinin hızına yetişmek zor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1000 liralık kart nasıl 3200 lira? Büyük ihtimal stokta olmayan ürün fiyatı.
Evet stoğu bitmiş acaba ne ZMN gelir ya tam alacağım sırada bitti sanırım stok bittiği için fiyatı uçurmuşlar.
@@K A İ S E R RX570 fiyat/performans oranı ile öne çıkan bir grafik kartı. Dolayısı ile daha hesaplı olan modellere yönelmek mantıklı bir seçim olacaktır. Zaten Pulse modellerinin de soğutması gayet yeterli.
Teşekkür ederim şansıma Pulse 8 GB ninde stoğu bitmiş 😃
Aklıma gelenleri söyleyeyim size. Wolfenstein 2 New Colosus, Forza Horizon 3-4, Deus Ex Mankind Divided, AC Odyssey, Shadow of Mordor, Shadow of War, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider, The Surge, Ghost Recon Wildlands, Gears of War 5. Resindet Evil 7.

Bizzat oynadığım ve 4 GB VRAM kullanımını aştığını gördüğüm oyunlar bunlar. Tabii daha da fazla oyun var ama aklıma gelenler bunlar.

Seneye yeni nesil konsollar da geliyor dolayısı ile yeni nesil oyunları da görmüş olacağız bu vesile ile. 4 GB VRAM alt sınır 6 GB orta, 8 GB ise üst sınır olacak.
Bende Forza hrizon oynamak için alıyorum 4 GB cidden yetersiz oluyor.

Ülkede RX570 mi kalmadı kardeşim?

Bu arada, bu karta 3.000 civarı ücret ödemeyi düşünebildiyseniz belli ki bütçeniz 3.000TL civarı var. Neden bu kartı tercih ediyorsunuz? O fiyata RTX2060 veya RX5700 alabilirsiniz oysa ki.

Ülkede RX570 mi kalmadı kardeşim?

Bu arada, bu karta 3.000 civarı ücret ödemeyi düşünebildiyseniz belli ki bütçeniz 3.000TL civarı var. Neden bu kartı tercih ediyorsunuz? O fiyata RTX2060 veya RX5700 alabilirsiniz oysa ki.
3.000 TL ödeyeceğim demedim 3 binlik model bütcemi aşıyor. Bu yüzden Pulse almayı düşünüyorum. Dedim kartın 3 bin olmasının nedeniyse stoğunun bitmesiymiş. Çoğu kişi Armor'un soğutmasından memnun değil. Sen kullanıyorsan memnun musun?

ASUS'un 3 fanlı kartlarına bakın derim ısınma problemi olmuyor, tabii kasanın havalandırması iyiyse. Ben kullanıyorum şahsen bir sorun yaşamadım.

Gördüğüm kadarıyla FX 8350 işlemciniz var. Ekran kartınızda dar boğaz yaşamıyor musunuz? Bende de aynı işlemci var. Nitro+ RX570 ile oyunlarda dar boğaz yaşıyor gibiyim GPU kullanımım %0'lara düşüyor. Anakart ASUS M5a97 LE 2.0 RAM lerim 2x8GB Kingston 1333MHz O. C. vs anlamıyorum. :(

Gördüğüm kadarıyla FX 8350 işlemciniz var. Ekran kartınızda dar boğaz yaşamıyor musunuz? Bende de aynı işlemci var. Nitro+ RX570 ile oyunlarda dar boğaz yaşıyor gibiyim GPU kullanımım %0'lara düşüyor. Anakart ASUS M5a97 LE 2.0 RAM lerim 2x8GB Kingston 1333MHz O. C. vs anlamıyorum. :(
Bende de i5 3470 var darboğaz yaşar mıyım?
ASUS'un 3 fanlı kartlarına bakın derim ısınma problemi olmuyor, tabii kasanın havalandırması iyiyse. Ben kullanıyorum şahsen bir sorun yaşamadım.
Kasam eski tip Casper kasalardan soğutmaya dair bir şey yok yani?

Bende de i5 3470 var darboğaz yaşar mıyım

Kasam eski tip Casper kasalardan soğutmaya dair bir şey yok yani
Hemen hemen eş değer işlemciler. RX 570'ten yukarısını almanızı önermem. Ve bence Pulse yerine Nitro+ almalısınız soğutma konusunda muhteşem işler başarıyor.

Hemen hemen eş değer işlemciler. RX 570 ten yukarısını almanızı önermem. Ve bence Pulse yerine Nitro+ almalısınız soğutma konusunda muhteşem işler başarıyor.
Evet o yüzden Nitro + alacaktım fakat stoğu kalmamış ve maalesef. Benim bugün almam gerekiyor sanırım Armor alacağım pulseninde yok stoğu çünkü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı